Erewijn groot succes

Redactie

Drie onderscheidingen voor het Moesland tijdens Landerdse Erewijn

Vanmiddag vond in het Wapen van Reek de Landerdse Erewijn plaats. Hierbij draagt de burgemeester van Landerd traditioneel de zeggenschap over de gemeente over aan de drie hoogheden in de verschillende carnavalsrijken binnen Landerd. Voordat het zover was, brachten de drie prinsen gezamenlijk een nieuw carnavalslied ten gehore waarmee zij het startschot voor het carnaval 2016 gaven. Geen ‘K3’ maar ‘P3’ en met de burgemeester als ‘B1’ werd het een vrolijk schouwspel. Allereerst mochten jeugdprins Max en Jeugdprinses Zjos de sleutel voor het jeugdcarnaval in Schaijk in ontvangst nemen. Daarna kregen prins Johnny en prinses Ingrid de sleutel overhandigd.

Vervolgens waren er drie gemeentelijke onderscheidingen voor het Moesland. De eerste was voor prins Johnny d’n Urste die als gerenommeerd bouwer van prachtige carnavalswagens zijn sporen in het Schaijkse zeker heeft verdiend. Met zijn club, RKCV Nie Gering werden ze vier keer eerste in de grote Moeslandse optocht. Hij is dan ook een grote stimulator voor de clubs om te gaan en te blijven bouwen. De volgende onderscheiding ging naar Rudie Arts, een bekende bouwouder die er voor zorgt dat de clubs in het Moesland, in dit geval CV Dikke Schik, kunnen blijven bouwen. Bouwouders zijn belangrijke mensen voor de grote Moeslandse optocht! De laatste onderscheiding werd uitgereikt aan Twan van der Heijden. Twan is een van de grote steunpilaren van Stichting Carnaval De Moeslanden die als lid van meerdere commissies er onder andere op toe ziet dat op Aswoensdag alle afval en rommel weer netjes wordt opgeruimd. Een man van weinig maar wel vaak rake woorden, een doener op de achtergrond.

Drie zeer welverdiende onderscheidingen …… proficiat!

En met de gardedans en de showdans van onze Prinselijke Dansgarde was het Moeslands aandeel in de Erewijn 2016 helemaal compleet. De carnaval is begonnen!