Erewijn 2017

Redactie

Drie Moeslandse onderscheidingen tijdens Erewijn

Afgelopen carnavalszaterdag vond in de Phoenix in Schaijk de Landerdse Erewijn plaats. In de grote zaal die was omgetoverd tot een prachtige feestruimte, onderdeel van de Moeshütte van De Potter. Bij de Erewijn draagt de burgemeester traditioneel de zeggenschap over de gemeente over aan de drie hoogheden in de verschillende carnavalsrijken binnen Landerd. Hij keek daarbij eerst eens terug naar het afgelopen jaar en liet zien hoe hij het vele vrijwilligerswerk waarvoor hij was gevraagd, had geklaard. Met de nodige humor wist hij de zaal op zijn hand te krijgen.

Daarop brachten de drie prinsen – met de drie prinsessen als achtergrondkoor – gezamenlijk hun carnavalslied ten gehore waarmee zij het startschot voor het carnaval 2017 gaven. Vervolgens mochten jeugdprins Loet en jeugdprinses Ivy de sleutel voor het jeugdcarnaval in Schaijk in ontvangst nemen. Hierna kregen prins Johnny en prinses Ingrid de sleutel overhandigd.

Daarna volgden drie gemeentelijke onderscheidingen voor het Moesland. De eerste was voor Hans Vaneker. Met zijn team zorgt hij er voor dat we in Schaijk op een veilige en ordelijke manier carnaval kunnen vieren. Er wordt gesnoeid, zodat de praalwagens er door kunnen, afvalcontainers beschikbaar gesteld en overal geveegd zodat het dorp er na carnaval weer netjes uit ziet. Ook heeft hij bij de nieuwe jeugdbouwloods er voor gezorgd dat we van het terrein van de gemeente gebruik mochten maken wat de Stichting veel tijd en geld bespaard heeft. De volgende onderscheiding ging naar Willie Toonen, een bouwouder wonend in Herpen die er voor zorgt dat de clubs in het Moesland, in dit geval CV Goei Geknoei, kunnen blijven bouwen. Bouwouders zijn belangrijke mensen voor de grote Moeslandse optocht! De laatste onderscheiding werd uitgereikt aan Dian Willems, leidster van onze Prinselijke Dansgarde. Dian leert hen de dansen, let er op dat de meisjes er netjes op staan en zorgt voor een goede sfeer. Drie zeer welverdiende onderscheidingen …… proficiat!