Overlijden George Bouwman

Twan van Zandvoort Algemeen

We hebben helaas afscheid moeten nemen van George Bouwman. Onderstaand bericht is geschreven door René Derks van deoptocht.nl. Wij wensen alle nabestaanden veel sterkte toe.

George Bouwman is zondag 12 juni 2022 op 69-jarige leeftijd overleden.
George is een goed geïntegreerde Moeszak gebleken. George kwam uit Breukelen en is naar Schaijk gekomen en als je in Schaijk woont dan ga je iets met ‘de carnaval’ doen. En dat heeft hij met verve gedaan. George is lid van carnavalsvereniging ’t Kôs Kôjer en heeft daar meer dan zijn steentje aan bijgedragen.

Muziek maken
Muziek maken is de passie van George en dan met name het spelen van de trombone. George speelt sinds 1980 bij Boeremoeskapel de Hofkapel en zou tijdens het 66-jarig bestaan van Stichting Carnaval de Moeslanden er mee gaan stoppen. “Dan zit ik 44 jaar bij de Hofkapel en dat is een mooi moment om te stoppen”, zei hij nog tegen mij.

Helaas is het afscheid eerder gekomen.
Voor zijn inzet voor het carnaval heeft George Bouwman in 1984 een Gemeentelijke Onderscheiding gekregen. Uit handen van Prins Has I (Hans van der Ven) in 1988 een Prinselijke onderscheiding. Zijn inzet bleef ongekend hoog en in 1999 kreeg George uit handen van Prins Peter I (Peter Loeffen) een orde van verdienste. Ook was George een ‘Ambassadeur van het Moesland’, deze titel kreeg hij in 2005 van Prins Frank I (Frank de Vent).

Archief hofkapel
Voor deoptocht.nl was George volop bezig om de geschiedenis van de hofkapel uit te zoeken. Vele foto’s ingescand, teksten geschreven en lijstjes gemaakt. Allemaal voor deze pagina’s. Dat vond George ook belangrijk; het vastleggen van de geschiedenis van de hofkapel. En daar ben ik hem dan ook erg dankbaar voor. George nam altijd de tijd om even te informeren hoe de vlag er bij hing.

Met het overlijden van George Bouwman is er weer een echte muziekman met een Moesgroen carnavalshart te vroeg heen gegaan.

George Bouwman met zijn trombone. Foto: Jan van Ballegooij.