Moeslands carnaval groots

Redactie

Moi, Prachtig, Schitterend, Super, Geweldig, Top. Zöemar wà kreete wà ik de afgeloepe daag gehurd heb. En doar is gen woord van gelogen. Mede dankzij ut moie weer was carnaval 2015 groots mi hoofdletter G.

Noa een geweldig moi pronkzitting woarbè iedereen genoten ha, ginge we de daage aftelle noar de carnaval toe. Gauw erop kwaam de Moesblad of Moesboek wèr in de bus en dan goa ut echt kriebbele. En ut waar schon. Geweldige sfeer in de Moeshutte waar jong en oud alles onder een dak. Dikke pluim vur Theo.
Woar ik van genoten hè is de strijd um de moeskoningin. En mi Suus van der Hop han we ok un schon en goei Moeskoningin. Geweldig hoe men campagne voerde um te kunne winne. Hopelijk is hiermee un trend onstoan dat vurleeft. Ôk De zilveren Moestop was dik verdiend vur onze secretaris Peter Klievink.

Ôk de jeugdôptocht was moi en feestelijk en mi 2 wagus die niet mis stoan be de grote.
De Grote ôptocht was ondanks de berichte da ut minder war toch moi. Als ik de stoet vurbè zaag, schoot me opins iets te binne. Un neije categorie kleine wagus. Veul van dizze kleine wagus (wil nie zegge da ut un stuk minder moi is) trokke vurbè.

Kippevel mi de prijsuitreiking noa ut lied van Tieske en de lamme herders: al die clubs op ut podium mi de schaal. Moi dà de bedenkers van dizze schaal  Maf Mar Moi ok urste werde (overigens dik verdiend). De winnaars van vorig jaar wonne op Ouwe Meuk(3e) na wèr.
Ci Remie bij de individuele, Zo gut ut bè de grote loopgroepen, Maf mar Moi bè de wagus. Bè de kleine loopgroepe wist cv Duk te loat eindelijk noa 6 joar ouwe meuk van de troon te stoote. Ôk de goapmerge war ondanks het weer druk en gezellig. Terugkijkend unne mooie carnaval.

Maf Mar Moi, Zo Gut Ut, cv Duk te Loat, CI Remie, Suus van der Hop en Peter Klievink: proficiat.

Houdoe war,  Smoesproat