Dansfestival

Tweede editie Moeslands Dansfestival wederom groot succes !

In een stampvolle zaal werd zondag 10 februari de tweede editie van het “Moeslands Dansfestival” gehouden. De grote zaal van de Phoenix zat al ruim voor aanvang helemaal vol met familie en bekenden die de jeugdige dansers kwamen aanmoedigen. Er moesten behoorlijk wat extra stoelen worden bijgezet, die ook al snel weer bezet waren. Door de diverse dansgroepen werden zowel de gardedans als ook de  showdans gedanst, en niet geheel onverdienstelijk… de zaal genoot zichtbaar van de diversiteit en originaliteit van de dansacts. Ook de garde-, showkleding en prachtig opgemaakte gezichtjes in de verschillende thema’s, mochten zeker gezien worden.  De presentatie van deze middag stond onder de welbespraakte leiding van Grootvorst Maarten die de middag op zijn geheel eigen wijze succesvol aan elkaar praatte. Een bijzondere rol was natuurlijk weggelegd voor de onafhankelijke jury die deze middag bestond uit Elly, Zoë en hun voorzitter Meggy. De taak van de jury was absoluut niet eenvoudig, maar aan het eind van de geslaagde middag was het hen toch gelukt de punten op diverse onderdelen te verdelen. Daarna was het tijd om de prijzen uit te reiken:
In de categorie gardedans wonnen bij de;
•    Minioren:         de Mini Dreamers van cv de Dijkvelders
•    Junioren A:       de Raapsteeltjes van cv de Kelestropers
•    Junioren B:       de Dansgarde van cv de Kelestropers

En in de categorie Showdans wonnen bij de;
•    Minioren:           de Mini Dreamers van cv de Dijkvelders
•    Junioren A.:        de Huppelpupkes van cv de Moeslanden
•    Junioren B.:        de Dansgarde van cv de Moeslanden

Al met al mogen we als commissie terug kijken op een meer dan geslaagd festival en geeft dit tweede succes ook zeker een stimulans om volgend jaar wederom een heus Moeslands Dansfestival te organiseren.
Iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan deze geslaagde tweede editie, en natuurlijk met name de deelnemende danseressen en hun trainers, zeggen wij namens de commissie Dansfestival, hartelijk dank!

Een mooi filmpje van WebTV Schaijk: https://youtube.com/watch?v=5s_b5FaRuJU

 

Ziekenbezoek

ZIEKENBEZOEK IN HET MOESLAND!

Wilt u een naaste of bekende een hart onder de riem steken tijdens carnaval? Geef degene dan op voor een bezoek op vrijdag of zaterdag met carnaval. Dit jaar zal onze prins en zijn gevolg een bezoek brengen aan zieke en aller-oudste (90 plus) inwoners van het Moesland. Een ieder die niet aan carnaval kan deelnemen, wordt in het zonnetje gezet en met een fruitmandje verrast.

Prins met zijn Dansgarde, de Huppelpupkes, de Raad van 11 en natuurlijk de Hofkapel komen graag bij de mensen thuis op bezoek. Maar ook in De Nieuwe Hoeven, Compostella of elders zullen de Prins en zijn gevolg graag de sfeer van carnaval komen brengen.
Hiervoor hebben we uw hulp nodig? Wie kunt u aanmelden?

Een zieke of oudere Moeszak of Moeszakkin kan worden aangemeld bij de commissie ziekenbezoek. Aanmelden kan worden gedaan door een naaste, familielid, kennis , bekende of goede buur. Meld gerust bij ons aan! Immers liever 2x aangemeld , dan te worden vergeten. Ook zieke kinderen die niet kunnen gaan carnavallen, kunnen worden aangemeld. Hier komt de jeugdcarnaval dan gezellig op bezoek.

Aanmelden kan via e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met:
Cindy van Rooij: 06-14324808
Neske Schoonenberg: 06-28811440
Bregje Spijkers: 06-13615163

Graag vragen wij u om naam, adres en eventueel een telefoonnummer van een naaste door te geven. Met elkaar zorgen we dan voor een prachtige carnaval voor iedereen!

Veel groeten van de commissie ziekenbezoek van Stichting Carnaval de Moeslanden,

CieZiekenbezoek

Bregje, Neske en Cindy

Ouderenbal

Een week voor de carnavalsdagen brengt de complete Raad van Elf (inclusief Dansgarde en Hofkapel) een bezoek het ouderenbal. Op dit 55+ bal brengt de Stichting een klein programma ( met muziek, sketches en dans) aan de ouderen zodat zij ook een gezellige middag hebben.

kbobal2012

Lees meer...

Moesbal

Sinds enige jaren organiseert een aantal fantieke muziekliefhebbers jaarlijks het Moesbal.

Dit Moesbal wordt gehouden in dorpshuis "De Phoenix". De muzikale organisatie van dit bal is in handen van de Schaijkse muziekgroepen. Zo zijn er diverse muzikale optredens en voor elk wat wils: De Rogbloazers, De Straotklinkers, Potdomme, 't Kos Kojer, Lass Mal Blasse, Wan'klank, Auwzum en onze eigen Hofkapel en sinds kort ook de jeugdhofkapel Toeter Mar Henne.
De organisatie looft vaak prijzen uit voor de orgineelst verklede bezoeker, zodat je die avond de meest vreemd uitgedoste bezoekers kunt tegenkomen. Carnaval zoals carnaval gevierd moet worden......

moesbal2012

De Stichting zorgt die avond voor de verkiezing van de Moeskoningin en de bekendmaking van de belangrijkste en de hoogste onderscheiding in het Moesland: Zilveren Moestop.

 

Keemoesbal

Dit jaar op zondagmiddag 19 februari 2017.

Het KeeMoesbal was in 1e instantie bedoeld voor mensen met een beperking uit Schaijk en Reek. Later is dit uitgebreid met “eenzame” inwoners, die om een bijzondere reden niet aan het openbaar carnaval kunnen deelnemen.
Het hoofddoel van het KeeMoesbal comité is te zorgen voor een gezellige carnavalsmiddag. De jeugdige bezoekers zijn zich al weken van te voren aan het voorbereiden op deze middag. Zij mogen nl zelf optreden met een liedje of een act. Elk jaar nemen de beide carnavals stichtingen uit Schaijk (De Moeslanden) en uit Reek (Het Kelerijk) ook een deel van het programma op zich.

Evenals vorig jaar zijn dan, Prins Tuut d’un Urste en prinses Karin, en Prins Johnny d’un Urste en Prinses Ingrid ook weer van de partij. Natuurlijk wordt er voor koffie, thee en een drankje gezorgd en krijgen alle bezoekers voor ze naar huis gaan een uitgebreide koffietafel aangeboden, zodat ze met een voldaan gevoel huiswaarts keren.
Het KeeMoesbal, destijds opgericht door Theo Welbers, bestaat in 2019, 40 jaar ! Dit willen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Het komend jaar zal het comité al beginnen met de voorbereidingen om er voor deze doelgroep weer een ontzettend gezellige middag van te maken.

Het KeeMoesbal comité bestaat uit een groot aantal vrijwilligers, die belangeloos hun medewerking verlenen aan deze middag. Zonder deze mensen zou het niet mogelijk zijn om een dergelijke middag te organiseren.
Mocht U zelf denken in aanmerking te komen, of mensen weet die graag gebruik zouden willen maken van deze middag, neem dan gerust contact op met Fransien v.d. Bogaert uit Schaijk (0486-461975) of Elly Hendriks uit Reek (0486-474929).

Het KeeMoesbal comité.

KeeMoes2017 3

KeeMoes2017 2

KeeMoes2017 1

Erewijn

Zaterdags voorafgaand aan de carnavalsdagen organiseert de gemeente Landerd de zgn. Erewijn.
Tijdens de Erewijn krijgen de hoogheden van Schaijk, Zeeland en Reek officieel de sleutel van de diverse rijken overhandigd.

erewijn2018

De gemeente reikt die middag ook gemeentelijke onderscheidingen uit aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor het carnaval in de dorpen.

 

Elf Elf bal

Ieder jaar rond d'n elfde van d'n elfde hebben we in het Moesland het 11-11 bal.
                               
Elke 2 jaar rond 11 november wordt op een feestelijke manier de nieuwe Prins van het Moesland voor de komende twee jaar bekend gemaakt en daarmee is dan het nieuwe carnavalsseizoen van start gegaan. Iedereen uit het Moesland kan Prins worden, jong of oud, arm of rijk, als je maar een carnavalsvierder in hart en nieren bent. De spanning (wie wordt de nieuwe Prins), het feest, de gezelligheid, de muziek en uiteraard de clubs zorgen voor een schitterende avond!
Een hele volle zaal, dat kan de Stichting jullie wel beloven, maar ook gezelligheid, sfeer en een knalfeest om alvast in de stemming te komen.

DSC 4948

Zomercarnaval

Tijdens de zomermaanden (juni/juli) hebben we uiteraard ook zin in een feestje en daarom  wordt er door een groep enthousiaste commissieleden Zomercarnaval georganiseerd! Twee avonden feest in een grote feesttent op het evenemententerrein aan de Louwstraat te Schaijk!!
•    Vrijdagavond komen er normaliter meerdere DJ’s! Schaijks talent en bekende namen maken er een feest van!
•    Zaterdagavond een goede feestband, feest voor jong en oud!
Vanaf 2017 is dit festival toegankelijk vanaf de leeftijd 16+

Cie Zomercarnaval

Moesfest

Het Moesfest is de afsluiter van het carnavalsjaar en de ultieme voorbereiding op het nieuwe carnavals seizoen. Moesland verkleed in prachtige dirndl-jurken of lederhosen.
Jong en oud door elkaar, allemaal saamhorig aan lange tafels. Het grootste deel van de avond gaan de voetjes van de vloer, vloeit het bier rijkelijk en passeren vele schlagerhits de revue.

Cie Moesfest S
Op deze avond wordt ook de "club van het jaar" verkiezing gehouden. Doormiddel van 3 spelrondes wordt er gestreden om deze fel begeerde titel.

Een feest die je als Moeslander niet wilt missen!

Cie Moesfest2 s

Bert, Marieke, Daisy, Alex en Chantal.

Goapmèrrege

Na afloop van de grote Moeslandse optocht worden alle wagens verzameld op het Europaplein.
Dinsdags 's-morgens kan iedereen nog een op zijn gemak alle wagens bekijken. (Goapmèrrege)
gaopmerregge2012
Voor 13.00 uur moeten alle wagens verwijderd worden van het Europaplein.
Met behulp van een kraan worden de koppen van de wagens gehaald en daarna in elkaar gedrukt en vervolgens afgevoerd naar de afvalcontainer.
Tijdens de goapmèregge worden er ook altijd clubs onderscheiden die 11, 22, 33, 44 of zelfs al 55 jaar bestaan. Deze clubs krijgen dan een tegel aangeboden en deze wordt dan midden op het Europaplein in het straatwerk opgenomen. Lees meer...

Pronkzitting

Een jaarlijks terugkerend avondvullend programma waar het publiek door Schaijkse rasartiesten vermaakt wordt. De artiesten zijn Schaijkse mensen die met eigen teksten of eigen liedjes Schaijkse gebeurtenissen op de korrel nemen en het publiek weten te boeien. De voorbereidingen nemen lang van te voren hun aanvang, zo ongeveer bij de opening van het jaarlijkse carnaval, zijnde het 11-11 bal. Op de eerste bijeenkomst met artiesten en commissie wordt de opzet doorgesproken en gekeken wie er mee wil doen en wat voor ideeën er zijn.

cie PZ

Lees meer...

Laatste foto's

 
JVB_1792
 
van zummeren-1
 
JVB_1793
 
JVB_1791

Inloggen of Registreer