Zilveren Moestop

Redactie

Zilveren Moestop voor Jan van Ballegooij

Moeslands Hoffotograaf Jan van Ballegooij mocht zaterdagavond in een overvolle Moeshütte de Zilveren Moestop in ontvangst nemen uit handen van Prins Johnny d’n Urste. De hoogste onderscheiding van het Moesland voor een man die altijd klaar staat om tot actie over te gaan. Met zijn fotocamera heeft hij al duizenden foto’s van vele Moeszakken en Moeszakkinnen gemaakt. Jan levert daarmee een zeer bijzondere bijdrage aan het Moeslands carnaval.

Als Jan zijn naam hoort noemen en zijn camera naar beneden doet, beseft hij het. Geweldig mooi om die verbaasde blik te zien. Jan is typisch een stille kracht, die er altijd is, niet gauw klaagt of moppert en al tientallen jaren vooraan staat om foto’s te maken. Of het nu heel vroeg is of heel laat. Jan werkt ook volop mee aan de carnavalskrant en stelt veel foto’s beschikbaar voor de verschillende media en het archief van de Stichting.

Jan, namens het hele Moesland van harte gefeliciteerd met deze meer dan verdiende onderscheiding. Geniet ervan met volle teugen, het is een enorme waardering voor het vele werk dat je verzet.