Razende Reporter II

Redactie

De beste ideeën bij de Moeslands pronkzittingen

Na de eerste artiestenbijeenkomst zit de Razende Reporter aan tafel met een groepje jong talent dat al drie jaar mee doet met de Moeslandse pronkzittingen.

Op het podium stonden ze als notenverkopers, astronauten en vorig jaar als bejaarden. Ze willen in verband met de grote hoeveelheid te verwachten fanmail dat hun namen niet bekend word gemaakt maar dat doe ik dus niet. Paul van Kreij, Harm van Rooij, Stijn van Schaijk, Tom Kusters en Mike Broeren.

Wat was jullie act vorig jaar ook alweer?
“Vorig jaar was het weer tijd voor een stukje toneel, wat voor sommige mensen confronterend was. De typische trekjes van bejaarden worden ten tonele gebracht, van de goeie ouwe tijd, tot oude vieze mannetjes, dametjes die hun thee niet zonder morsen konden drinken en ongelukkige, stuntelige oudjes” aldus Paul. “Natuurlijk moest de vervangende zuster het bezuren” vult Harm lachend aan.

Met de vraag of ze ook komend jaar er weer bij zijn komt een duidelijke “Ja.”
Stijn: “Ons optreden ligt alweer te wachten tot de eerste oefenavond.” Volgens Tom “is in de zaal geen plaats voor hen, alles zit vol.” Harm: “klopt, om ons te zien natuurlijk.” “Jou?” lacht Paul. “Stil of ik gooi je weer van het podium af” zegt Tom.

Hoe is het om op het podium staan?
“Vooral heet en we krijgen altijd het gevoel dat iedereen ons aan kijkt” zegt Stijn. “Ja, ik voel me bekeken” vult Paul aan.

Hoe ontstaat jullie idee?
“Voor het opdoen van inspiratie zijn er brainstormsessies, trainingen voor conceptontwikkeling en andere bijeenkomsten voor het creëren van antwoorden en oplossingen.” Maar de ervaring leert dat ideeën en concepten meestal niet ‘op bestelling’ worden ontwikkeld, maar juist op momenten en/of op plaatsen waar je het misschien helemaal niet verwacht. Of toch wel? (bron:http://www.marketing-menu.nl/hoe-ontstaan-de-beste-ideeen)

Hoe is het om als artiest door het Moesland te gaan?
Stijn: “het is af en toe toch wel raar om na geroepen te worden op straat: hé, wil je aan mijn noten voelen” of “wat heb jij toch een kast van een huis.” Harm: “voor de rest zitten er alleen maar voordelen aan: uitnodigingen voor vele Moeslandse feesten, gratis parkeren bij de kerk, iedereen stopt voor je op een zebrapad en ga zo maar door.” Tom: “alleen de vrouwelijke aandacht mag wel meer zijn.” Paul lachend: “komt omdat jij een B artiest bent.”

Waarom moet men een kaartje kopen?
“Omdat men zonder kaartje niet binnen komt” aldus Stijn. “Omdat wij meedoen” vult Harm aan.

“Jongens bedankt!” “Jij ook en maak er een mooi stukje van.”