49203351118 b02e33629a c

Stichting Carnaval De Moeslanden

Redactie Organisatie

Carnaval in het Moesland

Al lang een begrip in carnavalvierend Moesland, een feest waar in wezen alle mensen gelijk zijn. Waarbij men geen rekening hoeft te houden met stand of status, en waarbij de betrekkelijkheid van het bestaan van top tot teen wordt ervaren… een feest voor jong en oud, arm en rijk, voor zieken en gezonden.  Het feest bij uitstek waarbij de gehele gemeenschap wordt betrokken, met kenmerken als het klaar staan voor een ander, inzien van de betrekkelijkheid van alle dingen, spontaniteit en eerlijkheid, ook de kunst om jezelf en een ander een spiegel voor te houden, en deze met een glimlach te accepteren….

49203351118 b02e33629a c

Moeslands carnaval is ook een enorme organisatie, die vele kanten betreft, zoals pronkzittingen, het feest met de bond van ouderen, de feestmiddag voor zieken en gehandicapten het Kee-Moesbal, erewijn, ziekenbezoek, etalagewedstrijden, Goapmerrige, fototentoonstelling, videoavond. En dan niet te vergeten de organisatie van het carnaval voor de jeugd. En dan door het jaar heen o.a. het 11-11 bal en de pronkzittingen. Echter zonder iets of iemand te kort te doen, mag als allerbelangrijkst toch wel genoemd worden de grootste Carnavals optocht van de hele regio op moesmaandag. Wordt het wagen bouwen al  op jonge leeftijd bij het jeugdcarnaval met de paplepel ingegoten, zo kunnen wij Moeslanders met gepaste trots beweren, de grote Moeslandse optocht is een van de mooiste van Nederland en misschien wel van Europa…… Een optocht die gebouwd wordt door de diverse carnavalsverenigingen welke ieder jaar in aantal groeit, op dit moment meer dan 80 stuks in aantal !!!

Individuele, kleine loopgroepen, grote loopgroepen, en praalwagens schitterend van kleur en bewegingen, begeleid met de toepasselijke muziek, zijn de belangrijkste kenmerken van deze optocht, welke direct gevolgd wordt met een emotievolle prijsuitreiking!

Vrijwilligers……. Tja, en dan ben je de voorzitter en dan kijk je naar onze organisatie. Hoeveel mensen zijn er bij de organisatie van carnaval in het Moesland betrokken. 166 vrijwilligers telt de Stichting. Dat zijn erg veel mensen !! En die mensen zijn elk jaar samen bezig hun steentje bij te dragen aan het carnaval in het Moesland. En wie zijn dat: de Boerenmoeskapel, de Prinselijke Dansgarde en hun leiding en trainsters, de Hoffotograaf, de Raad van 11, de commissie leden, de Huppelpupkes en hun leiding en trainsters, Toeter Mar Henne en hun leider, de juryleden bij de de grote optocht, de juryleden bij de jeugdoptocht, de ordecommissarissen, het bestuur van de jeugdcarnaval, het bestuur van de Stichting, de adviseurs bij de jeugd en de Stichting.
Ik wens iedereen veel plezier tijdens de carnaval en alle andere activiteiten.

 49203834111 3b9850367e c

Maarten Hendriks

Trotse voorzitter van Stichting Carnaval de Moeslanden.