Smoesproat: Jubileum

Redactie

Al weeke keek ik er noar uit. Ut 55 joarig bestôn van onze eige stichting de Moeslanden. In de sosjale media konde er ôk nie umhenne dà dit groots werd gevierd. Veul bekende en wà onbekende gezichte stonde dan ôk op de oanplèkpoosters. Un par daag vur oanvang fietste ik langs ut Europaplein en toen zag ik wà er zoë al stond. Nou er wurd flink utgepakt.

Vrijdagoavond war ut zoweit ut feest kon beginne. Urst noar ut onthulling van onze carnavalsmonument gewist. Un schonne monument wor oud prins Jeroen van Zuijlen ut vurtouw in nam. Ontwerper Stijn van Lith hè er iets mois van gemakt.

Mi munne opgepimpte stofjaske naor dun tent en ik moet zegge ut war gezellig. Ik keek rond en gelukkig war ik nie de oudste want er wàr veul jeugd binne en das nix mis meej want die zen onze toekomst van de carnaval. Deez groep jong moette er vur zurge da we ut 66 joarig beston ôk wèr kunne viere. Um 11 over 1 mi unne vette hap uit de frietkroam ging ik wèr huiswaarts en war vur men de oavond geslaagd. Di kwaam ôk zeker dur de feestband Trigger en de huis DJ.

Zotterdag war unne lange mar gezellige dag. De recepsie is zöe as verwacht un taaj bedoeling zöe as recepsies alted zen. Hoogpunt war natuurlijk ut lintje die de inmiddels oer Moeslander Leonard kreeg vur alles wà hij vur ut Moesland hè gedon.  Heb ôk nog un tijdje rond gelöepen in de tentoonstelling. Moi um ok die ouw foto’s, kranten en pekskes te zien.

Noa unne goeie bojum te hen geleejd bij de BBQ kon de oavond goan beginne. Mi un superbendje as Papa di grazzi kon het spreekwoordelijke dak eraf. Un goeie bendje um te luisteren, te danse en um te zien. Ut war gezellig mi zun alle, van jong tot oud iedereen ging ut zunne ploat.

Zondag noar de carnavalsmis gegoan. Ut war unne moie mis mi de hofkapel, die twee en de duo Spirtz en un diaken. Jammer dat de kerk ôk mi zo’n gelegenheid nie vol zaat. Doarno unne brunch in de tent en gezellig afgesloote mi unne gezellige middag woarbè jong en oud zich vermakte. De DJ, de hofkapel en de band Wannebiezz kreege alle bezoekers mi de beentjes van de vloer. Jong en oud stonde lettelijk op de banken en iedereen vermakte zich opperbest.

Hulde vur de organisatie 55 joar,  hulde oan de horeca en hulde oan alle oanwezige Moeslanders  Mi zun alle hen we er un moi festje van gemakt en ik hoop dat de ogen van de geminte en van de horeca zijn open gegoan en dà we vort elk joar mi zun alle in un gröete tent gezellig kunne carnaval vierre en dan zeg ik zeker wèr;

UT MOESLAND DOAR KUNDE GRUTS OP ZEN.

Houdoe, Smoesproat