Moeslands Carnaval dè maake we saame

Redactie

Moeslands Carnaval dè maake we saame !

Als afsluiting van een geweldig carnavalsseizoen 2012/2013 waarin we met het hele Moesland samen het 55 jarig jubileum groots vierden, namen we afgelopen zaterdag in de Phoenix afscheid van Prins Joris en Prinses Marieke. Als Joris en Marieke keren zij weer terug naar hun eigen clubke Moi Gekloi.

Tevens namen we tijdens het 11-11 bal afscheid van een aantal leden van de Raad van Elf. Zo namen we na 39 jaar afscheid van Ellen en Jan Geurts van Kessel. Zij vormden samen heel lang het boegbeeld van De Jeugdcarnaval in het Moesland. Ook Ruud en Michella Schreurs, Henk en Ria van Summeren, Ineke en Lambert Kusters en Fons en Toos Roelofs hebben afscheid genomen van de Raad. Een aantal van hen blijft nog wel actief in de diverse commissies en hun ervaring en kennis nog blijven delen. Namens iedereen spreken wij bij deze nogmaals onze dank en bewondering uit voor hun inzet afgelopen jaren. We zullen jullie zeker gaan missen. En waar mensen de Stichting verlaten, komen er natuurlijk ook weer nieuwe bij. Tijdens het 11-11 bal zijn Michel en Sandra van Druten officieel toegetreden tot de Raad en Elf en ’t Moes nie Moete.

Verder vonden er nog een aantal wisselingen binnen het protocol van de Stichting plaats. Zo vervangt Wouter Spijkers Fons Roelofs als adjudant en heeft Willie van Esch zijn taak als Grootvorst van het Moesland overgedragen aan Maarten Hendriks.

Na de afsluiting van een geslaagd carnavalsseizoen is het natuurlijk weer tijd voor een nieuwe start. In een zeer goed gevulde Phoenix werd afgelopen zaterdag het nieuwe Prinsenpaar bekend gemaakt. Bijna tot het laatste moment was het voor de vele bezoekers ondanks de tips van de geheimcommissie gissen naar de naam van het nieuwe paar. Na een zeer origineel filmpje over de laatste dag als niet bekende Moeslanders werden Prins Joep en Prinses Alice op het podium toegejuicht door het enthousiaste publiek.

Prins Joep d’n Urste, Joep Manders, bekend van de Brabantse toppers en Café de Snor, lid van carnavalsclub Auwzum is in het dagelijks leven leraar aan de basisschool De Kameleon in Mill, groep 8. Prins Joep is ook actief deelnemer aan de jaarlijkse Pronkzittingen en één van de initiatiefnemers van de Natuurspeeltuin in Schaijk.  
Joep is de zoon van Arie en Oda Manders, in het Moesland bekend van één van de oudste clubs van het Moesland, de Oelewappers. Arie Manders maakte jarenlang deel uit van het Moeslandse Jeugdcarnaval. Dus carnaval vieren is Joep met de paplepel ingegeven.
Prinses Alice, partner van Joep, Alice van den Broek, is in het dagelijks leven lerares speciaal onderwijs aan de Dondersschool te Gemert, groep 8. Prins Joep en Prinses Alice hebben samen 3 kinderen Saar (6), Fiene (4) en Ted (1). En wat voor Joep en Alice zeer belangrijk is, hebben ze gemaakt tot hun leus voor het komend jaar: Moeslands Carnaval dè maake we saame !

Als Prins en Prinses van het Moesland moet je je tijdens het carnavalsseizoen ook kunnen (laten) vervoeren in een bijpassend voertuig. En wie weet beter wat er bij een Prinselijk paar past dan de plaatselijke ‘hofleverancier’ van de Prinsmobielen, Mark en Dorethé van Zummeren. Geheel belangeloos stellen zij al jaren een auto beschikbaar voor de Prins en Prinses. Deze auto zullen we de komende maanden nog vaak zien rijden in het Moesland en omgeving. Mark en Dorethé hartelijk dank voor het beschikbaar stellen van deze weer prachtige Prinsmobiel.

Het Moesland is klaar voor het nieuwe carnavalsseizoen!