Jeugd sloopt carnavalswagens

Redactie

Schaijk – Moesland.  Met een pakkende titel voor een artikel heb je meteen de aandacht van de lezer te pakken. En dat is nou net de bedoeling. Want dit jaar willen we graag voorkomen dat de Schaijkse schooljeugd aan het vernielen slaat na de optocht op Moesmaandag en tijdens de Goapmèrrege op carnavalsdinsdag.

Met dit artikel vraagt Stichting Carnaval De Moeslanden mét alle clubs die daarbij betrokken zijn aan de (school)jeugd van Schaijk EN HUN OUDERS om niet na de optocht en tijdens de Goapmèrrege de carnavalswagens al te gaan slopen. Vorig jaar was het met name de jeugd van 8 tot 14 jaar die flink tekeer ging op het Europaplein en overal stukken van wagens aan het losmaken en vernielen waren. Het resultaat was een enorme bende op het plein na afloop van de Goapmèrrege. Maar het belangrijkst is natuurlijk het GEVAAR dat op de loer ligt als er iets afbreekt of omvalt. Onze oproep aan deze kinderen EN hun ouders is dan ook:  blijf met je handen van andermans spullen af!!  De Goapmèrrrege is om te ‘goapen’, te kijken naar de creativiteit en originaliteit van de Moeslandse praalwagens, onder het genot van een drankje, een hapje en vrolijke muziek. Laten we zorgen dat we daar met z’n allen van kunnen blijven genieten en dat ons plezier ook nu niet door een handjevol ‘klojo’s’ wordt verstierd.

Veul schik mi de Goapmèrrege!