Moeslands tweede carnavals documentaire

Twan van Zandvoort

Beste clubvoorzitters, kartrekkers en regelaars, 

Over anderhalf jaar start de viering van het 66 jarig bestaan van Moeslands carnaval. Speciaal voor die gelegenheid wordt er weer een documentaire gemaakt met als werktitel ‘Schik Veurop’.

We hebben in die 66 jaar al vele prachtige ‘Doar hadden bij moeten zijn’ momenten meegemaakt. Denk aan de ochtendmis van Nie Gering met Hatsende Hentini, Zwabberen met Herman Vissers boven op de balk van Parcival, De Moesstoer in de jaren ‘70 op de fiets door de regio, De Hofkapel die met 17 man in een telefooncel muziek aan het maken was, Lo Mar Toete die ons op dinsdags altijd de Postduif uit blies, de zondagmiddag van het 55 jaar bestaan feest met de schallende trompetters, eieren gooien op prominente Moeslanders tijdens de Braderie, Johnny en Friso als WC dames bij de Postduif, Blues Brother optreden van Adagio in de Postduif… Hoe ouder je bent, hoe meer herinneringen aan 66 jaar carnaval in het Moesland.

We zijn op zoek naar dit soort mooie momenten: Wat viel er te lachen, wie was erbij, en willen die nou dan meewerken aan de 2e Moeslandse documentaire? Tot nu toe op zich een simpele vraag, maar we zijn vooral op zoek naar momenten die dan ook wel zijn vastgelegd, liefst op film, maar op zijn minst met enkele foto’s. (Rianne van Grunsven liep tijdens die ochtendmissen altijd rond met camera, ouders stonden te filmen, dus op zich moet er materiaal zijn van zo’n ochtendmis) > Denk bijvoorbeeld aan het Hatsen met Hentini momentje van 23 jaar geleden, daar is beeld van: https://youtu.be/sCz_urwG34E > Mooi om al die jonge kupkes weer te zien. Die kan goed in de documentaire komen.


Denk dus even goed na, check je clubgenoten in de groepsapp, doorzoek die albums, ga de zolder op en zoek naar die VHS banden van toen en stuur je reactie naar basgriffioen@home.nl. We willen aan de slag, dus reageer svp voor 1 mei ! En wie weet zitten jullie met je mooie herinneringen dan in de volgende documentaire. Wel even actie nemen dus ! We gaan het zien. Hier kun je de eerste ‘corona editie’ documentaire nog eens terug kijken: https://www.deoptocht.nl/2021/02/14/documentaire-over-moesland-online/

Dank namens de Werkgroep Documentaire 2.0
Rene Derks
Bas Griffioen
Roy Sijmens
Corné van de Laar