Moeslands carnaval op TV

Redactie

Vrijdag 29 januari lanceert de NTR in samenwerking met 3LAB de documentaireserie ‘Bent Spreekt Nederland’. In dit drieluik dompelt de bekende Vlaming zich onder in verschillende Nederlandse ‘speech communities’. Daar stelt hij de vraag “waarom praat u zo?”. Naast de taalcultuur in de hiphop- en debatwereld stapt Bent ook binnen bij de carnavalsvereniging. Is carnaval enkel bier drinken en hossen op slechte muziek of is dit beeld dat boven de rivieren bestaat enkel een stigma? De jongens van carnavalsvereniging Schôn Gekwakt ontvangen de Vlaamse bekendheid in ieder geval met open armen. Deze 3LAB serie is onderdeel van het NTR project ‘Sprekend Nederland’, dat door middel van een app alle Nederlandse accenten en daaraan gekoppelde vooroordelen in beeld brengt.
De aflevering zal te zien zijn op: http://www.npo3lab.nl/series/bent-spreekt-nederland/