Moesfest geslaagde opwarmer

Redactie

Schaijk – Moesland. Zaterdagavond werd het eerste ‘Moesfest’ bij Partycentrum De Raaf georganiseerd. En net als de oktoberfeesten bij onze Oosterburen werd het een grandioos succes. CV Nie Gering mag zich ‘Club van het jaar 2014-2015’ noemen.

 

Het publiek stond om half acht al in een lange rij voor de ingang waarna men binnen kwam in een prachtig versierde zaal in Beierse sferen. Een zaal met Alpenlandschappen die tot de nok toe gevuld zou worden. Ook alle gasten lieten zich van hun beste kant zien: vrijwel iedereen was verkleed in prachtige dirndl-jurk of lederhose.

Maar liefst 34 carnavalsclubs en bijna 600 deelnemers hadden zich ingeschreven voor de verkiezing van de Moeslandse Club van het jaar. In drie spelrondes werd gestreden om deze fel begeerde titel. In de verschillende spelletjes ging het om het snelst bier drinken, beschuit fluiten, worst happen, spijker slaan en lederhose und BH ophangen. Enkele clubs wilden zó graag winnen, dat ze door de vakkundige doch strenge jury gediskwalificeerd moesten worden. Na drie spelrondes stonden Zuutjes An, Ge Wit Oit Noit en Nie Gering in de finale. Daar bleek CV Nie Gering over de grootste dorst te beschikken want zij hadden de Duitse bierpullen het eerst leeg.

Het succes van het Moesfest heeft de verwachtingen ruimschoots overtroffen. De commissie gaat dan ook met veel enthousiasme de voorbereidingen voor het volgend jaar in gang zetten. De opwarmer is achter de rug, het 11-11-bal is de officiële opening van het carnavalsseizoen 2014-2015. Ook dat belooft een mooie avond te worden op zaterdag 8 november bij Feesterij De Potter. “Also dann, auf wiedersehen!”