P1120440

Braderie zeer geslaagd

Redactie

Moeslands Braderie Festival was weer eens een en al gezelligheid, met vele terrasjes, dansgroepjes, muzikaal talent, demonstraties, kermisattracties en ambachten.

Het was een lust voor het oog om iedereen gezellig bezig te zien bij de talrijke evenementen, zoals het waterbal spektakel van C.V. “Dikke Schik” en het “Panne-Voetbal” van Ton Rooks. Een dikke stapel boomstammen werd tot planken verzaagd bij de mobiele zagerij, terwijl daarnaast “De Scouting” broodjes bakten boven een kampvuurtje en kinderen schminckten. Als je omkeek, kon je je vergapen aan schitterend en spectaculair gepimpte auto-bolides,
P1120440
terwijl daarachter de vliegtuigjes van “De Wings” het luchtruim konden kiezen, gadegeslagen door de mecano bewonderaars met bezienswaardige creaties.

Verder had je de ambachtenmarkt, diverse gigantische luchtkussens, tekenaars, schilders en diverse artiesten. De kinderboerderij had groots uitgepakt, en het poppentheater daarnaast had volle tribunes met kindertjes die genoten met volle teugen. Midden op het Europaplein stonden naast de kermis diverse nostalgische “zigeunerwoonwagens” in een gezellige kring opgesteld, waarbinnen om een gezellig vuurtje iedereen aan de picknick tafels kon aansluiten voor een bakje koffie en een gezellig gesprek. Ook in de wagens kon men zien hoe dat leven er aan toe ging en nog gaat. Ze hebben er ook 2 nachten lang doorgebracht.
P1120543
Op een luchtkussen van 25 meter lang bij “De Raaf” demonstreerden de jongeren van turnvereniging “Sportief” hun gevaarlijke capriolen. En bij de 4 belangrijkste hoofdentrees waren maar liefst 4 rommelmarkten gesitueerd, met voor iedereen wat wils voor bijna niks. Het gilde toonde met schietdemonstraties en vendelzwaaien hun kunsten, terwijl het publiek zelf ook mocht schieten, richtend op een hoge mast die ca 25 meter in de lucht priemde.

P1120472
De middeleeuws uitgedoste jonkvrouwen, bevallig gezeten op hun eveneens prachtig uitgedoste stoere zwarte paarden, kwamen de sleutel overhandigen om de bierpomp bij de kerk te openen
P1120635
waarna alle volwassenen konden genieten van volop heerlijk helder gratis bier en gratis cola voor de kinderen. Bij het centrale podium, waar bijna continu dansdemonstraties werden gegeven door diverse groepjes, gingen er bij de loterij ook nog 2 stoere fietsen, aangeboden door Jan Appelhof onze fietsenmaker, de deur uit De gelukkige winnaars waren W. van Gemert uit Eindhoven en I. Leenders uit Schaijk.

fotoprijswinnaarivoleendersschaijk

Kortom een evenement om niet te missen, en hopelijk tot ziens allemaal op de volgende editie in 2014.