Zilveren Moestop: René Derks

Redactie

De hoogste onderscheiding van het Moesland werd dit jaar toegekend aan René Derks. René, ook wel bekend als Plekzak, heeft zijn onderscheiding voornamelijk te danken aan zijn bijdrage aan de Moeslandse carnaval met zijn website www.deoptocht.nl.
Maar het is niet beter onder woorden te brengen, dan de manier waarop hij dat zelf deed:

Godsakkers de Zilveren Moestop vur Plekzak
Allicht gaan we carnaval vieren. Waar we naar toe gaan? Da makt me niks uit. Ow, we moeten naar de Drie Heere. Prima. En dan sta je voor je het goed en wel beseft op het podium om de hoogste onderscheiding van het olling Moesland in ontvangst te nemen. Ik heb de Zilveren Moestop gekregen omdat ik deze site gemaakt heb. Ik kan jullie niet uitleggen hoe gruwelijk trots ik daar op ben. Dat is echt met geen pen te beschrijven. Zoals ik gisteren op het podium probeerde te vertellen, deze site maak ik omdat ik gruwelijk trots ben op wat jullie maken voor de optocht. Jullie zorgen ervoor dat ik deze site wil maken. Zo trots ben ik op de optocht van Schaijk dat ik vond dat iedereen dat moet weten. Dus hij is ook zeker vur jullie! Moesland kei bedankt!

René nogmaals gefeliciteerd! En dè ge bedankt bent, da witte!