Braderie Schaijk 2018

Het MOESLANDS BRADERIE FESTIVAL" te SCHAIJK vindt dit jaar plaats op zondag 22 april 2018 van 11:00 tot 18:00.

Voor de 42e keer lekker naar buiten tijdens Braderie Festival Schaijk

Op zondag 22 april vindt voor de 42e keer het Braderie Festival Schaijk plaats. Het centrum van Schaijk is geheel gevuld met gezelligheid, vertier en demonstraties. Dus volop genieten voor jong en oud.

Gezelligheid
Lekker snuffelen bij een keur aan kramen met allerlei producten en snuisterijen. U wordt kostelijk vermaakt als u één van artiesten van het straattheater tegen het lijf loopt. Op verschillende plaatsen leuke terrassen waar de bezoekers kunnen genieten van een heerlijk hapje en drankje of van de vele live muziek.

1 Braderie 1

Vertier en demonstraties
Natuurlijk is er volopplezier voor de kinderen. Genieten in de kinderboerderij of in de gratis attracties van het kinderplein. Of geschminkt worden, brood bakken boven een kampvuur of de klimwand beklimmen van Scouting Schaijk.

Daarnaast zijn ook verschillende ambachten te zien, zoals de Bijenvereniging Ambrosius, maar ook de tentoonstelling met oude brommers of nostalgische woonwagens.

2 Braderie 2

Genieten
Voor de 42e keer vindt het Braderie Festival Schaijk dit jaar plaats. Het bijzondere hieraan is dat dit in al die jaren is georganiseerd door vrijwilligers verbonden aan Stichting Carnaval de Moeslanden.

In samenwerking met Schaijk een Werelddorp wordt midden op het Braderie Festival Schaijk het Schaijk een Werelddorpplein gepresenteerd. Hier kunt u de diversiteit van vele Schaijkse bedrijven beleven in een expo en alle bezoekers kunnen genieten van Live Cooking, Shows, Live Muziek en heerlijke culinaire hapjes van eigen bodem.

3 Braderie 14

Kom dus op 22 april lekker naar Schaijk om te genieten.

Algemene info

BRADERIE SCHAIJK

Commissie braderie organiseert elk jaar een Moeslands Festival.

Het begon met het organiseren van een 1e editie wat bestond uit een rommel- en antiekmarkt in en om het oude dorpshuis. De 2e editie bestond uit oud-hollandse kraampjes op d,n Brink achter Schoppema.
Enkele jaren later groeide de organisatie daar uit hun "vestjes" en werden de kraampjes, op verzoek van de winkeliers, verplaatst naar de winkelstraten.

Lees meer...

Overzicht activiteiten

 

Braderie 2016

Het MOESLANDS BRADERIE FESTIVAL" te SCHAIJK vindt volgend jaar plaats op zondag 17 april 2016.
Eind december 2015 worden de inschrijfformulieren voor de braderie 2016 verzonden.

 

 

Moeslands Braderie Festival 2015.

Zondagmiddag 19 april 2015.

Een grote Braderie met ca. 200 standplaatsen, bestaande uit handel, eetkramen, rommelmarkt, verenigingen, goede doelen, dansgroepen, muziek optredens, hobbymarkt, standwerkers, kindermarkt, enz.

Tussendoor is er veel stuntwerk te zien, luchtkussens groot en klein waar de kinderen naar hartenlust kunnen springen. Vanwege het succes vorig jaar zal wederom de grote kinderboerderij, bestaande uit enkele kleine nagebouwde boerderijtjes, met daaromheen een boeren erfje weer present zijn. In de huisjes zijn vele kleine dieren te vinden, zoals konijnen en cavia’s met hun jongen, maar ook biggetjes en kuikentjes. Op het erfje lopen de geitjes, schaapjes, kippen, ganzen, een ezel, en pony en een kalfje. Iedereen mag tussen de dieren lopen en ze aaien, en om wat langer van de dieren te kunnen genieten zijn er strobalen om op te zitten. Bij de aanwezige begeleiding die waar en wanneer nodig alles netjes opruimen, kun je ook vragen stellen en om uitleg vragen.

kinderboerderij

Naast alle attracties , stunts, verkoopkramen en bezienswaardigheden, heeft de organisatie gemeend ook iets toe te moeten voegen omtrent educatief eetgedrag en gewoontes voor de "Braderiejeugd".
Uiteraard zijn er volop eetkramen, gevarieerd van Grieks, Vietnamees, Indisch, enz. en uiteraard ook de gebruikelijke Hamburgers en Friteszaakjes. Maar wil je eens iets anders zien bv. Douwe De Koekenbakker.

DOUWE 1

Voor de kijker en genieter zijn er vele gezellige terrassen, met verschillende muziekjes, met regelmatig diverse dansdemonstraties.

De AJMvandeSTRAATband is een blaasband, komt uit Tilburg en bestaat al meer dan 10 jaar. In die tijd heeft de band een gevarieerd repertoire opgebouwd van Klezmer,Blues tot Bach en van Balkan,Pop tot filmmuziek.

10Miles

Ook zal er voor Gall en Gall aan de Runstraat een prachtig evenemententerrein worden opgebouwd met o.a. een groot luchtkussen, sprookjesachtige toiletwagen, podium met beroemde of plaatselijke artiesten  en live muziek. Dit is eigenlijk al een mini Festival op zich, inclusief gezellig terras voor een lekker drankje !

Op het plein voor de kerk

Komt een speciale kinderattractie: “De Dolle Brabander”.

Hier komt een mini-kermis voor de allerkleinste jeugd met gratis attracties zoals een draaimolentje, zweefmolentje, mini-autoscooters, treintje op rails, en een echte cirusschool, aangevuld met diverse kraampjes met kinderversnaperingen.

kindertrein

Op het parcours

Hierbij valt te denken aan o.a. oude ambachten in originele klederdracht, palingrokerij in de open lucht, oude bromfietsenshow met o.a. legendarische Zündapps. Ook de Scouting is zoals gebruikelijk present met broodbakken rondom een kampvuurtje en een schminckstand voor de kinderen.

scoutingschaijk

Daarnaast zien we een houthakker met kettingzaag de meest kunstzinnige creaties uit boomstammen zien zagen….bijna onvoorstelbaar hoe ze dat allemaal voor elkaar weten te krijgen !

Ook zijn er talrijke “gepimpte” auto’s te bewonderen met de meest exotische uitstralingen. Zowel technisch als uiterlijk een knap staaltje van vakbekwaamheid, geperfectioneerd door “amateurs”, die ter plekke tekst en uitleg zullen geven !

gepimpteautos

Op het Europaplein

Behalve de voorjaarskermis is hier een spectaculair gebeuren georganiseerd door “Schaijk een Werelddorp”. Plaatselijke ondernemers verzorgen hierbij een catwalk, podium, diverse demonstraties en presentaties. Dit alles aangevuld met een proeverij met smakelijke hapjes en drankjes.

 

                       

  

 

 

Moeslands Braderie Festival 2014.

 Zondagmiddag 13 april 2014

Is er een grote Braderie met ca. 200 standplaatsen, bestaande uit handel, eetkramen, rommelmarkt, verenigingen, goede doelen, dansgroepen, muziek optredens, clownerie, oude ambachten, hobbymarkt, standwerkers, kindermarkt, enz.

Tussendoor is er veel stuntwerk te zien, luchtkussens groot en klein waar de kinderen naar hartenlust kunnen springen, aangevuld met clownerie en goochelacts.

CeesClown Kees

Vanwege het succes vorig jaar zal wederom de grote kinderboerderij, bestaande uit enkele kleine nagebouwde boerderijtjes, met daaromheen een boeren erfje weer present zijn. In de huisjes zijn vele kleine dieren te vinden, zoals konijnen en cavia’s met hun jongen, maar ook biggetjes en kuikentjes. Op het erfje lopen de geitjes, schaapjes, kippen, ganzen, een ezel, en pony en een kalfje. Iedereen mag tussen de dieren lopen en ze aaien, en om wat langer van de dieren te kunnen genieten zijn er strobalen om op te zitten. Bij de aanwezige begeleiding die waar en wanneer nodig alles netjes opruimen, kun je ook vragen stellen en om uitleg vragen.

kinderboerderij   Kinderboerderij

Naast alle attracties , stunts, verkoopkramen en bezienswaardigheden, heeft de organisatie gemeend ook iets toe te moeten voegen omtrent educatief eetgedrag en gewoontes voor de "Braderiejeugd".
Uiteraard zijn er volop eetkramen, gevarieerd van Japans, Vietnamees, Indisch, enz. en uiteraard ook de gebruikelijke Hamburgers en Friteszaakjes. Maar wil je eens iets anders zien bv. een onvoorspelbare schoenenpoetser.

billdeschoenenpoetsera

Hij laat alles glimmen en blinken aan de voeten een en ander natuurlijk met de nodige interactie en gezelligheid.

 Dit jaar spectaculaire mini-motorraces voor de jeugd op het parkeerterrein van Emté. De jeugd mag zich hier helemaal uitleven, terwijl de E.H.B.O. op een afstandje toe zal kijken, want ondanks alle voorzorgen en veiligheidsmaatregelen weet je maar nooit…..! Dit beloofd een zeer sensationeel spektakel te worden.

minibike   Mini Bikes

Om ca 3 uur zal de overhandiging van de sleutel plaatsvinden, om de dorpsbierpomp te openen, waar vanaf dat moment gratis heerlijk helder bier zal stromen van het bekende merk uit het zuiden des lands. Meteen daarna worden er enkele prachtige fietsen verloot, n.a.v. de in de centrale bussen gedeponeerde loterijkaartjes op naam en telefoonnummer. De kwalitatief hoogwaardige merkfietsen zijn zorgvuldig door de plaatselijke fietsenmaker Jan Appelhof geselecteerd en van de benodigde accessoires voorzien. Ze worden bovendien door hem persoonlijk met certificaat gegarandeerd voor vele jaren onbezorgd fietsplezier

Voor de kijker en genieter zijn er vele gezellige terrassen, met verschillende muziekjes, dit jaar met continue dansdemonstraties. Speciaal is zeker wel het terras op het Phoenixplein waar Stichting Carnaval “De Moeslanden” zijn beste beentje tracht voor te zetten met op hun podium met diverse gevarieerde optredens van Flash-Back.Flashback Flashback

Ook zal er voor Gall en Gall aan de Runstraat een prachtig evenemententerrein worden opgebouwd met o.a. panne voetbal, groot luchtkussen, grappige toiletwagen, podium met beroemde artiesten en live muziek.

De Live muziek word verzorgt door studenten van het conservatorium van Haarlem en Rotterdam. Variërend van hedendaagse pop songs tot de oude klassiekers, van lekkere rock tot funk soul en jazz.                                                                                                                          Met een optreden van Marvin Kneefel

fotoMarvinKneefel

Dit is eigenlijk al een mini Festival op zich, inclusief gezellig terras voor een lekker drankje !

Voor de oudere jeugd is er ook volop vertier op de parkeerplaats achter “De Drie Heere”

 Ook is er een gigantische show van historische legervoertuigen, aangevuld met oude ambachten in originele klederdracht en palingrokerij in de open lucht. Dit jaar zijn er ook weer “oude bromfietsen” te bewonderen, met vele oude bekende merken zoals de legendarische Zündapps.

Scouting is zoals gebruikelijk present met broodbakken rondom een kampvuurtje en een schminckstand voor de kinderen. Dit jaar met een spectaculaire klimwand voor de jeugd, die geen last moeten hebben van hoogtevrees.

Ook Modelvliegclub “De Wings” gaat weer volop de lucht in !

We kunnen ook genieten van ‘levende standbeelden”, ook zal de technische groothandel Pe-Da-Shop dit jaar niet ontbreken. Zij staan samen met Hitachi powertools. Een boomzaagkunstenaar gaat met zijn kettingzaag prachtige houtscuplturen maken….bijna onvoorstelbaar hoe ze dat allemaal voor elkaar weten te krijgen !

Aan de overkant kun je even naar het Heemkundegebouw lopen, alwaar een prachtige expositie valt te bewonderen, en waar je in de smederij een hoefsmid bezig zult zien met paarden beslaan

Ook zijn er talrijke gepimpte auto’s te bewonderen met de meest exotische uitstralingen. Zowel technisch als uiterlijk een knap staaltje van vakbekwaamheid, geperfectioneerd door “amateurs”, die ter plekke tekst en uitleg zullen geven !

gepimpteautos

Alle eventuele opbrengsten van dit veelzijdige “Moeslands Festival” zijn voor de deelnemende verenigingen en goede doelen.

 

 

 

Moeslands Braderie Festival 2013.

Zaterdagmiddag 20 april 2013.
Dit jaar wordt het centraal gelegen Europaplein omgetoverd in een nostalgisch ogend decor waaromheen in een grote kring gerestaureerde authentieke woonwagens staan opgesteld, gecomplementeerd met bewoners die laten zien hoe men vroeger leefde en gezamenlijk kon genieten van maaltijden rondom een centraal kampvuurtje. Bezoekers mogen mee aanschuiven en een kijkje nemen in de woonwagens.

foto woonwagen2


Daarnaast hebben we een complete voorjaarskermis met o.a. de botsauto’s, balcorooter, schiettent, calypso, lucky cranes, boksbal, lijntrek, eendenspel, draaimolentje, oliebollenkraam, nougatkraam en alles wat er zoal bij komt kijken om er zowel voor de volwassenen als voor de kinderen een leuk gezellig ouwerwets totaalgebeuren van te maken……………………………

Lees meer...

Fotoboek

brad5

Gezellige drukte op de braderie in Schaijk

brad3

Natuurlijk is er ook voor jeugd altijd een plaatsje te vinden op de braderie.

Scouting Schaijk altijd een vaste waarde voor de braderie

Muziek ontbreekt natuurlijk ook niet. (De Roagbloazers)

Voor de allerkleinste is er natuurlijk ook een kinderboerderij

"Gepimpte" auto's voor de wat oudere jeugd.

Ook nostalgische brommers zijn aanwezig. (Tonny Oppers)

Dansgroepjes stelen de "show".

Ook de Turngroep laat zich van de beste kant zien.

Bierpompbraderie

 

 

 

Bij de bierpomp zorgt de familie van Dorst natuurlijk voor een gratis glaasje Heineken bier.

 

 

Route

De braderie vindt elk jaar plaats in het centrum van Schaijk.
Het evenement vindt plaats in de navolgende straten tw Pastoor van Winkelstraat, Runstraat, Schutsboomstraat en het Europaplein.

 

 

Contact

E-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Rekeningnummer: NL26RABO0146329325 t.n.v. Stichting Moeslands Festival
KvK nr. 41085419


Laatste foto's

 
JVB_1792
 
van zummeren-1
 
JVB_1793
 
JVB_1791

Inloggen of Registreer