kinderboerderij

Overzicht activiteiten

Redactie Braderie

 

Braderie 2016

Het MOESLANDS BRADERIE FESTIVAL” te SCHAIJK vindt volgend jaar plaats op zondag 17 april 2016.
Eind december 2015 worden de inschrijfformulieren voor de braderie 2016 verzonden.

 

 

Moeslands Braderie Festival 2015.

Zondagmiddag 19 april 2015.

Een grote Braderie met ca. 200 standplaatsen, bestaande uit handel, eetkramen, rommelmarkt, verenigingen, goede doelen, dansgroepen, muziek optredens, hobbymarkt, standwerkers, kindermarkt, enz.

Tussendoor is er veel stuntwerk te zien, luchtkussens groot en klein waar de kinderen naar hartenlust kunnen springen. Vanwege het succes vorig jaar zal wederom de grote kinderboerderij, bestaande uit enkele kleine nagebouwde boerderijtjes, met daaromheen een boeren erfje weer present zijn. In de huisjes zijn vele kleine dieren te vinden, zoals konijnen en cavia’s met hun jongen, maar ook biggetjes en kuikentjes. Op het erfje lopen de geitjes, schaapjes, kippen, ganzen, een ezel, en pony en een kalfje. Iedereen mag tussen de dieren lopen en ze aaien, en om wat langer van de dieren te kunnen genieten zijn er strobalen om op te zitten. Bij de aanwezige begeleiding die waar en wanneer nodig alles netjes opruimen, kun je ook vragen stellen en om uitleg vragen.

kinderboerderij

Naast alle attracties , stunts, verkoopkramen en bezienswaardigheden, heeft de organisatie gemeend ook iets toe te moeten voegen omtrent educatief eetgedrag en gewoontes voor de “Braderiejeugd”.
Uiteraard zijn er volop eetkramen, gevarieerd van Grieks, Vietnamees, Indisch, enz. en uiteraard ook de gebruikelijke Hamburgers en Friteszaakjes. Maar wil je eens iets anders zien bv. Douwe De Koekenbakker.

DOUWE 1

Voor de kijker en genieter zijn er vele gezellige terrassen, met verschillende muziekjes, met regelmatig diverse dansdemonstraties.

De AJMvandeSTRAATband is een blaasband, komt uit Tilburg en bestaat al meer dan 10 jaar. In die tijd heeft de band een gevarieerd repertoire opgebouwd van Klezmer,Blues tot Bach en van Balkan,Pop tot filmmuziek.

10Miles

Ook zal er voor Gall en Gall aan de Runstraat een prachtig evenemententerrein worden opgebouwd met o.a. een groot luchtkussen, sprookjesachtige toiletwagen, podium met beroemde of plaatselijke artiesten  en live muziek. Dit is eigenlijk al een mini Festival op zich, inclusief gezellig terras voor een lekker drankje !

Op het plein voor de kerk

Komt een speciale kinderattractie: “De Dolle Brabander”.

Hier komt een mini-kermis voor de allerkleinste jeugd met gratis attracties zoals een draaimolentje, zweefmolentje, mini-autoscooters, treintje op rails, en een echte cirusschool, aangevuld met diverse kraampjes met kinderversnaperingen.

kindertrein

Op het parcours

Hierbij valt te denken aan o.a. oude ambachten in originele klederdracht, palingrokerij in de open lucht, oude bromfietsenshow met o.a. legendarische Zündapps. Ook de Scouting is zoals gebruikelijk present met broodbakken rondom een kampvuurtje en een schminckstand voor de kinderen.

scoutingschaijk

Daarnaast zien we een houthakker met kettingzaag de meest kunstzinnige creaties uit boomstammen zien zagen….bijna onvoorstelbaar hoe ze dat allemaal voor elkaar weten te krijgen !

Ook zijn er talrijke “gepimpte” auto’s te bewonderen met de meest exotische uitstralingen. Zowel technisch als uiterlijk een knap staaltje van vakbekwaamheid, geperfectioneerd door “amateurs”, die ter plekke tekst en uitleg zullen geven !

gepimpteautos

Op het Europaplein

Behalve de voorjaarskermis is hier een spectaculair gebeuren georganiseerd door “Schaijk een Werelddorp”. Plaatselijke ondernemers verzorgen hierbij een catwalk, podium, diverse demonstraties en presentaties. Dit alles aangevuld met een proeverij met smakelijke hapjes en drankjes.

 

                       

  

 

 

Moeslands Braderie Festival 2014.

 Zondagmiddag 13 april 2014

Is er een grote Braderie met ca. 200 standplaatsen, bestaande uit handel, eetkramen, rommelmarkt, verenigingen, goede doelen, dansgroepen, muziek optredens, clownerie, oude ambachten, hobbymarkt, standwerkers, kindermarkt, enz.

Tussendoor is er veel stuntwerk te zien, luchtkussens groot en klein waar de kinderen naar hartenlust kunnen springen, aangevuld met clownerie en goochelacts.

CeesClown Kees

Vanwege het succes vorig jaar zal wederom de grote kinderboerderij, bestaande uit enkele kleine nagebouwde boerderijtjes, met daaromheen een boeren erfje weer present zijn. In de huisjes zijn vele kleine dieren te vinden, zoals konijnen en cavia’s met hun jongen, maar ook biggetjes en kuikentjes. Op het erfje lopen de geitjes, schaapjes, kippen, ganzen, een ezel, en pony en een kalfje. Iedereen mag tussen de dieren lopen en ze aaien, en om wat langer van de dieren te kunnen genieten zijn er strobalen om op te zitten. Bij de aanwezige begeleiding die waar en wanneer nodig alles netjes opruimen, kun je ook vragen stellen en om uitleg vragen.

kinderboerderij   Kinderboerderij

Naast alle attracties , stunts, verkoopkramen en bezienswaardigheden, heeft de organisatie gemeend ook iets toe te moeten voegen omtrent educatief eetgedrag en gewoontes voor de “Braderiejeugd”.
Uiteraard zijn er volop eetkramen, gevarieerd van Japans, Vietnamees, Indisch, enz. en uiteraard ook de gebruikelijke Hamburgers en Friteszaakjes. Maar wil je eens iets anders zien bv. een onvoorspelbare schoenenpoetser.

billdeschoenenpoetsera

Hij laat alles glimmen en blinken aan de voeten een en ander natuurlijk met de nodige interactie en gezelligheid.

 Dit jaar spectaculaire mini-motorraces voor de jeugd op het parkeerterrein van Emté. De jeugd mag zich hier helemaal uitleven, terwijl de E.H.B.O. op een afstandje toe zal kijken, want ondanks alle voorzorgen en veiligheidsmaatregelen weet je maar nooit…..! Dit beloofd een zeer sensationeel spektakel te worden.

minibike   Mini Bikes

Om ca 3 uur zal de overhandiging van de sleutel plaatsvinden, om de dorpsbierpomp te openen, waar vanaf dat moment gratis heerlijk helder bier zal stromen van het bekende merk uit het zuiden des lands. Meteen daarna worden er enkele prachtige fietsen verloot, n.a.v. de in de centrale bussen gedeponeerde loterijkaartjes op naam en telefoonnummer. De kwalitatief hoogwaardige merkfietsen zijn zorgvuldig door de plaatselijke fietsenmaker Jan Appelhof geselecteerd en van de benodigde accessoires voorzien. Ze worden bovendien door hem persoonlijk met certificaat gegarandeerd voor vele jaren onbezorgd fietsplezier

Voor de kijker en genieter zijn er vele gezellige terrassen, met verschillende muziekjes, dit jaar met continue dansdemonstraties. Speciaal is zeker wel het terras op het Phoenixplein waar Stichting Carnaval “De Moeslanden” zijn beste beentje tracht voor te zetten met op hun podium met diverse gevarieerde optredens van Flash-Back.Flashback Flashback

Ook zal er voor Gall en Gall aan de Runstraat een prachtig evenemententerrein worden opgebouwd met o.a. panne voetbal, groot luchtkussen, grappige toiletwagen, podium met beroemde artiesten en live muziek.

De Live muziek word verzorgt door studenten van het conservatorium van Haarlem en Rotterdam. Variërend van hedendaagse pop songs tot de oude klassiekers, van lekkere rock tot funk soul en jazz.                                                                                                                          Met een optreden van Marvin Kneefel

fotoMarvinKneefel

Dit is eigenlijk al een mini Festival op zich, inclusief gezellig terras voor een lekker drankje !

Voor de oudere jeugd is er ook volop vertier op de parkeerplaats achter “De Drie Heere”

 Ook is er een gigantische show van historische legervoertuigen, aangevuld met oude ambachten in originele klederdracht en palingrokerij in de open lucht. Dit jaar zijn er ook weer “oude bromfietsen” te bewonderen, met vele oude bekende merken zoals de legendarische Zündapps.

Scouting is zoals gebruikelijk present met broodbakken rondom een kampvuurtje en een schminckstand voor de kinderen. Dit jaar met een spectaculaire klimwand voor de jeugd, die geen last moeten hebben van hoogtevrees.

Ook Modelvliegclub “De Wings” gaat weer volop de lucht in !

We kunnen ook genieten van ‘levende standbeelden”, ook zal de technische groothandel Pe-Da-Shop dit jaar niet ontbreken. Zij staan samen met Hitachi powertools. Een boomzaagkunstenaar gaat met zijn kettingzaag prachtige houtscuplturen maken….bijna onvoorstelbaar hoe ze dat allemaal voor elkaar weten te krijgen !

Aan de overkant kun je even naar het Heemkundegebouw lopen, alwaar een prachtige expositie valt te bewonderen, en waar je in de smederij een hoefsmid bezig zult zien met paarden beslaan

Ook zijn er talrijke gepimpte auto’s te bewonderen met de meest exotische uitstralingen. Zowel technisch als uiterlijk een knap staaltje van vakbekwaamheid, geperfectioneerd door “amateurs”, die ter plekke tekst en uitleg zullen geven !

gepimpteautos

Alle eventuele opbrengsten van dit veelzijdige “Moeslands Festival” zijn voor de deelnemende verenigingen en goede doelen.

 

 

 

Moeslands Braderie Festival 2013.

Zaterdagmiddag 20 april 2013.
Dit jaar wordt het centraal gelegen Europaplein omgetoverd in een nostalgisch ogend decor waaromheen in een grote kring gerestaureerde authentieke woonwagens staan opgesteld, gecomplementeerd met bewoners die laten zien hoe men vroeger leefde en gezamenlijk kon genieten van maaltijden rondom een centraal kampvuurtje. Bezoekers mogen mee aanschuiven en een kijkje nemen in de woonwagens.

foto woonwagen2

Daarnaast hebben we een complete voorjaarskermis met o.a. de botsauto’s, balcorooter, schiettent, calypso, lucky cranes, boksbal, lijntrek, eendenspel, draaimolentje, oliebollenkraam, nougatkraam en alles wat er zoal bij komt kijken om er zowel voor de volwassenen als voor de kinderen een leuk gezellig ouwerwets totaalgebeuren van te maken……………………………

Zondagmiddag 21 april 2013 wordt het gebeuren aangevuld met een grote Braderie met ca. 200 standplaatsen, bestaande uit handel, eetkramen, rommelmarkt, verenigingen, goede doelen, dansgroepen, muziek optredens, clownerie, oude ambachten, hobbymarkt, standwerkers, kindermarkt, enz.
Tussendoor is er veel stuntwerk te zien, er zijn luchtkussens, groot en klein, waar de kinderen naar hartenlust kunnen springen. De kinderen kunnen op het parcours ook genieten van clownerie en goochelacts. Groot succes zal dit jaar ook de grote mobiele kinderboerderij zijn, bestaande uit enkele kleine nagebouwde boerderijtjes, met daaromheen een boeren erfje. In de huisjes zijn vele kleine dieren te vinden, zoals konijnen en cavia’s met hun jongen, maar ook biggetjes en kuikentjes. Op het erfje lopen de geitjes, schaapjes, kippen, ganzen, een ezel, en pony en een kalfje. Iedereen mag tussen de dieren lopen en ze aaien, en om wat langer van de dieren te kunnen genieten, zijn er strobalen om op te zitten. Bij de aanwezige begeleiding die, waar en wanneer nodig is, alles netjes opruimt, kun je ook vragen stellen en om uitleg vragen.

Naast alle attracties , stunts, verkoopkramen en bezienswaardigheden, heeft de organisatie gemeend ook iets toe te moeten voegen omtrent educatief eetgedrag en gewoontes voor de “Braderiejeugd”.
Uiteraard zijn er volop eetkramen, gevarieerd van Japans, Vietnamees, Indisch, enz. en uiteraard ook de gebruikelijke hamburger- en friteskramen.

Voor de jeugd is ook er volop vertier op de parkeerplaats achter “De Drie Heere”
Als grote sensatie…uitgebreide schietdemonstraties van schuttersgilden op de parkeerplaats naast de voormalige Pluswinkel en vendelzwaaiers op diverse locaties in het parcours.

Schuttersgilden werden in de middeleeuwen door de landsheer in het leven geroepen ter verdediging van de plaatselijk katholieke kerk en de eigen bezittingen. Het waren gezelschappen van vrije mannen die hun rechten gezamenlijk verdedigden en elkaar hulp en bijstand verleenden. Ook regelden deze broederschappen armenzorg en uitvaarten. Hoewel de militaire noodzaak thans niet meer bestaat, zijn er nog steeds gilden door heel Europa actief. Zij beoefenen nog steeds de feestelijke tradities en wedstrijden. Dit jaar hebben ze hiervoor het decor van het Schaijkse Moesland Braderie Festival gekozen, om aan het talrijke publiek hun kunsten en vaardigheden te tonen in originele middeleeuwse kostuums. Bezoekers mogen hierbij ook hun schietvaardigheden uittesten.
 
Ook dit jaar weer een spectaculair optreden van de Dunsjede Hynders. De demonstraties worden uitgevoerd met middeleeuws gedrapeerde prachtige Friesche paarden , bereden door lieftallige jonkvrouwen. Een lust voor het oog om dat te mogen aanschouwen vanaf de hoger gelegen staanplaatsen voor het publiek, gelegen tussen het Dorpshuis en Slagerij van Kraaij. In principe omstreeks 13.00, 15.00 en 17.00 uur.

djundeeryders

 Om ca 3 uur zullen ze ook een parade door het parcours verzorgen, met overhandiging van de sleutel, om de dorpsbierpomp te openen, waar vanaf dat moment gratis heerlijk helder bier zal stromen van het bekende merk uit het zuiden des lands. Meteen daarna worden er enkele prachtige fietsen verloot, n.a.v. de in de centrale bussen gedeponeerde loterijkaartjes op naam en telefoonnummer. De fietsen zijn zorgvuldig door Jan Appelhof in elkaar gezet en van de benodigde accessoires voorzien, en worden bovendien door hem persoonlijk extra met certificaat gegarandeerd voor vele jaren onbezorgd fietsplezier
Voor de kijker en genieter zijn er vele gezellige terrassen, met verschillende muziekjes, dit jaar met continue dansdemonstraties. Speciaal is zeker wel het terras op het Phoenixplein waar Stichting Carnaval “De Moeslanden” zijn beste beentje tracht voor te zetten met op hun podium diverse gevarieerde optredens van de circa 25 leden tellende enthousiaste band “Ovation” met vocalisten en instrumentalisten . Een grote groep zangers en zangeressen, die om beurten solo zingen en in staat zijn om een wervelende show neer te zetten.

ovation
Ook is er weer een gigantische show van historische voertuigen, aangevuld met oude ambachten in originele klederdracht en palingrokerij in de open lucht. Dit jaar zijn er ook weer “oude bromfietsen” te bewonderen, met vele oude bekende merken zoals de legendarische Zündapps.
Scouting Schaijk is zoals gebruikelijk present met broodbakken rondom een kampvuurtje en een schminckstand voor de kinderen.
Ook Modelvliegclub “De Wings” gaat weer volop de lucht in !
We kunnen ook genieten van ‘levende standbeelden”, en er is een grote boomzagerij in aktie. Zeer actueel is ook het optreden van Willempje, met een indrukwekkende kostumage met een gouden randje, die een ode geeft aan onze bijna-koning Willem, die letterlijk zijn kroon boven zijn hoofd heeft zweven. Hij deelt gratis ouderwetse Wilhelmina pepermuntjes uit, aan het volk.


De bekende dorpsbierpomp verstrekt bovendien, naast volop gratis bier voor de volwassenen, aan de kinderen onbeperkt gratis aangeboden Pepsi-Cola gesponsord door een grote Brabantse bierbrouwer, die ter plekke voor het “uitserveren” zorgt ! 
Alle eventuele opbrengsten zijn voor de deelnemende verenigingen en goede doelen.