Smoesproat: Prins Joep

Redactie

Prins Joep en Prinses Alice: prinsenpaar van ut Moesland

In un gezellig volle Phoenix war di joar ut Moeslands 11-11 bal. Um 21.11 uur zou er nog unne extra tip komme dus ik wàr er op tijd. Allennig hè ik de tip gemist. Dur de wazige tips henne wàr ut vur men en vur veul minse nog nie hellemoal duidelijk. Nou stelle die tips nie veul vur want ge kunt er nix meej. Durrum ôk misschien dà ut minder leeft via social media as vurheen. Wurd ut Alex S, Andre v T, Bart B, Twan v Z, Ruud D, Bas G of Willem G? Ik houw alle opties open, allennig hà ik un korter lijsje.

Urst werd er afscheid  genomme van 4 raadsleej en nie de minste: Henk, Fons, Lambert en Jan. Jan Geurts van Kessel die zelfs 39 joar bè de stichting zaat. Michel (unne keleströper) en Sandra van Druten komme bè de stichting en ‘t Moes nie Moete. Ôk kwaam er nog un wisseling. Unne neije (groot)vorst. Willie dut un stepke terug en wurd opgevolgd dur Maarten Hendriks, vurhenne vurzitter jeugdcarnaval.

Noa di alles konde we ons opmaake vur de onthulling van ut neije prinsenpaar. Veul rondkijke noar de kandidate, woar zen ze, hen ze zwarte sokke oan, zie ik familieleej, welk carnavalsclubs lupt in hun pekske ,wie lupt er weg, woar stoat iedereen. Ik löep iemand tegen ut lijf en zin teege mij ”Ut wurd Joep Manders”. Zou zeker kunne, pronkzittingen, Nie Semmele, Auzum, Gladde Gerrit, Snor, Toppers. Nou dan de focus op Joep en inderdaad ik zag stuk vur stuk de familie Manders binnenkomme. Màr onder ut motto urst zien, dan geleuve, wachte ik vol spanning af.

Tijdens ut filmke zag ik Auzum verkleed as raadsleej en huppelpupkes binnekomme. Jammer hà efkes gewaacht want bè veul is dan inèns de spanning weg. En doar kwaame ze: Prins Joep en Prinses Alice. Un moi stelleke.

Faala, Faala, Faala,  Smoesproat