Razende Reporter III

Redactie

Tieske, de lamme herders en de Moeslandse Pronkzitting 2015

Op een koude avond vlak voor kerst zit de razende reporter aan de keukentafel thuis bij een van de leden van Tieske en de lamme herders. Een groepje dat al enkele jaren actief is op de Moeslandse pronkzitting en vorig jaar zelfs een staande ovatie kreeg van het Moeslandse publiek.

Voor diegene die niet weet wie zijn jullie?
Eric Hoekstra, Roel Loeffen, Ralf van Heumen en Thijs van der Ven, die komt later. “Moest proefzwemmen voor zijn A diploma.” De toon is gezet, het zal een interviewtje worden met veel lachen.

Wat was jullie act van vorig jaar ook alweer?
“Armoe troef” was de naam van onze act. Een act met een hoop geouwehoer door Thijs en wat zang door de rest. “Alles in elkaar gegoten tot een verhaal” aldus Eric. Ralf: “Het is ons vertrouwde format, drie nummers met zelf verzonnen tekst.” “Met als uitsmijter het koningslied” vult Eric aan.

Hoe ontstaat een act?
Roel begint: “eerst Chinees eten, bier drinken, dan ideeën voor thema’s verzinnen. Deze in hoofdlijnen uitwerken.” “Dan nemen we drie liedjes en schrijven de teksten uit” vult Ralf aan. Ondertussen schuift de vierde van het stel aan: Tieske. “Hen ze wèr un hoep onzin verteld over mèn zeker, ja zo zèn ze, houw ze in de gaate.”

Wie schrijft bij jullie de teksten?
Waarbij alle drie in koor roepen “ik”. Thijs begint te vertellen. “Want ôn hun hedde niks dè ziede wel”. We schrijven allemaal, en na veel schrijven, strepen, vergaderen komen we tot ons eindresultaat.

Hoe is het om als artiest door het Moesland te gaan?
“ELLENDE”begint Eric. “We kunnen niet meer met diarree naar de WC”. “Al die vrouwen, ik moet ze van me afslaan” lacht Thijs. Ralf: “nee, natuurlijk is het mooi als je leuke reacties hoort van de mensen”.

Volgend jaar er weer bij en zo ja tipje?
Ze laten niets los en zwijgen allemaal of beginnen spontaan over het weer te praten maar ik zie het wel gewoon een dikke ‘Ja’ met waarschijnlijk leuke liedjes en het geouwehoer van Thijs.

Waarom moet men een kaartje kopen?
Roel: ”Omdat wij ons best doen om de mensen weer de ballen uit de broeken/bh te laten lachen.” “Of om ze tranen met tuiten te laten janken” vult Thijs aan. Dus jullie zijn er gewoon bij als ik het goed begrijp. “Koffie?” vraagt Eric.