Smoesproat november 2014

Redactie

Nog vur dà ut carnavalsseizoen begint, is ut Moesland al in rep en roer. Kunne wel of nie bouwe. Ik heb wel un mening mar ik meng me mar nie in dizze diskussie. Ik zeg mar zöe as ut makkelijk kan, doen ze toch moeilijk bè de geminte. En dan kijke ze noar PL en noar Prins Joep. Da sloa dus nergens op. Vremd wàr ut, echte carnavalsminsse zöe as Peter Loeffen, Pieter Voet, Robbert van de Bolt en Jan Geurts van Kessel die zegge bè ons wurd er niet gebouwd. Zat erover er mag gewoon gebouwd worre en gelukkig ok. Want ut Moesland zonder optocht, is as Sinterkloas zonder zwarte Piet. Clubs zonder bouwouders, is as moes zonder woorst.

Ut schonne Moesfest waar un moi begin um de soorus te vergeete en eindelijk un opwermertje vur de start van un neij carnavalsseizoen. Ut waar druk en ut waar schôn en ik ha effe wer ut gevuul van vroeger. Carnavalle in de Raaf. Tijdens dizze oavond kwaam CV Nie Gering als opvolger van CI Remie as club van ut joar op ut podium. Mi oew pul in de hand werd er nog volop gefeest tot diep in de nacht.

8 november dan is ut zöeweit: Prins Joep en Prinses Alice goan hun twedde carnavalsjoar in. Ik hè er veul zin in, gullie ok?

Houdoe war!

Smoesproat