Jongerencarnaval (12-18jr)

Redactie

Een nieuw begrip binnen het Moesland: Jongerencarnaval. Of tenminste, dat moet het gaan worden!
De carnaval is voor jong en oud, een mooi moto. De Grote Optocht op Moesmaandag is iets waar iedereen het hele jaar naartoe leeft. Maar ook vele andere activiteiten, van de pronkzittingen tot de Goapmerrege, worden altijd druk bezocht. Voor de kinderen worden er tijdens, maar ook rondom, de carnaval tal van activiteiten georganiseerd. Van een jeugdpronkzitting tot natuurlijk de jeugdoptocht, het hoort er allemaal bij.
Maar vergeten we dan niet iets of iemand…?
Juist, de jongeren… Iedereen tussen de leeftijd van 12 en 18 jaar oud is nog zoekende naar waar zij de carnaval kunnen vieren en waar zij kunnen deelnemen aan de diverse activiteiten, waarbij ze soms niet helemaal op hun plek zitten. Daarnaast moet het carnavalsbloed blijven stromen, het houdt niet op na de jeugdcarnaval, juist niet. Hoe mooi is het om met je leeftijdsgenoten een carnavalswagen te kunnen bouwen, vriendschappen te onderhouden en uiteraard mee het carnavalsfeest te vieren! Daarom is het hoog tijd dat we er ook voor deze jongeren een onvergetelijke carnaval van gaan maken!
Op het moment van dit schrijven wordt er een werkgroep samengesteld met enthousiastelingen die willen meedenken over de invulling van de carnaval voor de jeugd. Iedereen is welkom om mee te denken, maar zeker ook de jeugd zelf! ‘Carnavalle doede mi mekoar en vur mekoar!’
Zie je het wel zitten om mee te denken over de invulling van enkele feestavonden tijdens de carnaval? In een feesttent? Met een DJ of wat anders? Of heb je nog andere leuke ideeën?
Geef ons dan even een seintje! We zien jullie input graag (en vrijblijvend!) tegemoet! Neem dan s.v.p. contact op via jongerencarnaval@moesland.nl.
Wil je graag op de hoogte blijven van de diverse activiteiten voor de jongeren? Stuur dan een Whatsapp-bericht naar 0611153020. Dan ontvang je alle informatie via de app. Maar let op! Deze groepsapp is alleen voor de Moeslandse jongeren zelf,… ouders kunnen alles lezen in deze carnavalskrant 😀
Vorig jaar hebben we als opstart een bouwbezoek georganiseerd, waarbij een pendelbusje op en neer reed naar de diverse bouwschuren voor een kijkje achter de schermen en om alvast warm te lopen voor de carnaval. Ook dit jaar zal deze weer plaatsvinden, en wel op zondag 7 januari. Ben je tussen de 12 en 16 jaar oud en wil je graag mee met de pendelbus? Geef je dan op via info@deoptocht.nl, of laat een berichtje achter in de Jongerencarnaval groepsapp (0611153020).  

Opgave voor Jongerencarnaval groepsapp, voor jongeren (12-18 jaar): 0611153020
Opgave bouwbezoek, voor jongeren (12-16 jaar): info@deoptocht.nl of 0611153020
Deelname werkgroep Jongerencarnaval de Moeslanden, voor alle geïnteresseerden: jongerencarnaval@moesland.nl