Uitleg van de tips

Twan van Zandvoort

In de aanloop naar de onthulling van ons nieuw prinsenpaar: Prins Djarek I en Prinses Senne, hebben we een aantal tips gegeven. Hieronder worden deze nog even toegelicht.

*) Hierover kan en mag nog lang na-gezieverd worden.

Vroeger heeft Prins Djarek vaak mee gedaan met de jeugdpronkzitting, toen nog Stuif es in. Vooral tonpraten als Driekske 0-0-niks, de neef van 007. Deelnemers kregen destijds een stuiver omgehangen voor deelname.

Prinses Senne is voorleeskampioen van Landerd geweest, daar is ze nog altijd heel trots op, dus alle vrienden weten dat wel. 😆

Eerste wagen met de jeugd met Krêk Gek (de club van ons prinsenpaar) was een alien die aan het vissen was: ‘Wij vissen in de toekomst’.

Prins Djarek heeft samen met zijn club 5 jaar de ochtendmis georganiseerd en gepresenteerd. De haan op onze kerktoren refererend naar de ochtend en een mis.
Indirect ook een verwijzing naar de kippen en hanen die los rond het huis lopen. En ook nog een verwijzing naar een van zijn favoriete artiesten, Gert van Boxtel met het nummer ‘d’n Haon’. Prins Djarek promoot Gert vrij actief binnen Schaijk, Koentje carnaval noemt hem altijd de voorzitter van de fanclub.

Op een gegeven moment verscheen het bord met “Wie-o-wie” bij de kom van Schaijk tegenover de brandweer; aan de Schutsboomstraat. De straat waar ons prinsenpaar woont. Tevens dicht bij het bord “Blij da ‘ge er bent…”, wat later zijn spreuk is.

Daarna stond het bord, met oranje spanband, in de Pastoor van Winkelstraat. De straat waar secondant Rick woont. De oranje spanband verwijst naar zijn werkgever Kouwenberg Infra. De werkzaamheden en het oranje uit het logo.

Een stuntman! Prins Djarek verkleedt zich graag en zeker ook weleens als stuntman.
Ook misstaat de titel “stuntman” onze nieuwe secondant niet…

Scouting, wie was er geen lid van? Nou ongeveer de hele club onze nieuwe prins wel! Op de achtergrond zie je de clubkleuren van Krêk Gek: blauw en groen. Aangezien de eerste jaren van de club zo ongeveer iedereen lid was bij scouting, hebben ze de rode scouting trui toegevoegd aan het officiële tenue van Krêk Gek.