Ok gij makt Moeslands carnaval

Redactie

Zaterdagavond ging carnavalsseizoen 2014 – 2015 van start in het Moesland.  Na een wat rustig begin liep de zaal van Feesterij De Potter uiteindelijk goed vol. Met de band ‘The Party Criminals’ kwam de sfeer er prima in.

Het begin van een nieuw seizoen betekent ook vaak een wisseling van de wacht. De hofkapel nam afscheid van drie prominente muzikanten die bij elkaar voor 71 jaar muziek maken hebben gezorgd. Zo namen Geert Geurts en Frans Zwaans afscheid maar opmerkelijk is het vertrek van Ton Zwaans. Hij zegt de hofkapel na bijna 42 jaar vaarwel. “Niet omdat ik er genoeg van heb, maar vooral om plaats te maken voor verjonging” aldus Ton. Daar is meteen gevolg aan gegeven door Jasper van Casteren die als nieuw lid bij de hofkapel is gekomen.

Bij de Raad van Elf is afscheid genomen van Willie en Corry van Esch.  Willie heeft zijn sporen verdiend bij Stichting Carnaval de Moeslanden. Actief in vele commissies, heeft zich ingezet voor het jeugdcarnaval en wil graag nog wat jaartjes deel uit blijven maken van het bestuur. Vooral als Grootvorst heeft Willie zijn stempel weten te drukken op het Moeslands carnaval. Hij kon dit echter alleen doen met de steun van Corry die hem al die jaren heeft bijgestaan en de ruimte gegeven. Zijzelf nam afscheid van haar clubje MNM, na vele jaren als voorzitter daarvan haar steentje te hebben bijgedragen.

Tot diezelfde Raad zijn ook weer twee nieuwe leden toegetreden: Mark van Zandvoort en Joost Geurts van Kessel. Hun beide partners, Esther en Mariek, zijn door MNM verwelkomd. Of eigenlijk waren ze dat al want ze draaien al vanaf dit voorjaar volop mee in onze organisatie.

Prins Joep en Prinses Alice beginnen met veel enthousiasme aan hun tweede regeerperiode over het Moesland. Hun lijfspreuk was verpakt in een Ode aan het Moesland. Als laatste couplet van deze ode spraken zij de volgende woorden:

O mijn Moeslands Carnaval
Waar het feest alleen maar lukken zal
As Gullie d’r bij bent Allemôl!
Want: ‘OK GIJ MAKT MOESLANDS CARNAVAL!!!’

Traditioneel volgt na het 11-11-bal de brunch voor de genodigden. Daarin werd nogmaals officieel stil gestaan bij de vertrekkende en de nieuwe mensen bij de Stichting. Bewondering en nogmaals heel veel dank voor zoveel inspanning voor het Moesland!! Na afloop mochten Prins Joep en Prinses Alice van Mark en Dorethé van Zummeren de sleutels in ontvangst nemen van hun Prinsmobiel, dit keer een biermobiel die nog vaak in de straten van Schaijk en omgeving te zien zal zijn.

Het Moesland is er klaar voor!