Smoesproat: Jubileum

Redactie

Al weeke keek ik er noar uit. Ut 55 joarig best么n van onze eige stichting de Moeslanden. In de sosjale media konde er 么k nie umhenne d脿 dit groots werd gevierd. Veul bekende en w脿 onbekende gezichte stonde dan 么k op de oanpl猫kpoosters. Un par daag vur oanvang fietste ik langs ut Europaplein en toen zag ik w脿 er zo毛 al stond. Nou er wurd flink utgepakt.

Vrijdagoavond war ut zoweit ut feest kon beginne. Urst noar ut onthulling van onze carnavalsmonument gewist. Un schonne monument wor oud prins Jeroen van Zuijlen ut vurtouw in nam. Ontwerper Stijn van Lith h猫 er iets mois van gemakt.

Mi munne opgepimpte stofjaske naor dun tent en ik moet zegge ut war gezellig. Ik keek rond en gelukkig war ik nie de oudste want er w脿r veul jeugd binne en das nix mis meej want die zen onze toekomst van de carnaval. Deez groep jong moette er vur zurge da we ut 66 joarig beston 么k w猫r kunne viere. Um 11 over 1 mi unne vette hap uit de frietkroam ging ik w猫r huiswaarts en war vur men de oavond geslaagd. Di kwaam 么k zeker dur de feestband Trigger en de huis DJ.

Zotterdag war unne lange mar gezellige dag. De recepsie is z枚e as verwacht un taaj bedoeling z枚e as recepsies alted zen. Hoogpunt war natuurlijk ut lintje die de inmiddels oer Moeslander Leonard kreeg vur alles w脿 hij vur ut Moesland h猫 gedon.  Heb 么k nog un tijdje rond gel枚epen in de tentoonstelling. Moi um ok die ouw foto鈥檚, kranten en pekskes te zien.

Noa unne goeie bojum te hen geleejd bij de BBQ kon de oavond goan beginne. Mi un superbendje as Papa di grazzi kon het spreekwoordelijke dak eraf. Un goeie bendje um te luisteren, te danse en um te zien. Ut war gezellig mi zun alle, van jong tot oud iedereen ging ut zunne ploat.

Zondag noar de carnavalsmis gegoan. Ut war unne moie mis mi de hofkapel, die twee en de duo Spirtz en un diaken. Jammer dat de kerk 么k mi zo鈥檔 gelegenheid nie vol zaat. Doarno unne brunch in de tent en gezellig afgesloote mi unne gezellige middag woarb猫 jong en oud zich vermakte. De DJ, de hofkapel en de band Wannebiezz kreege alle bezoekers mi de beentjes van de vloer. Jong en oud stonde lettelijk op de banken en iedereen vermakte zich opperbest.

Hulde vur de organisatie 55 joar,  hulde oan de horeca en hulde oan alle oanwezige Moeslanders  Mi zun alle hen we er un moi festje van gemakt en ik hoop dat de ogen van de geminte en van de horeca zijn open gegoan en d脿 we vort elk joar mi zun alle in un gr枚ete tent gezellig kunne carnaval vierre en dan zeg ik zeker w猫r;

UT MOESLAND DOAR KUNDE GRUTS OP ZEN.

Houdoe, Smoesproat