Braderie 22 april 2018

  • Gepubliceerd in Evenementen
  • dinsdag, 27 maart 2018 22:38

Het Moeslands Braderie Festival komt er weer aan!

Op 22 april 2018 zal het centrum van Schaijk weer omgebouwd worden tot een gigantische markt waar ruimte is voor gezelligheid, shoppen en demonstraties. Een prima moment om er met het hele gezin weer eens lekker op uit trekken. Allemaal buiten natuurlijk!

Gezelligheid, live music & cooking
Proef van een culinaire hapje welke live bereid zal worden op het Phoenixplein. De recepten krijg je gratis mee, zodat je deze hapjes thuis zelf kunt uitproberen. De ingrediënten hiervoor zijn te verkrijgen bij de streekboeren die op het plein aanwezig zullen zijn. Bij het plein is een ruim terras met diverse optredens en live muziek waarvan je kunt genieten onder het genot van een drankje.
Lekker snuffelen bij een keur aan kramen met allerlei producten en snuisterijen.

Attracties
Zoals elk jaar is er een schitterend kinderplein met diverse kermisattracties voor de kinderen. Ook kun je aan workshops mee doen die de hobbyclub organiseert.
Bij Scouting Schaijk kun je broodjes bakken en kratje stapelen, zo hoog als je kunt. Deze attracties worden na binnenkomst op de braderie geheel GRATIS aangeboden.

Bezienswaardigheden
Er is een leuk terrein ingericht waar radiografische graafmachines en shovels echt grondverzetwerk verrichten. Voor de dierenliefhebbers laat Franks Uilenwereld zijn uilen van zeer klein, tot zeer groot graag weer aan jullie zien. Als je durft kun je er ook mee op de foto.

Lokale verenigingen
Door Jeu de boules vereniging Le Jeteur wordt een leuk toernooi georganiseerd, hier kun je zelf aan mee doen. Er zijn banen voor volwassenen en kinderen. Tot slot opent ook de Heemkundekring in Schaijk zijn deuren. Een echte smid zal daar zijn vakman kunsten laten zien. Ook is er een foto tentoonstelling te bewonderen.

Een middagje echt Moeslands proeven en beleven, dat sla je toch niet over? Kom dus op 22 april naar het centrum van Schaijk om je eens goed te laten verwennen. De entree bedraagt €3,50 en kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

 

Lees meer...

Carnaval Loverz 2018

  • Gepubliceerd in Evenementen
  • maandag, 19 februari 2018 14:54

Eerste editie Carnaval Loverz spetterend van start!
Op 11 en 12 februari jongstleden vond de eerste editie van Carnaval Loverz plaats bij café/feesterij de Potter in Schaijk, speciaal voor de Moeslandse jeugd op het voortgezet onderwijs.
Met een ruime 150 bezoekers op de feestavonden hebben we er een mooi feestje van gemaakt! De eerste avond werd letterlijk en figuurlijk afgetrapt door de voetballers van All-Starz, waarna de stemming er al goed in kwam. Er werd volop gedanst en gefeest, en met Rickert en Che Crozz werd die feeststemming goed voortgezet.
Op de tweede avond was de beurt aan Sjieke Bazen en werden de opblaaskrokodillen en opblaas muziekinstrumenten meegenomen in de polonaise. Met Row werd nog even doorgehost, om er daarna nog even tegenaan te stampen met Danny Scandal.
De chill-ruimte was beide avonden goed gevuld, even chillen op de loungebanken en zitzakken, dat kwam tussen al het feestgedruis door goed van pas!
Mede dankzij de hulp van Rabobank Oss Bernheze, the Read Shop Schaijk, van Son ’t Durp, Stijn van Lith, Cleanservice Products, Arjen van der Linden, Bouwbedrijf van Dinther, Reuzenaar Sloop- en Verhuurbedrijf, Café/Feesterij de Potter, Gemeente Landerd, Smaak Catering en Events en vele enthousiaste vrijwilligers hebben er een fantastische eerste editie van kunnen maken en maken we ons alweer op voor volgend jaar!
Tot volgend jaar! Dan gaan we er weer een feestje van maken!

Lees meer...

Zilveren Moestop Grootvorst Maarten

  • Gepubliceerd in Algemeen
  • woensdag, 14 februari 2018 12:59

In een stampvolle Moeshütte in Schaijk ontving Grootvorst Maarten Hendriks zaterdagavond de Zilveren Moestop uit handen van Prins Bart d’n Urste. Zichtbaar geëmotioneerd nam Maarten de hoogste onderscheiding voor verdiensten die het Moesland kent in ontvangst.

Een grote blijk van waardering die slechts één keer per jaar wordt toegekend. Aan bijzondere mensen die zich belangeloos op een geweldige manier inzetten voor het hele Moesland en carnaval in al zijn facetten. En dat doet Maarten, al heel lang. Prins Bart: “er zijn er maar weinig die zich met zoveel energie, enthousiasme en zorgvuldigheid voor carnaval inzetten. Maarten heeft jarenlang ervaring bij de jeugdcarnaval. Hij heeft vele kinderen laten genieten van carnaval. Hij bouwde wagens bij verschillende clubkes. Hij maakte de overstap van jeugdcarnaval naar Raad van Elf en nam daar de functie van Grootvorst op zich. Hij ondersteunt de prinsen bij alle voorbereidingen staat hen bij met raad, daad, plezier en vriendschap.”
Een zeer verdiend eerbewijs voor onze kleine, maar zeer grote Grootvorst.

Maarten,  proficat!  Geniet er van. Hij is je gegund door het hele Moesland!

Lees meer...

Nicole Loeffen Moeskoningin

  • Gepubliceerd in Algemeen
  • woensdag, 14 februari 2018 12:58

Na een spannende strijd waarbij aan het einde nog drie kandidaten voor de titel Moeskoning(in) 2018 overbleven, wist Nicole Loeffen zaterdagavond deze felbegeerde titel in de wacht te slepen.

De laatste dagen zijn nog veel stemmen uitgebracht op de drie genomineerden: Jody Sijmens, Paul van Kreij en Nicole. Radio en TV werden niet geschuwd om de nodige stemmen binnen te halen. Uiteindelijk bleken de meeste stemmen voor Nicole te zijn en zij mocht uit handen van Prinses Nomie het prachtige kroontje en de bijbehorende sjerp in ontvangst nemen.

Nicole zullen we de komende dagen en maanden nog vaak terugzien als onze Moeskoningin 2018.

Nicole, gefeliciteerd en geniet ervan!

Lees meer...

Erewijn 2018

  • Gepubliceerd in Algemeen
  • woensdag, 14 februari 2018 12:48

Zaterdag was de grote zaal van De Phoenix het toneel voor de traditionele opening van het carnavalsjaar: de Landerdse Erewijn. Hierbij draagt de burgemeester van Landerd op ludieke wijze de zeggenschap over de gemeente ten tijde van de carnavalsdagen over aan de drie hoogheden van de verschillende carnavalsrijken binnen Landerd.

Een bijzonder woord van welkom was er voor Prins Twan en Prinses Paulien van de ‘Soos’ in Zeeland, een organisatie die zich inzet voor mensen met een beperking. Beiden mochten van de burgemeester een gemeentelijke onderscheiding in ontvangst nemen. Daarmee waren ze zichtbaar vereerd. Ook hartelijk welkom aan Prins Harold d’n Urste van de Heikneuters. Een bekend persoon in Schaijk…..

Daarna mochten jeugdprins Joep en Jeugdprinses Nanne de sleutel voor het jeugdcarnaval in Schaijk in ontvangst nemen. En kregen ook prins Bart en prinses Nomie de sleutel overhandigd. Vervolgens vertelde Jonkvrouw Helena een sprookje. Het verhaal van King Rosso en het Maashorstrijk. Door de burgemeester, King Rosso, op speelse wijze ondersteund met lichtbeelden van een heuse overheadprojector. Daarna brachten de drie prinsen (alias P3) gezamenlijk met de burgemeester (alias B1) hun carnavalslied ten gehore: “ik ben de prins maar wie bende gij?”

Toen brak het moment aan voor de gemeentelijke onderscheidingen. Voor het Moesland was de eerste onderscheiding voor prins Bart d’n Urste die als gerenommeerd vormer binnen zijn club Vûr Mekoar zijn sporen in het Schaijkse zeker heeft verdiend. Met zijn club werden ze zes keer eerste in de grote Moeslandse optocht. De volgende twee onderscheidingen gingen naar Gerda en Theo van Summeren. Dit echtpaar staat altijd klaar voor onze jeugdcarnaval en dat al meer dan 22 jaar. Maar ook zetten zij zich in voor het Moeshakamp en zijn ze vrijwilligers onder andere bij DAW.

Alles bij elkaar drie zeer welverdiende onderscheidingen …… proficiat!

De carnaval is begonnen!

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed

Laatste foto's

 
0102
 
0101
 
0100
 
0099

Sponsors

Alconweb.jpg
DeGraauwWebdesign.png

Inloggen of Registreer