SERIOUS SCHAIJK ZET ZICH IN!

 • Gepubliceerd in Evenementen
 • woensdag, 04 december 2019 13:19

‘Heel Schaijk betrekken bij NPO 3 FM actie’ SERIOUS SCHAIJK ZET ZICH IN!

Enkele Schaijkse horeca-, recreatie-, en centrumondernemers hebben in samenwerking met Scouting Schaijk het plan opgevat om een inzamelingsactie met uitreikingsevenement te organiseren rondom de NPO Radio 3FM Serious Request – the life line actie. Dit jaarlijkse media spektakel op Radio, TV en internet doet jaar ook het centrum van Schaijk aan. Er wordt een gezellig winterterras in hartje Schaijk ingericht met muziek en heerlijke hapjes en drankjes. Iedereen is van harte welkom op de grootste Schaijkse Kerstborrel allertijden! Simpel weg door alleen te komen ondersteun je al het goede doel.

Gezellig overdekt winterterras 

Op vrijdagavond 20 december komen de 3FM dj’s dwars door Schaijk wandelen. Dit jaar is dat Het Rode Kruis - tegen Mensenhandel. Een unieke gelegenheid waarbij ook Schaijk live op radio, tv en internet zich sprankelend op de kaart wil zetten. De initiatiefnemers willen het hele dorp, van vereniging tot scholen, van clubs tot ondernemers en individuele inwoners oproepen om zelf inzamelingsacties op touw te zetten. Dit onder het motto: ‘Serious Schaijk zet zich in!’ Als de 3FM dj’s door Schaijk komen wil men hen het ingezamelde geld aanbieden op grote cheques. Rond dat moment wordt een sprankelend evenement opgetuigd op het nieuwe plein tussen de pastorie en café de Potter. Een gezellig overdekt winterterras met podium, leuke muziek, lekkere hapjes en drankjes waar iedereen van harte is uitgenodigd.

Muziek
De Schaijkse fanfare Concordia heeft plannen om de dj’s muzikaal te begeleiden vanaf de gemeentewerf tot het plein voor café de Potter. Daar zorgt een DJ en een bandje voor sfeervolle muziek. Ook prins Twan d’n Urste zal acte de présence geven. De Rotary Club Schaijk-LvR heeft aangekondigd een actie op touw te zetten. De Explorers van Scouting Schaijk zullen de 3FM DJ’s na het passeren van het bruisende hart van Schaijk het dorp uit begeleiden. De organisatie roept iedereen op om naar dit gezellige evenement te komen om zo samen een mooi visitekaartje af te geven en het goede doel te ondersteunen. Het evenement duurt van 19:00 tot 0:00 uur en is gratis toegankelijk.

Schaijkenaren die individueel of met hun vereniging of bedrijf een inzamel actie op touw willen zetten of de organisatie van dit evenement op wat voor manier dan ook willen ondersteunen kunnen een e-mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer...

1e inschrijvingen optocht 2020 binnen!

 • Gepubliceerd in Optocht
 • woensdag, 04 december 2019 09:06

De 1e inschrijvingen voor de optocht van 2020 zijn binnen!

WAGENS  
   
c.v. Goei Geknoei 1001 nacht
   
KLEINE LOOPGROEPEN  
   
Duk te Loat volgt nog
Aniek volgt nog
CV Moi Gekocht Dit jaar slaan wij over!
Ouwe Meuk wij zien ut nie mer zitte.
C.V. Knap Lelluk Di joar zal Knap Lelluk als verrassing aanmeren, en brengen wij ut Moesland in Zandvoortse sferen!
Moes Kunne!! volgt nog
" Ut wier tijd" Lach gas. Wij wijzen gaan met carnaval uit ons bol,dus pompen wij jullie met lachgas vol
   
GROTE LOOPGROEPEN  
   
Hullie Chateau Moesland
   
INDIVIDUELEN  
   
CI Remie HG doet wat hij zegt.
Gijs van der Linden volgt nog
Lees meer...

Prins Twan I en prinses Manon

 • Gepubliceerd in Algemeen
 • maandag, 11 november 2019 22:06

In een bomvolle zaal De Raaf zijn zaterdagavond Twan en Manon van Zandvoort gepresenteerd als nieuw prinsenpaar in het Moesland. De spreuk van Prins Twan en Prinses Manon is: 'Ut Moesland blêft oe verrassen!'

Na een aantal jaren heeft ex-grootvorst Maarten Hendriks afscheid genomen en gaat hij de komende jaren de rol van voorzitter op zich nemen. Natuurlijk is er goed nagedacht over hoe deze rol opnieuw ingevuld gaat worden. Twan van Zandvoort stond dan ook te popelen om zijn nieuwe taak als grootvorst op zich te nemen. Zijn eerste taak was meteen ook een van de minder leuke taken die er zijn als grootvorst, namelijk afscheid nemen van het prinsenpaar der Moeslanden.

De afgelopen jaren hebben inmiddels ex-prins Bart en ex-prinses Nomie mogen heersen over het Moesland. Hele mooie jaren die goed zijn ingevuld door een mooi prinsenpaar. Ex-prins Bart en ex-prinses Nomie hebben dan ook echt alles uit hun prinselijke periode gehaald. Vol energie en tot in de late uurtjes hebben zij alles gegeven. “Carnaval 2019 had ook geen 5 minuten langer moeten duren”, gaf ex-prins Bart eerlijk toe.

Na de pauze was het tijd voor de prinsonthulling 2020. Tien gemaskerde personen kwamen het podium op en steeds viel er iemand af. De spanning nam toe en iedereen vroeg zich af, staat onze nieuwe prins hier tussen? Nee, dat bleek niet zo te zijn. Nadat alle gemaskerde personen waren weggestuurd, kwam er veel rook en ineens sprong daar onze nieuwe grootvorst naar voren. “Huh, wat? Hij is toch grootvorst?” Dat was de eerste reactie van het Moeslandse publiek. Even was er twijfel, maar toen viel het kwartje. Prins Twan en Prinses Manon zijn de nieuwe heersers van het Moesland.

Ex-grootvorst Maarten Hendriks nam het woord over om het nieuwe prinsenpaar te installeren. Wie de komende jaren grootvorst in het Moesland gaat worden is nog onbekend.

Lees meer...

De tips uitgelegd

 • Gepubliceerd in Algemeen
 • maandag, 11 november 2019 21:43

Onderstaand nog eens alle officiële tips op een rij, met de uitleg erbij.

26 september - tip 1: Bellen is niet altijd handiger...

tip1

>> Prins Twan heeft samen met Maarten sde stemmen geteld en wist dus meteen de uitslag. Bellen was niet nodig. Ook zie je maïs op de stoep liggen, dat eet een fazant natuurlijk graag.

6 oktober - tip 2: Het zal toch niet weer...

tip2

>> Toch wel: Prins Twan is ook actief bij DAW Schaijk als talentenbegeleider in de JO10-1 van zoon Lars.

11 oktober - tip 3: Het bord dook op bij Den Omgang

tip3

>> Prins Twan zat op basisschool Den Omgang


13 oktober - tip 4: Deze foto dook op bij DAW

Tip4

>> De club van het prinsenpaar (CV Zot Gefrot) werd maar liefst 3x tweede en 3x derde (en nee, nooit eerste....)


18 oktober - tip 5: Hoezo, Berghem Sport...!?

>> De clubkleuren van Berghem Sport zijn blauw-geel, net als de vlag van de gemeente Zandvoort; de achternaam van onze prins.


23 oktober - tip 6: Zo, de foto's van het prinsenpaar zijn ook weer gemaakt. Ze zullen er mooi op staan in het Moesblad.

tip6a2 tip6b

>> Op de eerste foto staat een formule 1 auto, circuit Zandvoort, ... En op de tweede foto ligt een Moesblad. Prinses Manon is actief binnen de commissie Moesblad.


27 oktober - tip 7: In diverse winkels verschenen een aantal letters: R A C N O C I D O

tip7

>> De letters vormen het woord CONCORDIA. Prins Twan was hier ooit lid van.


30 oktober - tip 8: Hoezo, RSC Anderlecht...!?
>> Komen ze weer: de kleuren paars-wit. Ook de kleuren van de Schottelzakken uit Deursen, de voormalige woonplaats van prinses Manon.


2 november - tip 9:

76727006 1362896190501379 2436684536436752384 n

>> Een "V-tje" (wat staat voor GOED) + de letter S, maakt GOEDS / GOETS. De achternaam van onze prinses.

5 november - Tip 10:

tip10

>> Pokemon 267. Letter 26: Z, letter 7: G. Zot Gefrot of Zandvoort Goets. De club cq naam van ons prinsenpaar.

 

 

Lees meer...

Alle tips op een rij

 • Gepubliceerd in Algemeen
 • donderdag, 31 oktober 2019 18:47

Onderstaand nog eens alle officiële tips op een rij:

26 september - tip 1: Bellen is niet altijd handiger...

tip1

 

6 oktober - tip 2: Het zal toch niet weer...

tip2

11 oktober - tip 3: Het bord dook op bij Den Omgang

tip3


13 oktober - tip 4: Deze foto dook op bij DAW

Tip4


18 oktober - tip 5: Hoezo, Berghem Sport...!?


23 oktober - tip 6: Zo, de foto's van het prinsenpaar zijn ook weer gemaakt. Ze zullen er mooi op staan in het Moesblad.

tip6a tip6b


27 oktober - tip 7: In diverse winkels verschenen een aantal letters: R A C N O C I D O

tip7


30 oktober - tip 8: Hoezo, RSC Anderlecht...!?


2 november - tip 9:

76727006 1362896190501379 2436684536436752384 n

5 november - Tip 10: ....

 

 

Lees meer...

Wie-o-wie?

 • Gepubliceerd in Algemeen
 • vrijdag, 06 september 2019 09:27

Het gaat snel, op 9 november 2019 nemen we alweer afscheid van Prins Bart en Prinses Nomie. Dat houdt in dat er in september een prins verkiezingsvergadering zal zijn. Heb je een kandidaat welke daar voorgedragen kan worden? Dan graag een bericht naar de grootvorst. Naam en motivatie graag vermelden! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed

Laatste foto's

 
JVB_1792
 
van zummeren-1
 
JVB_1793
 
JVB_1791

Inloggen of Registreer