Kraak de kluis

Redactie

Nadere informatie met betrekking tot de  filmpjes “Kraak de Kluis”.

Wij hebben de afgelopen weken van diverse mensen gehoord, dat het niet helemaal duidelijk is wat de bedoeling is van de filmpjes Kraak de Kluis.  In het promo filmpje voorafgaande aan de echte filmpjes werd het allemaal uitgelegd.  Dit is wellicht niet helemaal even duidelijk over gekomen, vandaar nog een korte uitleg.
Het thema van de filmpjes is:  “Het is nergens beter dan in het Moesland”.  In de filmpjes komt tot uitdrukking hoe goed het eigenlijk allemaal is geregeld in het Moesland. In de filmpjes krijg je heel even  een bord in beeld met daarop cijfers.  Bij een kort daarop verschijnend evenement of gebeurtenis krijg je ook een  hint te zien die je nodig hebt om de code te kraken.

Een voorbeeld:  In het 1e filmpje wordt de tegenstelling weergegeven van het bekende Keijebijters toernooi in Helmond en onze eigen Moeslandse Pronkzitting “Bekek ut Mar”.
In dit filmpje werd een bord getoond met daarop de tekst” Neem letters:  1,3,5, en 8 (DIT IS EEN VOORBEELD !!). Tijdens het daaropvolgende evenement,  is een stukje tekst te zien “MOESLAND” (DIT IS EEN VOORBEELD!! ).   De 1e code wordt dan:  de 1e letter is een M, de 3e letter een E, de 5e letter is een L en de 8e letter is een D. De code is dan:  MELD. (DIT IS EEN VOORBEELD).
Als je alle codes van alle filmpjes hebt gevonden krijg je tot slot de totale oplossing ,nl   de code van de kluis.
Op welke dag de code kan worden gekraakt, door degene die de goede code heeft gevonden wordt nog bekend gemaakt. Ook waar je de goede oplossing naar toe moet sturen. We kunnen alvast wel verklappen dat er  in de kluis een mooi bedrag aan moesmunten kaar ligt voor de winnaar.
De reeds gemaakte filmpjes staan allemaal op Youtube en ook op www.deoptocht.nl maar vergeet zeker ook  niet  goed rond te kijken bij komende evenementen en gebeurtenissen waar ook hints te vinden zijn.

Veel succes met het vinden van de juiste code !
De commissie video