Moeskoningin 2014 Chantal Roelofs-S

Opening carnaval

Redactie

Opening Moeslands carnaval met sfeervolle Erewijn

In een goed gevulde zaal van de Phoenix werd zaterdagmiddag het startschot gegeven voor het Carnaval 2014 in Landerd.

Tijdens de erewijn draagt burgemeester Marnix Bakermans ‘de tijdelijke macht’ over aan de heersers van het Kelerijk, Smouzenland en het Moesland. Op geheel eigen wijze, zeer ludiek en met de nodige rake kwinkslagen, werden de sleutels overhandigd aan de Prinsen. Echter niet zonder de belofte om deze op dinsdagavond ook weer op tijd in te leveren.

Tijdens deze officiële opening van het carnaval werden namens de gemeente diverse onderscheidingen uitgereikt. Dit jaar kregen Walter Loeffen, Rian van Griensven en Prins Joep dun Urste  de gemeentelijke onderscheiding uit handen van burgemeester Bakermans voor hun inzet voor het Moeslands Carnaval. Heel erg verdiend. Van harte gefeliciteerd alle drie!

Moeskoningin
Een spannende strijd! Wie o wie wordt de Moeskoningin 2014? Aan alle Moeszakken en Moeszakkinnen is de mogelijkheid geboden om afgelopen weken via de mail te stemmen voor een nieuwe Moeskonigin. Hier is gretig gebruik van gemaakt, de mailbox van de secretaris ‘ontplofte’ zo wat. Het werd een nek aan nek race welke uiteindelijk met een nipt verschil gewonnen werd. Onder enthousiast gejuich werd door Prins Joep dun Urste Chantal Roelofs gekroond tot Moeskoningin 2014. Chantal gefeliciteerd en geniet ervan!

Moeskoningin 2014 Chantal Roelofs-S

Zilveren Moestop
Aansluitend aan de kroning van de Moeskonigin werd de Zilveren Moestop uitgereikt. De Zilveren Moestop, de hoogste onderscheiding in het Moesland wordt elk jaar slechts eenmalig uitgereikt aan iemand die zich bijzonder inzet voor het Moeslands Carnaval. Vele lovende woorden over een stille kracht die eigenlijk onmisbaar is in het carnavalsgebeuren, die niet op de voorgrond wil treden, een harde werker is en een stille genieter. En al die tijd stond hij gewoon op het podium, met op het kussen de Zilveren Moestop, in de veronderstelling dat iemand anders de onderscheiding ging krijgen. Hoe geweldig is het dan om de verbazing en verassing op iemands gezicht te zien als er gezegd wordt: “En de Zilveren Moestop 2014 is voor…………Gerard Oliemeulen.” Van harte gefeliciteerd Gerard en geniet van deze dubbel en dwars verdiende eer.

Zilveren Moestop 2014 Gerard Oliemeulen-S