Ouderenbal met veel optredens

Redactie

Tijdens het jaarlijks KBO-bal was er vanalles te beleven, deze middag vooral voor oud.
Rond 13:00 komen de eerste gasten binnen en aan hun verkleding te zien hebben ze zin in een middagje carnaval.

Jeugdcarnaval met natuurlijk prins Max en prinses Zjos hebben er zin in, maar ook prins Johnny en prinses Ingrid staan te trappelen om de carnaval af te trappen. Uiteraard allen bijgestaan door hun raden van elf, huppelpupkes, dansgarde, Toeter mar henne en het bestuur.
De show begint met een opmars van Toeter Mar Henne, iedereen komt op het podium zodat de zaal iedereen eens goed kan bekijken.

De jeugd opent de middag met een toespraak van het prinsenpaar. Daarna zijn er danseressen van de jeugdpronkzitting en twee dames die hun moppen vertellen. Er wordt smakelijk om gelachen en van de dans genoten. Ook de huppelpupkes laten zien dat ze erg goed geoefend hebben het afgelopen jaar. Na een daverend optreden van de hele jeugdraad onder leiding van Chiel Montagne, is het programma voor de jeugd afgelopen.
De razende reporter en zijn zingende zus hebben de lachers goed op de hand. De soms wat schuine moppen worden goed gepruimd door de zaal. Tussen de dansjes van de dansgarde door zijn er nog heerlijke hapjes die door de heren van de raad van 11 worden rondgebracht. Ook de hofkapel laat horen dat ze er zijn en daarnaast spelen ze ook nog een muziekje. Ook krijgt Bets Schotman nog een prinselijke onderscheiding van het prinsenpaar.

Aan het einde van het programma is er altijd ruimte voor de uitreiking van de Eremoeszak 2016. Dit jaar is die eer aan Bert van Boekel. Hij voert enorm veel klussen uit voor de kerk zoals graven van graf, acoliet bij uitvaarten, kerststal opbouwen en afbreken, lampen vervangen. Ook haalt hij oud papier op en brengt de bladen voor het KBO en heemkunde rond. Tijdens de grote overstroming van de heemkunde heeft Bert ok nogal wat sjouwwerk verricht. Daarnaast helpt hij een aantal jongeren die niet zelfstandig kunnen wonen. Met deze lijst verdien je absoluut om eremoeszak te worden.

Tot slot volgt een complete polonaise door de zaal van bezoekers en Raad van elf. Het is een zeer geslaagde middag! Na een kop snert en roggebrood met spek gaan de bezoekers naar huis en kunnen terugkijken op weer een gezellig KBO-bal.