Prins Djarek I en Prinses Senne

Twan van Zandvoort

In een volle zaal De Raaf in Schaijk was zaterdagavond de spanning te snijden. Na een verrassende onthulling werd prins Djarek d’n Urste en zijn prinses Senne aan de nieuwsgierige Moeslanders onthuld.

Prins Djarik d’n Urste vierde vanuit de wieg al carnaval mee. Als baby ‘liep’ hij mee in de jeugdoptocht en wint hij sindsdien prijs na prijs. Hij organiseerde vijf jaar de ochtendmis en de Moescantus. Een extra verrassing op de prinsenbal was de benoeming van Rick Potjes (33) als secondant door zijn beste vriend prins Djarek, een nieuwe erefunctie bij de Moeslanders.

Djarek van den Hoogen (32) uit Schaijk zoals prins Djarek d’n Urste in het dagelijks leven heet, is werktuigbouwkundig ingenieur bij Prodrive Technologies. Naast carnaval host hij vaak van festival naar festival. Sportief gezien slaat hij graag een balletje op de tennisbaan en is groot PSV-fan.

Prinses Senne Lamers (30) komt oorspronkelijk uit het rijk van de Zandkuiers en verhuisde op haar tweede naar Moesland. Op de kermis is de liefde met de prins Djarek ontstaan. Ze is HR adviseur bij het Regionaal Autisme Centrum en ook een fervent carnavalsliefhebber en festivalganger. Haar andere liefde, pup Iggy, heeft haar hart gestolen.

Dit jaar barst het feest als vanouds los met een motto dat het prinsenpaar op het lijf geschreven is, blij da ‘ge er bent mar feest nie zuutjes.