Moesland presenteert: Carnaval 2021

Moesland

Moesland presenteert: Carnaval 2021

Carnaval kan niet ongemerkt voorbij gaan. Daarvoor hebben we teveel confetti in ons bloed. Met die insteek hebben De Potter en Stichting Carnaval de Moeslanden de handen ineen geslagen en wordt er toch iets georganiseerd. Weliswaar niet zoals we gewend zijn, maar daarmee niet minder bijzonder. Achter de schermen wordt er al vanaf oktober gewerkt aan een alternatief carnavalsfeest. In eerste instantie optimistisch met kleine feesttentjes in het dorp, naar later een kleine thuiskroeg tot recent een online programma vanaf de bank. Maar nooit hebben we gedacht aan stoppen, maar enkel aan aanpassen naar de mogelijkheden.

Zo wordt er toch een optocht georganiseerd. Want een Moesland zonder “de schonste, de grotste en moiste” optocht van de wereld, dat kan natuurlijk niet. Dit jaar laten we alle mooiste wagens van de afgelopen 62 jaar voorbij komen en kiezen we op 13 februari “Moeslands Mooiste”. Iedere carnavalsvereniging nomineerde hun mooiste wagen uit het verleden. Daarna werd er door deze clubs gestemd op die wagens en ontstond er een ranglijst. De finalisten worden op 13 februari bekend gemaakt en zal er één de titel “Moeslands Mooiste” mogen dragen. Het publiek kan hier zelf live op stemmen.

Maar dat is het niet het enige wat de kijkers voorgeschoteld krijgen. Er word gestart om 16:30 met een programma speciaal voor de jeugd. Daarna volgen er terugblikken op de activiteiten die al wel gedaan zijn, om vervolgens rond de klok van 18:00 “Mi Zun Alle ôn toffel” te gaan. Een drive-through bij de Phoenix waar je met je auto een heerlijk bordje stamppot en erwtensoep kunt halen. Alles natuurlijk meteen live op TV!
Aansluitend zal Prins Twan samen met Grootvorst Alex de avond officieel openen en kan er door de kijkers gestemd worden op Moeslands Mooiste, maar ook op de Moeskoningin. De winnaars zullen beide gedurende de avond bekend gemaakt worden. Het klapstuk van de avond is een documentaire over carnaval in het Moesland. Een prachtige weergave waarin verschillende generaties hun gevoel voor carnaval beschrijven. Uiteraard ondersteund door beelden uit ons rijke archief met beelden vanaf de jaren 50 tot aan “gisteren”. Tussendoor wordt het publiek vermaakt met een kennisquiz over het Moesland, een muziekbingo en een DJ. Hierbij zijn mooie prijzen te winnen als een huiskamerconcert van de Hofkapel wanneer de omstandigheden dat weer toelaten.

Moesland presenteert wordt op zaterdag 13 februari uitgezonden via een livestream en op LanderdTV. In beide gevallen is deze gratis te bekijken. Om kans te maken op de prijzen en actief mee te kunnen spelen met de bingo en quiz of te kunnen stemmen op Moeskoningin en Moeslands Mooiste, heb je Ut Moeslands Buukske nodig. Deze is vanaf zaterdag 6 februari voor €11 online verkrijgbaar op www.moesland.nl. We gaan er vanuit dat iedereen met een groen hart dus zaterdag 13 februari voor de buis zit in carnavalsoutfit en geniet van Carnaval in het Moesland!