Dansfestival

 • Gepubliceerd in Evenementen
 • woensdag, 29 november 2017 15:08

Uitnodiging Dansfestival 2018

Op zondag 21 januari as wordt in de Phoenix in Schaijk een groots opgezet, en door Stichting Carnaval ondersteund,  dansfestival georganiseerd.
Meerdere dansgroepen uit de wijde regio zullen zowel een garde- als ook een showdans opvoeren, waarbij ze ook door een professionele jury worden beoordeeld.
De start is om 12:00uur. Deze middag wordt muzikaal omlijst door onze Hofkapel.
Entree is voor volwassenen 2,- en voor kinderen 1,-… raad van elven in vol ornaat krijgen gratis entree.
Wij hopen u allen te mogen verwelkomen op het dansfestival,  waarbij wij nu al kunnen zeggen dat de ingestudeerde dansen spectaculair en hoogstaand zullen zijn,

Met vriendelijke groet,

Commissie Dansfestival

handtekeningen mail W Spijkers dansfestival s

Lees meer...

Jongerencarnaval (12-18jr)

 • Gepubliceerd in Algemeen
 • dinsdag, 28 november 2017 20:38

Een nieuw begrip binnen het Moesland: Jongerencarnaval. Of tenminste, dat moet het gaan worden!
De carnaval is voor jong en oud, een mooi moto. De Grote Optocht op Moesmaandag is iets waar iedereen het hele jaar naartoe leeft. Maar ook vele andere activiteiten, van de pronkzittingen tot de Goapmerrege, worden altijd druk bezocht. Voor de kinderen worden er tijdens, maar ook rondom, de carnaval tal van activiteiten georganiseerd. Van een jeugdpronkzitting tot natuurlijk de jeugdoptocht, het hoort er allemaal bij.
Maar vergeten we dan niet iets of iemand…?
Juist, de jongeren… Iedereen tussen de leeftijd van 12 en 18 jaar oud is nog zoekende naar waar zij de carnaval kunnen vieren en waar zij kunnen deelnemen aan de diverse activiteiten, waarbij ze soms niet helemaal op hun plek zitten. Daarnaast moet het carnavalsbloed blijven stromen, het houdt niet op na de jeugdcarnaval, juist niet. Hoe mooi is het om met je leeftijdsgenoten een carnavalswagen te kunnen bouwen, vriendschappen te onderhouden en uiteraard mee het carnavalsfeest te vieren! Daarom is het hoog tijd dat we er ook voor deze jongeren een onvergetelijke carnaval van gaan maken!
Op het moment van dit schrijven wordt er een werkgroep samengesteld met enthousiastelingen die willen meedenken over de invulling van de carnaval voor de jeugd. Iedereen is welkom om mee te denken, maar zeker ook de jeugd zelf! ‘Carnavalle doede mi mekoar en vur mekoar!’
Zie je het wel zitten om mee te denken over de invulling van enkele feestavonden tijdens de carnaval? In een feesttent? Met een DJ of wat anders? Of heb je nog andere leuke ideeën?
Geef ons dan even een seintje! We zien jullie input graag (en vrijblijvend!) tegemoet! Neem dan s.v.p. contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wil je graag op de hoogte blijven van de diverse activiteiten voor de jongeren? Stuur dan een Whatsapp-bericht naar 0611153020. Dan ontvang je alle informatie via de app. Maar let op! Deze groepsapp is alleen voor de Moeslandse jongeren zelf,… ouders kunnen alles lezen in deze carnavalskrant :-D
Vorig jaar hebben we als opstart een bouwbezoek georganiseerd, waarbij een pendelbusje op en neer reed naar de diverse bouwschuren voor een kijkje achter de schermen en om alvast warm te lopen voor de carnaval. Ook dit jaar zal deze weer plaatsvinden, en wel op zondag 7 januari. Ben je tussen de 12 en 16 jaar oud en wil je graag mee met de pendelbus? Geef je dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of laat een berichtje achter in de Jongerencarnaval groepsapp (0611153020).  

Opgave voor Jongerencarnaval groepsapp, voor jongeren (12-18 jaar): 0611153020
Opgave bouwbezoek, voor jongeren (12-16 jaar): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0611153020
Deelname werkgroep Jongerencarnaval de Moeslanden, voor alle geïnteresseerden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer...

Inschrijvingen optocht 2018

 • Gepubliceerd in Optocht
 • maandag, 27 november 2017 10:51

Hierbij de inschrijvingen tot nu toe:

Wagens

B.F.C. Schôn Gekwakt - Elfen / Sprookjes wereld: Centrum Schaijk in nieuwe sferen... Of is de gemeente weer een sprookje aan het creëren?

cv Gruwelijk Locht! - Gruwelijk Locht zet het centrumplan op z'n kop!

C.v. Goei Geknoei - Moeslands wild


Grote Loopgroepen

Lo Mar Toete - Wij hebben een klapband

CV Ut Wûrd Wa - "Als je haar maar goed zit!"

Kleine Loopgroepen

MnM - Trouw aan de carnaval

Ouwe Meuk - Gullie moet ons in de gaten houwen

Ut wier tijd - Wij zijn er ok weer (bij) dit jaar

Meiden van Nie Gering - Vrouwen bij de raad van 11? Dan zijn wij er als de kippen bij om de mannen eruit te wippen!

CV Dikke Ria's - volgt

cv De Twedde Leg - volgt

Olling Naks - Olling Naks Schuinmarcheerders!

Geer D'r be - volgt

Individueel

Gijs van der Linden - Bad boy

C.I. Koentje Carnaval - Boobietrap

C.I. Remie - Ge moet nie alles oan de groete klok hange

Lees meer...

Optocht 2018

 • Gepubliceerd in Optocht
 • vrijdag, 17 november 2017 14:55

Het 11-11 bal was bijna een week geleden en de clubs zijn al weer druk in de weer om ook dit jaar weer een schitterende optocht aan het Moesland en omstreken te laten zien

Hierbij de inschrijvingen tot nu toe:

Wagens
B.F.C. Schôn Gekwakt - Elfen / Sprookjes wereld: Centrum Schaijk in nieuwe sferen... Of is de gemeente weer een sprookje aan het creëren?

cv Gruwelijk Locht! - Gruwelijk Locht zet het centrumplan op z'n kop!

C.v. Goei Geknoei - Moeslands wild

Kleine Loopgroepen

MnM - Trouw aan de carnaval

Ouwe Meuk - Gullie moet ons in de gaten houwen

Ut wier tijd - Wij zijn er ok weer (bij) dit jaar

Meiden van Nie Gering - Vrouwen bij de raad van 11? Dan zijn wij er als de kippen bij om de mannen eruit te wippen!

Individueel

C.I. Koentje Carnaval - Boobietrap


Lees meer...

Moesland heeft het Vûr Mekoar!

 • Gepubliceerd in Evenementen
 • dinsdag, 14 november 2017 08:38

Prins Bart en Prinses Nomie nieuw prinsenpaar in het Moesland

In een gezellig drukke feestzaal van café De Raaf in Schaijk zijn zaterdagavond – op de elfde van de elfde - Prins Bart d’n Uste en Prinses Nomie geïnstalleerd als de nieuwe hoogheden van het Moesland. De komende twee jaren zullen zij voorop gaan in het Schaijkse carnaval. Vooraf werd afscheid genomen van Prins Johnny en Prinses Ingrid die de afgelopen twee jaar op voortreffelijke wijze de scepter zwaaiden over het Moesland.

Tijdens de jaarlijkse brunch, traditioneel de opening van het nieuwe carnavalsseizoen, werden enkele nieuwe vrijwilligers welkom geheten en werd ook van een aantal personen afscheid genomen. Bij de Hofkapel komen Kim Jonkergouw en Chiel Loeffen de muzikale gelederen versterken. Antoine Banken heeft dit jaar de Boeremoeskapel vaarwel gezegd. Hij was er maar liefst circa 27 jaar lid van. Bij de Prinselijke Dansgarde zijn er zes nieuwe gezichten: Nikki Kouwenberg, Suus Bens, Isa Reuzenaar, Lieke van Rooij, Eline Spijkers en Zoë Leijten. Van drie danseressen is afscheid genomen: Simone van de Ven, Danee Hennevelt en Annieke Kuijpers. Bij elkaar maar liefst 20 jaar danservaring! Bij Jeugdcarnaval werd Maartje Sanders-Geurts bedankt voor al haar verdiensten in de afgelopen jaren.

Ronald en Cindy van Rooij namen na ruim 11 jaar afscheid van de Raad van Elf en MNM. Ronald heeft zijn steentje bijgedragen in vele commissies, zoals Optocht en Zomercarnaval. Ook is Ronald enkele jaren ‘opper’ geweest. Cindy is onder andere actief geweest voor de commissies Ziekenbezoek en Pronkzitting. Tot slot is stil gestaan bij het afscheid van prins Johnny en Prinses Ingrid. Twee fantastische mensen die zich met hart en ziel hebben ingezet op talrijke fronten. Overal waren ze aanwezig en straalden ze van geluk. Johnny: “het was een feestje dat twee jaar heeft geduurd.” Een mooi voorbeeld voor iedereen!

Namens ‘ut ôllling’ Moesland: iedereen bedankt voor jullie bijdrage aan het Moeslands carnaval!

Daarna kreeg de nieuwe Prins het woord. Prins Bart staat – samen met zijn Prinses Nomie – te popelen om de scepter over te nemen. Ze hebben er “gruwelijk veel zin in.” Als feestelijk welkom mocht het nieuwe prinsenpaar een heuse ‘Prinsmobiel’ in ontvangst nemen uit handen van Dorothé en Mark van Zummeren. Prins Bart kreeg het ‘vur mekoar um mi mekoar’ een grote wave te doen. De wave die terugkomt in het Moeslands monument bij de kerk en die ook een prominente plek heeft gekregen op de fraaie prinsmobiel. Want ‘carnavalle doe de mi mekoar en vûr mekoar’ zo luidt althans de lijfspreuk van de nieuwe Prins.

Het Moeslands carnaval is begonnen. Drie keer ‘Alaaf’!

Lees meer...

Pronkzitting 2018

 • Gepubliceerd in Evenementen
 • vrijdag, 27 oktober 2017 16:18

Pronkzitting 2018: 

Zien wij jou op het Moeslandse Podium?

Schaijk – Moesland

Ook dit jaar bepaal jij zelf of je op het podium staat bij de Moeslandse Pronkzitting. Ook dit jaar zijn er weer 4 voorstellingen, in samenwerking met De Phoenix. En gezien het succes van afgelopen jaar, rekenen we dit jaar ook weer op uitverkochte zalen van een mens of 300. De Commissie Pronkzitting hoopt weer op een gevarieerd programma, neergezet door een bont gezelschap van nieuwe en gevestigde artiesten.

Voor aankomend Carnavalsseizoen nodigt de Commissie Pronkzitting alle bekende, beroemde en zeker ook beginnende artiesten uit om zich van hun beste kant te laten zien bij de 40e Pronkzitting op 13, 19 en 20 januari 2018. Wil je alleen of met een groep deelnemen, meld je aan! Heb je wel zin om mee te doen, maar nog geen concrete ideeën? Kom dan gerust eens kijken en luisteren bij de Eerste Artiestenbijeenkomst. Met andere artiesten en de commissie brainstormen we over de invulling. Dat helpt je vast op weg.

Wij zien je graag op: woensdag 15 november om 20.00 uur tijdens de Eerste Artiestenbijeenkomst in De Phoenix aan de Pastoor van Winkelstraat te Schaijk. Voor vragen of informatie: bel of mail naar Jeroen van Zuijlen via 06-199 33 201 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan ontvang je ook de uitnodiging.

De voorverkoop is op dit jaar gepland op zaterdagmiddag 23 december 2017. Op deze zaterdagmiddag kan ieder op tijd in de rij staan om een kaartje te bemachtigen. Want de Pronkzitting is een evenement in het Moesland waar jong en oud bij wil zijn.

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed

Laatste foto's

 
DSC_5048
 
DSC_5047
 
DSC_5046
 
DSC_5045

Sponsors

Alconweb.jpg
DeGraauwWebdesign.png

Inloggen of Registreer