Dansfestival groot succes

Redactie

Tweede editie Moeslands Dansfestival wederom groot succes !

In een stampvolle zaal werd zondag 10 februari de tweede editie van het “Moeslands Dansfestival” gehouden. De grote zaal van de Phoenix zat al ruim voor aanvang helemaal vol met familie en bekenden die de jeugdige dansers kwamen aanmoedigen. Er moesten behoorlijk wat extra stoelen worden bijgezet, die ook al snel weer bezet waren. Door de diverse dansgroepen werden zowel de gardedans als ook de  showdans gedanst, en niet geheel onverdienstelijk… de zaal genoot zichtbaar van de diversiteit en originaliteit van de dansacts. Ook de garde-, showkleding en prachtig opgemaakte gezichtjes in de verschillende thema’s, mochten zeker gezien worden.  De presentatie van deze middag stond onder de welbespraakte leiding van Grootvorst Maarten die de middag op zijn geheel eigen wijze succesvol aan elkaar praatte. Een bijzondere rol was natuurlijk weggelegd voor de onafhankelijke jury die deze middag bestond uit Elly, Zoë en hun voorzitter Meggy. De taak van de jury was absoluut niet eenvoudig, maar aan het eind van de geslaagde middag was het hen toch gelukt de punten op diverse onderdelen te verdelen. Daarna was het tijd om de prijzen uit te reiken:
In de categorie gardedans wonnen bij de;
•    Minioren:         de Mini Dreamers van cv de Dijkvelders
•    Junioren A:       de Raapsteeltjes van cv de Kelestropers
•    Junioren B:       de Dansgarde van cv de Kelestropers

En in de categorie Showdans wonnen bij de;
•    Minioren:           de Mini Dreamers van cv de Dijkvelders
•    Junioren A.:        de Huppelpupkes van cv de Moeslanden
•    Junioren B.:        de Dansgarde van cv de Moeslanden

Al met al mogen we als commissie terug kijken op een meer dan geslaagd festival en geeft dit tweede succes ook zeker een stimulans om volgend jaar wederom een heus Moeslands Dansfestival te organiseren.
Iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan deze geslaagde tweede editie, en natuurlijk met name de deelnemende danseressen en hun trainers, zeggen wij namens de commissie Dansfestival, hartelijk dank!

Een mooi filmpje van WebTV Schaijk: https://youtube.com/watch?v=5s_b5FaRuJU