Terugblik Pronkzitting 2016

Redactie

We kunnen er kort over zijn: het was fantastisch!!

De middagvoorstelling en drie avonden volle bak, tot de nok toe gevuld! En de eerste bezoekers al ruim voor openingstijd in de rij om de beste plaatsen te bemachtigen. Dat is heel mooi om te zien en ook voor de artiesten is dit een mooie stimulans.
Het thema van de Moeslandse pronkzitting was dit jaar “The Western Saloon in Phoenix Arizona”. En zoals elk jaar is er een aantal optredens die daar mooi op inhaken. Maar ook de aankleding van de zaal is volledig in stijl, wat het helemaal af maakt. De zaal in stijl, het podium opgebouwd, het licht en geluid geprogrammeerd, de artiesten in de schmink, de Hofkapel warm geblazen, de bezoekers geplaatst en voorzien van de eerste drankjes en dan kan het grote rode doek open!
Het was een gevarieerd en vol programma. Veel optredens in en rondom de ton, afgewisseld met dans, muziek en show. Goed om te zien dat er dit jaar een heel aantal dames de stoute pumps hadden aangetrokken om het podium te beklimmen! En ook dit jaar weer een aantal debutanten wat een goed teken is voor de komende jaren.
Ongetwijfeld een van de hoogtepunten van dit jaar was “Het platste stuk ooit” door de mannen van Schôn Gekwakt. Niet alleen een technisch hoogstandje op film, maar ook de mooie act er omheen maakte het compleet. De paaldans-act die ten tonele werd gebracht zal nog lang onderdeel van de Moeslandse verhalen uitmaken!
De Geweerde Marinus kreeg het voor elkaar om de zaal ongemakkelijk op de stoel te laten schuifelen. Met weinig tekst een optreden van formaat! Met aanstekelijk enthousiasme brachten Confettio’s de carnavalssfeer van weleer weer helemaal terug. De JeMi’s hadden de grapdichtheid van vorig jaar nog verder opgeschroefd wat zijn werk goed deed in de zaal en zelfs op de bühne. Tieske stond dit keer zonder Lamme Herders op het podium en dit deed hij met volle overgave. Met zijn imitatie van Jules Deelder kreeg hij de lachers op zijn hand.
Verder veel optredens in de ton. Bertje Onzin (Anton van Boekel) debuteerde hierin erg sterk. De Razende Reporter kreeg goede bijval van zijn zingende zus (Joost Geurts van Kessel en Lenny Arts). Koos Werkloos (Koen Verhaaren) bracht zijn zoektocht naar een baantje voor het voetlicht. En Theo Potjes was als Kou-boy weer vertrouwd terug in de ton. Een erg leuk schouwspel met sterke woordgrappen was het optreden van de vier cowboys en een indiaan in The Western Saloon. Afsluiter waren de quizende heren van De Afsluiting waarin Boer Geert, Bob de Rooij en Erica Terpstra het publiek erg goed vermaakte.

Daarnaast brachten de Huppelpupkes feest op de bühne, de Dansgarde een showdans in Western-stijl en natuurlijk een wervelend optreden van Dansgroep Karin Aarts. Al met al een avond vol schik en gezelligheid in de zaal!
Dat de avonden geslaagd waren, bleek uit de sfeer na afloop op de afterparty in de foyer. En de goede complimenten die de artiesten kregen.

De Commissie Pronkzitting heeft ervan genoten en nodigt iedereen weer uit voor volgend jaar!