Smoesproat: Pronkzitting

Redactie

Moesland – Tis druk mi de aktiviteite van de Stichting de Moeslanden.
Na een zeer geslaagd 11-11 bal in de Potter stoat ût volgend groete aktiviteit op ût prgramma.

“Ût Moeslandse Pronkzittinge zitte d’r wèr ôn te komme Ôk di joor kijk ik wèr uit nor de Moeslandse pronkzittinge. Un gezellig oovendje uit mi artieste van eigen bôjjum. Al joore op un rij ben ik van de partij en ik vein ût unne schônne oovend. Unnen oovend vol muziek, dans, buuts en leuke acts en dè allemôl dur amateurs. Ut veind ploats in de Phoenix. Zôtterdag 12 januari, vrijdag 18 januari en zôtterdag 19 januari 2013. Die beginne um 20.00 uur.
Kaartverkoep is vrijdag 4 januari.

Op zondag 23 januari goa ik noar de cd presentatie van ût hofkapel.
Ze hebben unne cd gemakt en die kunde köepe vur  11 euro.
Dan hur, lees en zie ik dö gè ôk Moespakkette kunt köepe um de carnaval dûr te komme. Gif men mar munte en ik kom de carnaval wel dûr, mar ût zen echte Schoikse artikele mar wà er inzit da weet ik nie, ik he allenig de does gezien.
Misschien dà ik z’n moespakket goa krijge, gè wit noit.
Ôk hurde ik in de wandelgange iets over un pûpke köepe van ût monument die er kumt mar dà wit ik ut fijne nie van. Mar doar kom ik nog wel achter en leezde dà in 2013.

Ik wens iedereen unne gezond en goed 2013 toe, en let op ouw vingers mi vuurwèrk

Houdoe war! Smoesproat.