Videoteam komt voor Lipdub

Redactie

Videoteam komt weer op bezoek, dit jaar met de Lipdup !

Carnavalsclubs die een wagen bouwen krijgen op zaterdag 22 februari en zondag 23 februari 2014 bezoek van Prins Joep I, Grootvorst Maarten Hendriks en het videoteam.
Dit jaar geen vragen, maar gaan we proberen een lipdub te maken bij alle bouwadressen.
Een lipdup is een videoclip met bv zang(playback) en dans die in één take wordt opgenomen.
De clubs worden dus vooraf ingelicht wat we gaan doen, zodat ze zich hierop kunnen voorbereiden.
Men kan dan bv. pruiken, brillen of verkleedkleding aan doen om de lipdup nog leuker te maken. Men kan ook zelf de muziek kiezen om tijdens de lipdup te laten horen. Je kan bv ook playbacken met een schilderskwast in de hand, liggend onder een carnavalswagen, of een stukje van de beweging laten zien etc etc.

Je kan van je lipdup een polonaise maken of iets in de vorm van een “slapstick” doen. Hoe gekker hoe leuker. Er zijn enkele clubs die gezamenlijk in een bouwschuur zitten (bv bij Peter Loeffen, Co Mathijssen, Egbert Wingens). Hier bestaat de mogelijkheid om samen een lipdup te maken. Hoe meer mensen aan de lipdup mee doen hoe mooier die uiteindelijk zal  gaan worden. Is je club met weinig personen, zorg dan dat je in de lipdup meerdere keren in beeld komt. Bedenk alvast van te voren wat je zou willen doen, dat scheelt een hoop tijd.

Wij nemen een draagbare CD speler mee voor de muzikale ondersteuning.  Ook nemen we diverse attributen mee zodat je alvast in de stemming kunt komen. Wij hebben ook al een paar liedjes uitgezocht. (die wij tijdens de bouwbezoeken bij ons hebben).
1. De Snollebollekes met het liedje “Vrouwkes”
http://www.youtube.com/watch?v=Jz0w1EDhYic
2. Pap een Pudding met het liedje “Dikke Ria
http://www.youtube.com/watch?v=wxRTYSJmmkY&
3.  ?? of je eigen liedje mag natuurlijk ook. (brand deze dan op een  CD/DVD en neem deze dan mee.)

Op de jaarlijkse filmavond (dit jaar op vrijdag 21 maart) wordt de winnaar bekend gemaakt van de ludiekste Schaijkse lipdup club 2014. Voor de winnaars hebben we ook mooie prijs Beschikbaar!

Veel plezier met de voorbereidingen van je lipdup. Tot volgende week.
Het videoteam.

Voor voorbeelden van lipdup filmpjes moet je even kijken op internet daar zie je heel veel filmpjes!