Jongerencarnaval 12-18 jaar

Redactie

We zeggen het elke keer opnieuw: ‘Carnaval is er voor Jong en Oud’. En dat klopt ook, het Moeslands Carnaval is groots en laat elk jaar de Moeslandse samenleving weer voor een paar dagen opbloeien tijdens een bruisend feestparadijs voor jong en oud!

De Moeslandse optocht is al jaren de grootste en schônste waar we met z’n allen trots op mogen zijn. Ook het huidige jeugdcarnaval vierde afgelopen jaar haar 44-jarig bestaan, en liet zien dat carnaval echt leeft onder de jongere jeugd. Carnaval is er dus werkelijk voor jong en oud, maar de groep daartussen lijkt helaas een beetje tussen wal en schip te belanden. De afgelopen jaren blijkt dat het animo onder de ‘tussengroep’ aan het zakken is. We zien dit aan de doorstroom van de jongere jeugd naar de ‘grote’ carnaval. Met name de jeugd tussen 12 en 18 jaar lijkt nog moeilijk zijn weg naar Moeslands carnaval en alle activiteiten daar omheen te vinden.

Het lijkt zo in de zomer nog lang te duren, maar over een poosje gaan toch de eerste carnavalsactiviteiten al van start. Daarom willen we graag nu al met een groep enthousiastelingen nadenken over hoe we deze groep jongeren meer kunnen betrekken bij carnaval. Hierbij willen we vooral graag nadenken he we carnaval weer aantrekkelijk kunnen maken en waar deze groep zelf naar op zoek is. In het verlengde daarvan kunnen we misschien zelfs al wat activiteiten op poten zetten voor deze leeftijdscategorie.

In de toekomst zal naast Stichting Carnaval de Moeslanden en zijn diverse onderdelen en Jeugdcarnaval Schaijk een commissie worden opgericht die zich volledig gaat richten op carnavalsactiviteiten voor de jeugd van 12 tot 18 jaar, genaamd Commissie Jongerencarnaval de Moeslanden. Iedereen is welkom om input te leveren binnen deze commissie. Je mag ideeën aandragen, gewoon een avondje meedenken, of zitting nemen in de nog op te zetten commissie.
Medio september willen we een eerste brainstormavond organiseren voor een ieder die geïnteresseerd is om mee te denken. Niets moet, alles mag. Alle ideeën en suggesties zijn welkom. Niet alleen voor fervente carnavalsvierders, horeca-ondernemers, maar ook voor iedereen die anderszins betrokken is (of zich voelt) bij de jeugd, én: uiteraard de jeugd zelf!
Dus heb je interesse? Laat dan van je horen!

Aanmelden kan per e-mail via secretaris@moesland.nl. Nadien zullen we een datumprikker rondsturen, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen deelnemen aan de eerste brainstormavond.

Met carnavaleske groep en hopelijk tot ziens bij de brainstormsessie,
Jan van der Linden
Ambassadeur Stichting Carnaval de Moeslanden en voorzitter Jeugdcarnaval Schaijk