Moeslandse Pronkzitting 2023

Twan van Zandvoort

Digitale voorverkoop Moeslandse Pronkzittingen op 14 december 2023
De 45e Moeslandse Pronkzittingen staan weer bijna voor de deur. Het thema van dit jaar is: “MoesStock”.

U kunt er op rekenen dat u wordt meegevoerd naar het festival van de lach! Waarbij de Phoenix als ons festivalterrein dient. We zullen ons als ware hippies even terugtrekken met onze Moeslandse commune. Binnen onze veilige omgeving kunt u alle zorgen van de boze buitenwereld vergeten, met volle aandacht voor alle Schaijkse artiesten. We begeven ons in hogere sferen en zullen met elkaar en van elkaar genieten. De Moeslandse Pronkzitting zijn al sinds jaar en dag een garantie voor geweldig entertainment.

We mogen dit jaar weer rekenen op een aantal toppers van vorige jaren. De voorbereidende vergaderingen zijn weer achter de rug en de eerste repetitie door de artiesten is zelfs al weer geweest! Het zal ook dit jaar weer een mooi programma worden, met sketches, tonpraters en dans. Kortom een mooie avond uit, zoals een echte Pronkzitting bedoeld is! Een Pronkzitting door en voor iedereen die Moesland een warm hart toedraagt! En dat dus al voor de 45e keer! Natuurlijk maakt Prins Djarek zijn opwachting met zijn Prinses Senne en niet te vergeten Secondant Rick. De Raad van Elf is aanwezig met een aantal nieuwelingen die voor het eerst vanaf het podium de Pronkzitting zullen bekijken. Ook de Huppelpupkes en beide Dansgardes zijn van de partij met hun gardedans en showdans. En onze Moeslandse trots, onze eigen Hofkapel, heeft uitbreiding, dus bak zit voller dan ooit!
De première van de Pronkzitting is zaterdagmiddag op 13 januari. Deze voorstelling is speciaal voor 55plussers en mensen met een functionele beperking vanaf 16 jaar. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via KBO. Zij verkopen de (fysieke) kaarten op woensdag 29 November om 15:00uur in de Phoenix. Later zijn de kaarten voor deze middagvoorstelling ook verkrijgbaar in de reguliere verkoop (digitaal).

De reguliere avondvoorstellingen zijn op 13 19 & 20 januari 2024. Na afloop is er natuurlijk nog de mogelijkheid een drankje te doen en een dansje te wagen, in de foyer van de Phoenix, Schaijk. Naar alle waarschijnlijkheid zal de polonaise niet ontbreken op deze avond!!!

Ook deze keer zullen we werken met een digitale kaartverkoop, dat is vorig jaar goed bevallen. Je kunt maximaal 6 kaarten per persoon in één keer bestellen. De kaarten voor de avondvoorstellingen zijn 15,80 Euro per stuk (inclusief 0,80 Euro servicekosten per stuk), de kaarten voor de zaterdagmiddagvoorstelling zijn Euro 13,30 Euro (inclusief 0,80 Euro servicekosten per stuk) bij een digitaal kaartje. Het kopen van de digitale kaarten wijst zichzelf, met je digitale device klaar zitten, naar de juiste link gaan, in de digitale rij wachten, je gegevens invullen, aantal kaarten selecteren en betalen. Je kunt de tickets dan direct downloaden én je krijgt de digitale kaarten per mail binnen. Voorafgaand aan de voorstellingen in dorpshuis De Phoenix wordt de streepjescode op je entréebewijs gescand. Je kunt de tickets vooraf uitprinten en op papier meenemen óf vanaf je telefoon laten scannen.
Ook de Moeskwekers krijgen digitale kaarten, per mail, voor de door hun geselecteerde voorstelling.
De digitale kaartverkoop (max. 6 p.p.) is donderdag 14 december vanaf stipt 20:00uur via de link: https://www.ticketkantoor.nl/events/pronkzittingmoesland
En ook dit jaar geldt natuurlijk OP = OP

LET OP: Ook dit jaar is er de fastlane voor de Moeskwekers. Er zijn daarmee dus géén gereserveerde plekken. Met de avondvoorstelling gaat de zaal voor de Moeskwekers een kwartier eerder open, zodat zij de gelegenheid hebben om plaats te nemen in de zaal. De fastlane is van 19:00uur tot 19:15uur, daarna gaat de zaal regulier open. Moeskwekers mogen natuurlijk ook na 19:15uur komen, maar sluiten dan gewoon in de rij aan.
Het enthousiasme vanuit de Commissie en de artiesten is groot en ongetwijfeld ook vanuit alle Moeszakken en Moeszakkinnen, die weer een middag of avond ouderwets gezellig willen genieten!
Toi, toi,
Commissie Pronkzittingen – Moesland