Razende Reporter IV

Redactie

Veelbelovende Moeslandse Pronkzittingen – Een nieuw verslag van de Razende Reporter

Thuis in het pittoreske Schaijk in een rustige straat waar de kachel brandt en de koffie klaar staat, ontmoet ik twee rasartiesten. De eerste heeft een dubbelrol en de ander een brok ervaring. De ene is gastheer en de ander is gast. Artiest en Prins tegelijk Joep Manders en
Stefan van Ras, 22e jaar deelnemer op de Moeslandse pronkzitting. Het thema van de pronkzittingen komend jaar is Winter Wonderland.

Wat was jullie act vorig jaar ook alweer?
“Ik deed een verfcursus samen met Eric Potjes. Een vervolg van het jaar daarvoor de plekcursus” begint Joep. “Ik vertel mijn belevenis op de camping in Frankrijk met ons gezin en de ergernissen die erbij horen” aldus Stefan.

Hoe is het om op het podium te staan?
“Blijft mooi, elke keer weer. Als je op het podium staat en je merk dat je act aanslaat, gaat het zo snel voorbij” vertelt Stefan. “Ja en ik zit zelfs de hele pronkzitting op het podium” vult Joep aan. “Dat is ook mooi om zo ook het Moeslands publiek zien te genieten. Het lijkt me ook verschrikkelijk als je een act hebt die niet aanslaat, dan is 11 minuten lang” vertelt Joep. “Ooit meegemaakt Stefan?” vraagt Joep. “Nee gelukkig niet” zucht Stefan.

“Joep hoe is het om samen met Eric op het podium te staan, heb bijna medelijden met je?”
“Dat hoeft echt niet het, we voelen elkaar goed aan en het is leuk om samen met Eric te spelen. Tot nou toe pakken al onze acts leuk uit.” Stefan: “het is net Mini en Maxi die twee. Geweldig combinatie. Ook de manier van kijken en doen van Eric is al lachen.”

“Stefan hoe is het om alleen op het podium te staan?”
“Ook leuk. Natuurlijk is met een of twee man meer de voorpret leuker, samen teksten verzinnen, oefenen en ouwehoeren. Heb ook wel het geluk gehad dat ik met zowel Willie als frank als Francis een goede klik had. Maar alleen heeft ook wel iets.”

Dit jaar er ook weer bij?
“Dat sowieso, ik zit met de hele Raad van 11 in de bak” begint Joep “maar ik ben bang dat Erik weer wat heeft. Maar dat komt goed.” Bij Stefan is er een aarzeling. “22 jaar is een mooi moment om te stoppen. Ik heb mijn DVD, maar het kriebelt wel.”

Is het de moeite waard om te komen kijken?
Joep begint: “men moet zeker een kaartje kopen want de pronkzittingen zijn de laatste jaren van hoog nivo. Lekker verschillende acts voor ieders wat wils. Ook in de zaal is het reuze gezellig.” “Oké misschien ga ik dat eens doen” vult Stefan lachend aan.

Wanneer zijn de Pronkzittingen?
De première van Winter Wonderland is zaterdag 17 januari, ’s middags om 13.30 uur. Deze voorstelling is speciaal voor 55-plussers en mensen met een functionele beperking vanaf 16 jaar. Kaarten zijn hiervoor verkrijgbaar via de KBO op de speciale verkooptijden en later in de reguliere (voor)verkoop. De avondvoorstellingen vinden plaats op zaterdag 17 januari, vrijdag 23 januari en zaterdag 24 januari om 20.00 uur. Op vrijdagavond 2 januari om 19.00 uur start de kaartvoorverkoop van Winter Wonderland in de Phoenix. De toegangsprijs is onveranderd 11 euro en ’s middags 7,50 euro. Winter Wonderland wordt warm aanbevolen!