Erewijn vol verrassingen

Redactie

Landerdse Erewijn weer vol verrassingen

Zaterdagmiddag heeft in de grote zaal van De Phoenix in Schaijk de sleuteloverdracht van de gemeente Landerd plaatsgevonden. De grote zaal was daarvoor omgetoverd in een prachtige carnavalstempel. Voordat de drie prinsen de sleutels van hun carnavalsrijk in ontvangst mochten nemen, moesten zij nog wel een aantal hobbels nemen. Burgemeester Bakermans was duidelijk niet van plan de sleutels zo maar te overhandigen omdat ze vorig jaar – tegen alle beloften in – na veel aandringen veel te laat werden teruggebracht.

Nadat de drie hoogheden oprecht hadden beloofd om uiterlijk a.s. woensdag 12 uur de sleutels weer af te geven op het gemeentehuis én nadat ze dit plechtig in een heuse overeenkomst hadden ondertekend, reikte onze burgervader de drie splinternieuwe sleutels uit.

Daarna was het tijd voor de gemeentelijke onderscheidingen. Voor het Moesland was het Paul Sleiffer die als eerste deze onderscheiding in ontvangst mocht nemen. Paul is van origine geen Moeslander. Hij en zijn echtgenote, Madeleine, zijn in 2008 in het Moesland komen wonen en Paul is sinds 11-11-2009 lid van de commissie video. Paul filmt werkelijk alles wat met de carnaval te maken heeft en meldt zich als er, vanuit video technisch oogpunt, zaken anders en beter moeten. Dit jaar is hij heel druk geweest met het maken van filmpjes voor “Kraak de Kluis”. Een welverdiend eerbewijs voor zijn geweldige, tomeloze inzet en enthousiasme.

Dan worden Natasja van Bakel en Josta Augenbroe naar voren gevraagd. Zij organiseren, samen met Stichting Carnaval De Moeslanden, het jaarlijkse bezoek van de Prins en zijn gevolg aan de Nieuwe Hoeven. Omdat Natasja niet aanwezig kan zijn, neemt locatiemanager Peter Verkuijlen de gemeentelijke onderscheiding in ontvangst. Beide dames zorgen voor het inrichten van de zaal, het verzorgen van de ruimtes voor de Huppelpupkes en de Dansgarde en ze regelen een hapje en een drankje voor alle aanwezigen. Als het nodig is ook in hun vrije tijd! Altijd met een lach, plezier staat voorop. Voor hun perfecte organisatie en energie ontvangen Natasja en Josta beiden deze gemeentelijke onderscheiding. Proficiat!