Openingsweekend centrum Schaijk

Redactie

Prijsvraag: bedenk jij de naam voor

openingsevent nieuwe centrum Schaijk?

SCHAIJK – Er wordt al maandenlang met man en macht gewerkt aan het nieuwe dorpshart van Schaijk. Een mooi, nieuw centrum verdient natuurlijk ook een fantastische opening. Daarom hebben Stichting Carnaval de Moeslanden, Schaijk een Werelddorp en de Toekomst van Schaijk de handen ineengeslagen voor de organisatie van een spectaculair openingsweekend op zaterdag 13 en zondag 14 april. De voorbereidingen zijn in volle gang en het programma krijgt steeds meer vorm. Wat nog ontbreekt is een klinkende naam voor het tweedaagse spektakel. Reden voor de organisatie om een prijsvraag uit te schrijven en zo een beroep te doen op de creativiteit van de inwoners van Schaijk. Weet jij de perfecte naam voor het Schaijkse openingsevent, geef deze dan door via management@schaijkeenwerelddorp.nl en maak kans op een prachtige prijs: 25 consumptiebonnen voor 13 en 14 april.

Op zaterdag 13 april is de officiële opening van het nieuwe centrum van Schaijk. “Een dag voor en door Schaijkenaren”, geeft Joost Geurts van Kessel namens de organisatie aan. “Denk hierbij aan een onderonsje met een gezellig feest voor jong en oud met een hapje en een drankje, maar ook aan een reünie voor voormalige Schaijkenaren en ruimte voor echte Schaijkse bedrijven en verenigingen. Een feestelijke dag met veel muziek, gezelligheid en natuurlijk de knaller: de officiële opening van het nieuwe centrum.”

Muziek en gezelligheid
“Op zaterdag 13 april laten we samen zien dat we trots zijn op ons mooie dorp”, vertelt Joost enthousiast. “Op zondag 14 april tonen we die trots aan iederéén: de inwoners van Landerd, maar ook van andere dorpen en steden om ons heen. In Schaijk is vanalles te beleven en voor iedereen in de regio is het de moeite waard om daar van te komen genieten.”

Centrummanager Mark Steetsel licht alvast een tipje van de sluier op voor wat betreft het zondagprogramma. “In de verte hoor je al de drukte, muziek en gezelligheid. Je stapt het centrum in met meerdere area’s, waar je een combinatie voorbij ziet komen van een foodtruck- & bierfestival met een heerlijk bourgondische sfeer, heel veel muziek (lokaal), straattheater en workshops. Op het kinderplein is er voor de jeugd allerlei leuks te doen en terwijl je geniet van een lekker drankje luister je naar mooie muziek en kijk je naar het nieuwe centrum van Schaijk. Je zoon speelt een FIFA-toernooi op een groot scherm, je vrouw staat bij de lokale modezaak te kijken en dat is het moment dat je besluit, ondanks je hoogtevrees, om toch maar het reuzenrad in te stappen om Schaijk van boven te zien. Wat is het in Schaijk toch mooi geworden allemaal!”