Prins Twan I en prinses Manon

Redactie

In een bomvolle zaal De Raaf zijn zaterdagavond Twan en Manon van Zandvoort gepresenteerd als nieuw prinsenpaar in het Moesland. De spreuk van Prins Twan en Prinses Manon is: ‘Ut Moesland blêft oe verrassen!’

Na een aantal jaren heeft ex-grootvorst Maarten Hendriks afscheid genomen en gaat hij de komende jaren de rol van voorzitter op zich nemen. Natuurlijk is er goed nagedacht over hoe deze rol opnieuw ingevuld gaat worden. Twan van Zandvoort stond dan ook te popelen om zijn nieuwe taak als grootvorst op zich te nemen. Zijn eerste taak was meteen ook een van de minder leuke taken die er zijn als grootvorst, namelijk afscheid nemen van het prinsenpaar der Moeslanden.

De afgelopen jaren hebben inmiddels ex-prins Bart en ex-prinses Nomie mogen heersen over het Moesland. Hele mooie jaren die goed zijn ingevuld door een mooi prinsenpaar. Ex-prins Bart en ex-prinses Nomie hebben dan ook echt alles uit hun prinselijke periode gehaald. Vol energie en tot in de late uurtjes hebben zij alles gegeven. “Carnaval 2019 had ook geen 5 minuten langer moeten duren”, gaf ex-prins Bart eerlijk toe.

Na de pauze was het tijd voor de prinsonthulling 2020. Tien gemaskerde personen kwamen het podium op en steeds viel er iemand af. De spanning nam toe en iedereen vroeg zich af, staat onze nieuwe prins hier tussen? Nee, dat bleek niet zo te zijn. Nadat alle gemaskerde personen waren weggestuurd, kwam er veel rook en ineens sprong daar onze nieuwe grootvorst naar voren. “Huh, wat? Hij is toch grootvorst?” Dat was de eerste reactie van het Moeslandse publiek. Even was er twijfel, maar toen viel het kwartje. Prins Twan en Prinses Manon zijn de nieuwe heersers van het Moesland.

Ex-grootvorst Maarten Hendriks nam het woord over om het nieuwe prinsenpaar te installeren. Wie de komende jaren grootvorst in het Moesland gaat worden is nog onbekend.