Gezellig ouderen bal

Redactie

Moeslands Bond van Ouderen bal verassend en gezellig!

Het is nog maar net één uur ’s middags als de eerste gasten voor het Bond van Ouderen bal afgelopen zaterdag al arriveren bij De Phoenix. Met hun carnavalskleding aan hebben ze er zo te zien veel zin in.

De aftrap van de middag wordt gedaan door de Jeugdcarnaval met Prins Cas en Prinses Anne. Samen met hun Raad van elf, de Huppelpupkes en Toeter Mar Henne zorgen zij met de Feestmeiden voor een spetterende opening. Daarna tappen de clowntjes Dana en Saar enkele moppen voor het publiek. Fien en Ize dansen op ‘Frozen’ en de Huppelpupkes laten hun gardedans zien. De Prins en Prinses en Raad van elf sluiten het jeugdgedeelte af met een leuke afwisseling van muziek en dans waarbij ook de vele opa’s en oma’s in de zaal actief mee doen. Al met al een genot om mee te beleven.

Vervolgens komen Prins Joep en Prinses Alice met hun gevolg en de Dansgarde binnen onder begeleiding van de Hofkapel. Na het openingswoord van Prins Joep en nog een paar nummers van de kapel is het de beurt aan Kitty Laar, het verassende debuut van Denise van Erp als Moeslands tonprater. Zij neemt de hele zaal mee in haar belevenissen met haar vier handicaps waarvan de laatste handicap haar eigen man Fons is. Deze buut is een luistergenot voor iedere bezoeker.

Daarna neemt de prins opnieuw het woord. Dit keer om de onderscheiding ‘Eremoeszak 2015’ uit te reiken. Die eer valt dit jaar te beurt aan Gonny Kling. Zij betekent veel voor de ouderen in ons Moesland. Ze is zeer nauw betrokken bij het zorgproject ‘Onder de Linde’ en is daar als coördinator een belangrijke spil voor alle gastvrouwen en gastheren. Ze zorgt dat alles altijd netjes klaar staat en geeft voorlichting als dat gevraagd wordt. Gonny maakt deel uit van de stuurgroep en staat voor iedereen klaar, ook voor de bewoners en gasten van Vierhoven. Een zeer verdiende onderscheiding die haar zichtbaar ontroerde.

Het podium is ondertussen vrij gemaakt voor de prachtige showdans van onze Dansgarde. Tot slot volgt een complete polonaise door de zaal van bezoekers en Raad van elf. Het is een zeer geslaagde middag! Na een kop snert en roggebrood met spek gaan de bezoekers naar huis en kunnen terugkijken op weer een gezellig KBO-bal.