Bond van Ouderen bal 2014-2

Moeslands KBO-bal erg gezellig

Redactie

In gelegenheidscafé De Phoenix verschijnen op 22 februari om half twee al de eerste gasten voor het jaarlijkse KBO-bal. Met hun carnavalskleding aan hebben ze er zo te zien veel zin in. Naast muziek, dans en vertier staan hen nog twee belangrijke zaken te wachten.

De aftrap van de gezellige middag wordt gedaan door de Jeugdcarnaval met Prins Daan en Prinses Zoë. Samen met hun raad van elf, de huppelpupkes en Toeter Mar Henne zorgen zij voor een spetterende opening waar de spelen in Sotsji bij verbleken. Een leuke afwisseling van muziek en dans zorgt dat de vele opa’s en oma’s in de zaal erg kunnen genieten.

Vervolgens komen Prins Joep en Prinses Alice met gevolg en dansgarde binnen onder begeleiding van de Hofkapel. Na een paar nummers van laatstgenoemde en het openingswoord van Prins Joep, neemt de prins opnieuw het woord. Dit keer om een bijzondere onderscheiding uit te reiken. Meestal wordt deze een week later pas uitgereikt, maar waar beter dan tijdens het KBO-bal kan Doortje Bekkers onderscheiden worden met Ambassadeur van Moesland. Een onderscheiding voor degene die bijzondere uitstraling heeft gegeven aan het Moesland en in het bijzonder het Moeslandse Carnaval te promoten. Doortje doet vanalles, alleenstaandenmiddag, heemkunde, parochie, ze doet vanalles voor iedereen. Ze is aanspreekpunt voor carnavalsvereniging Jong van Harten, organiseert al sinds jaar en dag de carnavalsmiddag voor de leden van de KBO.  Omdat Doortje deze middag organiseerde en het carnaval voor ouderen zo hoog in het vaandel houdt, heeft Stichting Carnaval De Moeslanden besloten om Doortje Bekkers te onderscheiden als Ambassadeur van het Moesland.

Snel daarna werd overgegaan naar een andere belangrijke onderscheiding: de eremoeszak van 2014. Deze eer was deze keer weggelegd voor niemand minder dan Hans Veenstra. Prins Joep vatte dit samen in elf punten. Hans is al jaren betrokken bij de KBO, ook als bestuurslid. Zo organiseert hij de  verjaardagsactie, is fotograaf, houdt de website bij en zorgt voor de computerhoek. Deed altijd aan de optocht mee bij c.v. Jong van Harten en tot slot: Hij is een werker en altijd aanwezig als er gewerkt moet worden.

Bond van Ouderen bal 2014-2

Na alle huldigingen, foto’s en felicitaties werd overgegaan tot een prachtige dans van onze Dansgarde. Helemaal in stijl van Moulin Rouge. Een act die ook al werd opgevoerd tijdens de pronkzittingen. Zo ook de buut van Theo Potjes die volgde. Als inbreker stelde hij het een en ander aan de kaak. Zelfs geactualiseerd op de afgelopen week. Een genot voor iedere bezoeker. Tussendoor speelde de hofkapel hun muziek waarop menig bezoeker, waaronder prinses Alice, de voetjes van de vloer gooide.

De afsluiting was in handen van Willem Griffioen als Willemke de Hofnar, die zich afvroeg waarom er geen nar meer is. Velen in de zaal herinnerde zich zijn opa Willem nog; de laatste nar van het Moesland. Een prachtige afsluiter met complete polonaise door de zaal van bezoekers en raad van elf. Dit maakte het tot een zeer geslaagde middag! Na een kop snert en roggebrood met spek, konden de bezoekers naar huis en terugkijken op weer een geslaagd KBO-bal.

Moeslands KBO-bal erg gezellig

Redactie

Schaijk – Moesland. In gelegenheidscafé De Phoenix verschijnen op 22 februari om half twee al de eerste gasten voor het jaarlijkse KBO-bal. Met hun carnavalskleding aan hebben ze er zo te zien veel zin in. Naast muziek, dans en vertier staan hen nog twee belangrijke zaken te wachten.

De aftrap van de gezellige middag wordt gedaan door de Jeugdcarnaval met Prins Daan en Prinses Zoë. Samen met hun raad van elf, de huppelpupkes en Toeter Mar Henne zorgen zij voor een spetterende opening waar de spelen in Sotsji bij verbleken. Een leuke afwisseling van muziek en dans zorgt dat de vele opa’s en oma’s in de zaal erg kunnen genieten.

Vervolgens komen Prins Joep en Prinses Alice met gevolg en dansgarde binnen onder begeleiding van de Hofkapel. Na een paar nummers van laatstgenoemde en het openingswoord van Prins Joep, neemt de prins opnieuw het woord. Dit keer om een bijzondere onderscheiding uit te reiken. Meestal wordt deze een week later pas uitgereikt, maar waar beter dan tijdens het KBO-bal kan Doortje Bekkers onderscheiden worden met Ambassadeur van Moesland. Een onderscheiding voor degene die bijzondere uitstraling heeft gegeven aan het Moesland en in het bijzonder het Moeslandse Carnaval te promoten. Doortje doet vanalles, alleenstaandenmiddag, heemkunde, parochie, ze doet vanalles voor iedereen. Ze is aanspreekpunt voor carnavalsvereniging Jong van Harten, organiseert al sinds jaar en dag de carnavalsmiddag voor de leden van de KBO.  Omdat Doortje deze middag organiseerde en het carnaval voor ouderen zo hoog in het vaandel houdt, heeft Stichting Carnaval De Moeslanden besloten om Doortje Bekkers te onderscheiden als Ambassadeur van het Moesland.

Snel daarna werd overgegaan naar een andere belangrijke onderscheiding: de eremoeszak van 2014. Deze eer was deze keer weggelegd voor niemand minder dan Hans Veenstra. Prins Joep vatte dit samen in elf punten. Hans is al jaren betrokken bij de KBO, ook als bestuurslid. Zo organiseert hij de  verjaardagsactie, is fotograaf, houdt de website bij en zorgt voor de computerhoek. Deed altijd aan de optocht mee bij c.v. Jong van Harten en tot slot: Hij is een werker en altijd aanwezig als er gewerkt moet worden

Na alle huldigingen, foto’s en felicitaties werd overgegaan tot een prachtige dans van onze Dansgarde. Helemaal in stijl van Moulin Rouge. Een act die ook al werd opgevoerd tijdens de pronkzittingen. Zo ook de buut van Theo Potjes die volgde. Als inbreker stelde hij het een en ander aan de kaak. Zelfs geactualiseerd op de afgelopen week. Een genot voor iedere bezoeker. Tussendoor speelde de hofkapel hun muziek waarop menig bezoeker, waaronder prinses Alice, de voetjes van de vloer gooide.

De afsluiting was in handen van Willem Griffioen als Willemke de Hofnar, die zich afvroeg waarom er geen nar meer is. Velen in de zaal herinnerde zich zijn opa Willem nog; de laatste nar van het Moesland. Een prachtige afsluiter met complete polonaise door de zaal van bezoekers en raad van elf. Dit maakte het tot een zeer geslaagde middag! Na een kop snert en roggebrood met spek, konden de bezoekers naar huis en terugkijken op weer een geslaagd KBO-bal.

Bond van Ouderen bal 2014-2

Moeslands KBO-bal erg gezellig

Redactie

Schaijk – Moesland. In gelegenheidscafé De Phoenix verschijnen op 22 februari om half twee al de eerste gasten voor het jaarlijkse KBO-bal. Met hun carnavalskleding aan hebben ze er zo te zien veel zin in. Naast muziek, dans en vertier staan hen nog twee belangrijke zaken te wachten.

De aftrap van de gezellige middag wordt gedaan door de Jeugdcarnaval met Prins Daan en Prinses Zoë. Samen met hun raad van elf, de huppelpupkes en Toeter Mar Henne zorgen zij voor een spetterende opening waar de spelen in Sotsji bij verbleken. Een leuke afwisseling van muziek en dans zorgt dat de vele opa’s en oma’s in de zaal erg kunnen genieten.

Vervolgens komen Prins Joep en Prinses Alice met gevolg en dansgarde binnen onder begeleiding van de Hofkapel. Na een paar nummers van laatstgenoemde en het openingswoord van Prins Joep, neemt de prins opnieuw het woord. Dit keer om een bijzondere onderscheiding uit te reiken. Meestal wordt deze een week later pas uitgereikt, maar waar beter dan tijdens het KBO-bal kan Doortje Bekkers onderscheiden worden met Ambassadeur van Moesland. Een onderscheiding voor degene die bijzondere uitstraling heeft gegeven aan het Moesland en in het bijzonder het Moeslandse Carnaval te promoten. Doortje doet vanalles, alleenstaandenmiddag, heemkunde, parochie, ze doet vanalles voor iedereen. Ze is aanspreekpunt voor carnavalsvereniging Jong van Harten, organiseert al sinds jaar en dag de carnavalsmiddag voor de leden van de KBO.  Omdat Doortje deze middag organiseerde en het carnaval voor ouderen zo hoog in het vaandel houdt, heeft Stichting Carnaval De Moeslanden besloten om Doortje Bekkers te onderscheiden als Ambassadeur van het Moesland.

Snel daarna werd overgegaan naar een andere belangrijke onderscheiding: de eremoeszak van 2014. Deze eer was deze keer weggelegd voor niemand minder dan Hans Veenstra. Prins Joep vatte dit samen in elf punten. Hans is al jaren betrokken bij de KBO, ook als bestuurslid. Zo organiseert hij de  verjaardagsactie, is fotograaf, houdt de website bij en zorgt voor de computerhoek. Deed altijd aan de optocht mee bij c.v. Jong van Harten en tot slot: Hij is een werker en altijd aanwezig als er gewerkt moet worden.

Bond van Ouderen bal 2014-2

Na alle huldigingen, foto’s en felicitaties werd overgegaan tot een prachtige dans van onze Dansgarde. Helemaal in stijl van Moulin Rouge. Een act die ook al werd opgevoerd tijdens de pronkzittingen. Zo ook de buut van Theo Potjes die volgde. Als inbreker stelde hij het een en ander aan de kaak. Zelfs geactualiseerd op de afgelopen week. Een genot voor iedere bezoeker. Tussendoor speelde de hofkapel hun muziek waarop menig bezoeker, waaronder prinses Alice, de voetjes van de vloer gooide.

De afsluiting was in handen van Willem Griffioen als Willemke de Hofnar, die zich afvroeg waarom er geen nar meer is. Velen in de zaal herinnerde zich zijn opa Willem nog; de laatste nar van het Moesland. Een prachtige afsluiter met complete polonaise door de zaal van bezoekers en raad van elf. Dit maakte het tot een zeer geslaagde middag! Na een kop snert en roggebrood met spek, konden de bezoekers naar huis en terugkijken op weer een geslaagd KBO-bal.