Smoesproat over Pronkzitting

Redactie

De afgelöepe 2 weeke konde (mits ge un kartje hà) geniete van artieste van eige bojum. 4 kerres zette dizze artieste un spectaculaire pronkzitting nir in de Phoenix. Effe rustig öe ploatske zuuke wàr er nie bè want Willie van Esch en Stefan van Ras verwelkomde iedereen die binne kwaam mi unne intervieuw of unne aankondiging zodà iedereen wist dà gè de zoal in kwaam.

As 2 nurds opende Michiel van Aalst (debutant) en Jeroen van Zuijlen de oavond mi unne spreekbeurt over dun hond en over de sexualiteit. Unne spreekbeurt mi veul foto’s die nie alted klopte wà ze zin màr we hen ze wel allemoal gezien. Unne dikke voldoende vur hun act. Doarnoa wàr Peet van de IBN (Patricia Schermer) oan de burt. Ôk di joar hà ze moie verhoale over bijna iedereen op ût gemintehuis. De Burger, Raaijmakers, Maathuis en de boa.

Doarno wàr ût de beurt oan Tieske (Thijs vd Ven) en de lamme herders (Eric Hoekstra, Ralf van Heumen en Roel Loeffen). Net as vurig joar un schonne act mi zang en leuke annekedotes. Di joar waare ze op zuuk noar unne neije Burger want Wil(n)ie door(n). Nadat Bader Ari en Bert van Goxtel afviele, kwaam Nico Gong as beste ut de bus. As tweej van dun Umroeper kwaam Lon van Erp (debutant) en Eric Potjes op ût podijum en naame vele minse op de hak. Ût war oan een stuk grap op grap en ut war un moie act. Vur de pauze waar ût de ervaare groep jong, Twan van Zandvoort, Maarten vd Linden, Jan vd Linden en Roel van Schaijk. Gelukkig deede ze toch meej. Over veule bekende Schojkse minse zoude ze nix zegge mar hàn ze toch gedoan en af en toe wàr ut moi plat. Gelukkig han ze urst al sorry gezegd.

Noa de pauze kwaam de verrassing van de pronkzitting. 44 joar dansgarde. Rond de 55 dames betraade ût podijum in de leeftijd van 14 tot 62 joar. De stemming en de sfeer zaat er bij dizze dansact zöewel op ût podijum as in de zaal.
Vur de twèdde joar op ût podijum stond un groepke jongeluij die unne leuke act nir zette as astronoute. Stijn van Schaijk, Harm van Rooij, Tom Kusters, Paul van Kreij en Mike Broeren. Veul dubbelzinnige grappe kwaan er vurbè.
Joep Manders, Willem Griffioen en Alexander Schoonenberg brachte un herkenbare act (vûr de wà ouwere onder ons) op de bühne. Vur veul ginge we terug in de tijd. Mi un neije versie van de film van ome Willem. Nu as ome Moestafa en ut war un geweldige act.
As Crisis Theeke stond Theo Potjes ok di joar wer in de ton. As vanouds nam hij wèr veul minse er dûr. Ôk zunne Kaat moest er wèr oan geluuve. D’n moiste act van de oavond wàr bewoard vur ut loatst. Eric Potjes en Joep Manders hadde unne geweldige act. Hoe simpel kan ût zen. As ik die tweej zie denk ik; ik zit noar Mini en Maxi te kijke, geweldig.
Eric (11 joar op de Moeslandse pronkzitting)werd ôk onderscheije dur de vurzitter van de stichting Leonard.
Tijdens de acts dur brak Stefan van Ras as de razende reporter regelmatig in tijdens ut programma mi live verslag vanut de greenroom (artieste ruimte). Mi leuke verrassende interviews van de artieste.
Ok di joar konne we wèr geniete van diverse danse van de huppelpupkes, dansgarde en van dansgroep Karin Aarts. Mi doarnoa un gezellige after party war dun oavond hellemoal geslaagd.

Unne moie oavond en ik wit zeker dà ik er volgend joar wèr bij ben gullie ôk?

Houdoe,
Smoesproat

De afgelöepe 2 weeke konde (mits ge un kartje hà) geniete van artieste van eige bojum. 4 kerres zette dizze artieste un spectaculaire pronkzitting nir in de Phoenix. Effe rustig öe ploatske zuuke wàr er nie bè want Willie van Esch en Stefan van Ras verwelkomde iedereen die binne kwaam mi unne intervieuw of unne aankondiging zodà iedereen wist dà gè de zoal in kwaam.

 

As 2 nurds opende Michiel van Aalst (debutant) en Jeroen van Zuijlen de oavond mi unne spreekbeurt over dun hond en over de sexualiteit. Unne spreekbeurt mi veul foto’s die nie alted klopte wà ze zin màr we hen ze wel allemoal gezien. Unne dikke voldoende vur hun act. Doarnoa wàr Peet van de IBN (Patricia Schermer) oan de burt. Ôk di joar hà ze moie verhoale over bijna iedereen op ût gemintehuis. De Burger, Raaijmakers, Maathuis en de boa.

 

Doarno wàr ût de beurt oan Tieske (Thijs vd Ven) en de lamme herders (Eric Hoekstra, Ralf van Heumen en Roel Loeffen). Net as vurig joar un schonne act mi zang en leuke annekedotes. Di joar waare ze op zuuk noar unne neije Burger want Wil(n)ie door(n). Nadat Bader Ari en Bert van Goxtel afviele, kwaam Nico Gong as beste ut de bus. As tweej van dun Umroeper kwaam Lon van Erp (debutant) en Eric Potjes op ût podijum en naame vele minse op de hak. Ût war oan een stuk grap op grap en ut war un moie act. Vur de pauze waar ût de ervaare groep jong, Twan van Zandvoort, Maarten vd Linden, Jan vd Linden en Roel van Schaijk. Gelukkig deede ze toch meej. Over veule bekende Schojkse minse zoude ze nix zegge mar hàn ze toch gedoan en af en toe wàr ut moi plat. Gelukkig han ze urst al sorry gezegd.

 

Noa de pauze kwaam de verrassing van de pronkzitting. 44 joar dansgarde. Rond de 55 dames betraade ût podijum in de leeftijd van 14 tot 62 joar. De stemming en de sfeer zaat er bij dizze dansact zöewel op ût podijum as in de zaal.

Vur de twèdde joar op ût podijum stond un groepke jongeluij die unne leuke act nir zette as astronoute. Stijn van Schaijk, Harm van Rooij, Tom Kusters, Paul van Kreij en Mike Broeren. Veul dubbelzinnige grappe kwaan er vurbè.

Joep Manders, Willem Griffioen en Alexander Schoonenberg brachte un herkenbare act (vûr de wà ouwere onder ons) op de bühne. Vur veul ginge we terug in de tijd. Mi un neije versie van de film van ome Willem. Nu as ome Moestafa en ut war un geweldige act.

As Crisis Theeke stond Theo Potjes ok di joar wer in de ton. As vanouds nam hij wèr veul minse er dûr. Ôk zunne Kaat moest er wèr oan geluuve. D’n moiste act van de oavond wàr bewoard vur ut loatst. Eric Potjes en Joep Manders hadde unne geweldige act. Hoe simpel kan ût zen. As ik die tweej zie denk ik; ik zit noar Mini en Maxi te kijke, geweldig.

Eric (11 joar op de Moeslandse pronkzitting)werd ôk onderscheije dur de vurzitter van de stichting Leonard.

Tijdens de acts dur brak Stefan van Ras as de razende reporter regelmatig in tijdens ut programma mi live verslag vanut de greenroom (artieste ruimte). Mi leuke verrassende interviews van de artieste.

Ok di joar konne we wèr geniete van diverse danse van de huppelpupkes, dansgarde en van dansgroep Karin Aarts. Mi doarnoa un gezellige after party war dun oavond hellemoal geslaagd.

 

Unne moie oavond en ik wit zeker dà ik er volgend joar wèr bij ben gullie ôk?

 

Houdoe,

Smoesproat