Moesland heeft het Vûr Mekoar!

Redactie

Prins Bart en Prinses Nomie nieuw prinsenpaar in het Moesland

In een gezellig drukke feestzaal van café De Raaf in Schaijk zijn zaterdagavond – op de elfde van de elfde – Prins Bart d’n Uste en Prinses Nomie geïnstalleerd als de nieuwe hoogheden van het Moesland. De komende twee jaren zullen zij voorop gaan in het Schaijkse carnaval. Vooraf werd afscheid genomen van Prins Johnny en Prinses Ingrid die de afgelopen twee jaar op voortreffelijke wijze de scepter zwaaiden over het Moesland.

Tijdens de jaarlijkse brunch, traditioneel de opening van het nieuwe carnavalsseizoen, werden enkele nieuwe vrijwilligers welkom geheten en werd ook van een aantal personen afscheid genomen. Bij de Hofkapel komen Kim Jonkergouw en Chiel Loeffen de muzikale gelederen versterken. Antoine Banken heeft dit jaar de Boeremoeskapel vaarwel gezegd. Hij was er maar liefst circa 27 jaar lid van. Bij de Prinselijke Dansgarde zijn er zes nieuwe gezichten: Nikki Kouwenberg, Suus Bens, Isa Reuzenaar, Lieke van Rooij, Eline Spijkers en Zoë Leijten. Van drie danseressen is afscheid genomen: Simone van de Ven, Danee Hennevelt en Annieke Kuijpers. Bij elkaar maar liefst 20 jaar danservaring! Bij Jeugdcarnaval werd Maartje Sanders-Geurts bedankt voor al haar verdiensten in de afgelopen jaren.

Ronald en Cindy van Rooij namen na ruim 11 jaar afscheid van de Raad van Elf en MNM. Ronald heeft zijn steentje bijgedragen in vele commissies, zoals Optocht en Zomercarnaval. Ook is Ronald enkele jaren ‘opper’ geweest. Cindy is onder andere actief geweest voor de commissies Ziekenbezoek en Pronkzitting. Tot slot is stil gestaan bij het afscheid van prins Johnny en Prinses Ingrid. Twee fantastische mensen die zich met hart en ziel hebben ingezet op talrijke fronten. Overal waren ze aanwezig en straalden ze van geluk. Johnny: “het was een feestje dat twee jaar heeft geduurd.” Een mooi voorbeeld voor iedereen!

Namens ‘ut ôllling’ Moesland: iedereen bedankt voor jullie bijdrage aan het Moeslands carnaval!

Daarna kreeg de nieuwe Prins het woord. Prins Bart staat – samen met zijn Prinses Nomie – te popelen om de scepter over te nemen. Ze hebben er “gruwelijk veel zin in.” Als feestelijk welkom mocht het nieuwe prinsenpaar een heuse ‘Prinsmobiel’ in ontvangst nemen uit handen van Dorothé en Mark van Zummeren. Prins Bart kreeg het ‘vur mekoar um mi mekoar’ een grote wave te doen. De wave die terugkomt in het Moeslands monument bij de kerk en die ook een prominente plek heeft gekregen op de fraaie prinsmobiel. Want ‘carnavalle doe de mi mekoar en vûr mekoar’ zo luidt althans de lijfspreuk van de nieuwe Prins.

Het Moeslands carnaval is begonnen. Drie keer ‘Alaaf’!