Mooi carnavalsweekend achter de rug voor Prins Djarek en zijn gevolg

Twan van Zandvoort

Samen met zijn prinses Senne, Secondant Poot en het hele gevolg, heeft Prins Djarek I een fantastisch carnavalsweekend achter de rug met vele activiteiten en bezoekjes.

Er werd natuurlijk zaterdag traditiegetrouw gestart op het sportpark van DAW tegen het G-Team. Vooraf een gezamenlijk ontbijt wat werd aangeboden door Jumbo, waarna de zeer serieuze warming-up volgde. Opkomst met de hymne van de Champions League, vuurwerkfakkels en een overvol sportpark met supporters maakte het spektakel compleet. Maar niet voordat Mark Hermens de aftrap verrichte en een gesigneerd shirt in ontvangst nam. Dit had hij gewonnen tijdens de 24-uurs veiling voor Zoë. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Erwin, vlaggers Henrie en Marieke met ondersteuning van het jeugdprinsenpaar die dat voortreffelijk deden.

Bij aanvang werd duidelijk dat de Raad van 11 er alles aan wilde doen om de beker aan hun zijde te houden met vele gemiste kansen. Toch was het G-Team wat op 1-0 voorsprong kwam. Met kansen over en weer en vele mooie reddingen van Arie voor de Raad van 11 en Richard voor het G-Team, werden veel doelpogingen verijdeld. Uiteindelijk was het na een mooie combinatie de Raad van 11 die de 1-1 binnen kopte. Als klap op het confettikanon werd het kort daarna ook nog 1-2 voor de dames en heren van de Raad van 11. Dit betekende ook de ruststand. Het publiek kon even bijkomen van het voetbalgeweld (in goede zin des woords) en lekker luisteren naar de klanken van de hofkapel, wiens support voor de Raad van 11 erg leek te helpen. Ook live-verslaggever Stefan kon even op adem komen.

De tweede helft leek iets minder gespannen vanuit de kant van het G-Team en een ware storm-aanval op het doel van de Raad van 11 vond plaats. Uiteindelijk resulteerde dit later in de tweede helft in 2-2 op het scorebord. Ondanks de vele pogingen, een ingestuurde polonaise-corner en een aantal kansloze slidings wits de Raad van 11 het niet recht te houden en maakte het G-Team geheel terecht de winnende 3-2. Kort daarna werd er afgefloten en kon Rex als aanvoerder de beker in ontvangst nemen uit handen van prins Djarek.

Aansluitend werd er natuurlijk nog een frietje gegeten bij, en aangeboden door, DAW Schaijk. Hulde voor deze fantastische start en de inzet van vele vrijwilligers die dit weer mogelijk hebben gemaakt.

Na het frietje ging prins Djarek voorop, waarop zijn onderdanen hem netjes volgde naar de Albert Heijn. Daar werd officieel het eerste exemplaar van het 66-jaar-jubileum-plaatjesboek uitgereikt. Dit ging gepaard met een heleboel confetti, een polonaise achter de hofkapel dwars door de winkel, heel veel confetti, een aantal serenades en heel veel confetti. Nadat de eerste volgeplakte albums werden aangeboden aan prins Djarek en voorzitter Maarten, kregen ook de harde werkers van het boek Emmie Peters, Stijn van Lith, Bas Griffioen, Jaap Oliemeulen en René Derks een exemplaar overhandigd. Ook de dansgarde danste nog in de Albert Heijn en er was confetti. Nog net voor Huub en Maikel iedereen voorzagen van een drankje, werd Huub door Prins Djarek gehuldigd met de onderscheiding Orde van het Moesland voor hun jarenlange betrokkenheid bij carnaval in ons Moesland.

Voor prins Djarek was het toen weer tijd om te gaan en over te steken, met steek en al, naar de Phoenix voor het KBO-bal. In een drukke zaal waar Jeugdcarnaval de bezoekers al lekker hadden opgewarmd, kon menig polonaise niet uitblijven. Na het bezoek van een zeer vermakelijke tonprater, mocht Gerry Roefs haar schuitje in ontvangst nemen als Eremoeszak 2024 voor haar inzet. Nogmaals gefeliciteerd. Uiteraard kon ook hier een polonaise niet uitblijven.

Toen het heerlijk hapje bij De Potter vakkundig was weggewerkt, werd de polonaise voortgezet richting de Nieuwe Hoeve.

Met een goeie duo presentatie van Marieke namens de Jeugdcarnaval en Grootvorst Joost namens team Djarek werd een heel mooie programma neergezet. Vele dansjes van onze dansgardes Calciet en Smaragd en de Huppelpupkes, maar zeker ook van de aanwezige bewoners, het bezoek en onze Raad van 11 en de dames van MnM. Vele onderscheidingen werden uitgereikt aan bewoners, waaronder de heer Zwaans voor zijn vele jaren trouwe dienst bij de hofkapel. De avond werd afgesloten bij De Makkers waar het nog lang onrustig bleef en iedereen een aardappel bleek te zijn.

De dag erop met de bus naar Uden voor de prinsenreceptie bij de Knoerissen. Hier werden de felicitaties, begeleid met een dansje van de dansgardes, overgebracht. Daarna een mooi cadeau met speech van prins Djarek voor zijn collega prins Jeffrey, die hierdoor compleet sprakeloos was. Daarna weer terug de bus in voor een ritje naar Het Wapen van De Reek voor het KeeMoes-bal.

Ook hier was het weer lekker druk en hadden alle bezoekers er enorm veel zin in. Na dansjes en liedjes namens Jeugdcarnaval van de Kêleströpers en het Moesland, was het de beurt aan prins Ivo en prins Djarek om het woord te nemen. Zij hebben op een mooie manier de hele middag voorzien van commentaar. De vele optredens van de bezoekers maakte de zaal lekker enthousiast en iedereen deed dan ook mee aan de vele polonaises.

Al met al een heel mooi weekend wat heel veel moois belooft voor het aanstaande carnavalsweekend!