Nieuw prinsenpaar

Redactie

Prins Johnny en Prinses Ingrid nieuw prinsenpaar in het Moesland

Zaterdagavond zijn tijdens het 11-11-bal in de carnavalesk aangeklede zaal van café De Raaf de nieuwe Prins en Prinses van het Moesland onthuld. De Prinselijke Dansgarde had een speciale act in gestudeerd waarmee langzaam maar zeker de spanning werd opgevoerd. Uiteindelijk kwam als nieuwe prins Johnny Spierings achter de witte schermen tevoorschijn. Een trotse nieuwe hoogheid die met zijn prinses Ingrid de komende twee jaar de scepter zal zwaaien over alle Moeszakken en Moeszakkinnen.

Johnny is in het dagelijks leven aannemer en weet dus van aanpakken. Ingrid is werkzaam bij Aspen als product supply assistent. Een nieuwe prins en prinses betekent ook het afscheid van Prins Joep en Prinses Alice. Hun carnavalsclub ‘Auwzum’ stond klaar om ze weer in hun midden op te nemen.

Een van de eerste taken van het nieuwe prinsenpaar is het installeren van een nieuw raadslid: Jaap Oliemeulen en zijn partner Ellen bij MnM. Jaap en Ellen welkom en heel veel plezier de komende jaren.

Bij de Raad van Elf namen Henk-Jan Huizenga en Peter Klievink afscheid. Samen goed voor ruim 18 jaar raadslidmaatschap. Henk-Jan als lid van de commissies Krant en Optocht en Peter als secretaris en lid van diverse commissies. Peter trad toe tot het bestuur van Stichting Carnaval de Moeslanden omdat bestuurslid Fons Roelofs te kennen had gegeven zijn stokje graag aan een ander te willen overdragen.

Ook de Hofkapel mocht een nieuwkomer verwelkomen. Bas Geurts, een bekende muzikant voor velen, is de gelederen komen versterken. Bij de Prinselijke Dansgarde is Irene van Hintum er bij gekomen en is afscheid genomen van Fleur van den Hoogen en Marthe van der Ven.

Traditioneel volgt na het 11-11-bal de brunch voor de genodigden. Daarbij werd nogmaals officieel stil gestaan bij de vertrekkende en de nieuwe mensen bij de Stichting. Bewondering en heel veel dank voor zoveel inspanning voor het Moesland!! De nieuwe heersers over het Moesland mochten daarna een prachtige nieuwe Prinsmobiel van Dorethé en Mark van Zummeren in ontvangst nemen. Nadat prins Johnny zijn lijfspreuk “un bietje steuke hört d’r bè” letterlijk ten uitvoer had gebracht, kreeg hij de sleutels overhandigd van een schitterende, kleurrijke Prinsmobiel. Deze zal de komende weken nog vaak in het Moesland en omgeving gesignaleerd worden!

En ‘last but not least’ de uitleg van de vijf tips die konden leiden tot het achterhalen van de nieuwe prins. De eerste tip: “hij is een man”; behoeft geen uitleg.
Tip 2: “dizze prins naait zijn eigen naad”; de prins ging het afgelopen jaar over het alcoholbeleid in onze optocht en daarover schreef de krant: Moesland naait zijn eigen naad.
De volgende tip: “alle prinsen zijn bijzonder maar een prins als deze heeft het Moesland nog nooit gehad”; 31 jaar geleden is de prins ook prins geweest, Jeugdprins Johnny.
Tip 4: “het prinsenpaar is goed in de keuken, de één goed met bestek en de ander verzorgt alles perfect”; als aannemer weet Johnny alles van bestek en Ingrid verzorgt zowel op haar werk als thuis alles tot in de puntjes.
Als laatste tip: “een zeer concrete aanwijzing, MISschien komen jullie er uit. De getallen 1, 13, 19, 26 en 31 zijn van belang is het carnavaleske leven van de nieuwe prins”; MISschien: de carnavalsvereniging van de prins organiseerde jarenlang de zg. carnavalsMIS. Dan de getallen:1: vorig jaar werd zijn club, Nie Gering, eerste bij het Moesfest en daarmee club van het jaar. Ook zijn ze maar liefst vier keer 1e geworden in de grote Moeslandse optocht. 13: de club werd 13e tijdens hun eerste deelname aan die optocht. 19: bij de laatste deelname werden ze 19e. 26: Nie Gering is 26 jaar geleden opgericht. Tot slot 31: 31 jaar geleden was de prins ook al (jeugd)prins van het Moesland.

Het is duidelijk dat het Moesland met dit geweldige nieuwe prinsenpaar weer klaar is voor de toekomst. Graag sluiten we ons aan bij een mooi citaat uit de Arena: het mooiste seizoen komt er al weer aan.  Zo is het!

Moesland, drie maal alaaf voor Prins Johnny en Prinses Ingrid!