Dansfestival

Geslaagd Dansfestival

Redactie

Op zondag 21 januari is in Schaijk het eerste Moeslands Dansfestival gehouden. Een danswedstrijd voor dansgroepen die vooral rondom carnaval het podium betreden. Oftewel voor onze dansmariekes; volgens de dikke ‘Van Dale’ zijn dat jonge meisjes die met carnaval dansen uitvoeren.

In een goed gevulde zaal van De Phoenix was het een drukte van jewelste. Maar liefst 23 groepen en 2 solodanseressen uit 8 omliggende plaatsen zetten hun beste beentje voor. Deelnemers waren CV De Kêleströpers uit Reek, De Zandkruiers uit Velp, Het Nuchtere Kalf uit Weurt, De Wurmesoppers uit Hernen, De Dijkvelders uit Ewijk, De Nölers uit Cuijk, Dance Formation uit Nijmegen en natuurlijk onze eigen Moeslandse Prinselijke Dansgarde en De Huppelpupkes.

Onder toeziend oog van de deskundige juryleden Ellie van der Maarzen, Prins Bart d’n Urste van het Moesland en juryvoorzitter Meggy van den Hoogen werd het een mooie wedstrijd. De prachtige dansen en fraaie kleding konden op veel applaus rekenen.

Bij de gardedans voor de junioren ging de eerste plaats naar De Zandkruiers, tweede werd de Prinselijke Dansgarde van het Moesland. De eerste plaats bij de showdans voor de junioren was voor het Moesland, De Kêleströpers behaalden hier de tweede plek. Bij de minioren gingen bij de gardedans De Raapsteeltjes van de Kêleströpers met de hoogste eer strijken en was er een verdienstelijke tweede plaats voor De Dijkvelders. De beker van de eerste plaats bij de showdans voor de minioren ging naar De Huppelpupkes, de danseresjes van het Nuchtere Kalf haalden hier de tweede plek.

Dansfestival

Maar uiteindelijk ging het meer om het deelnemen dan om het winnen. Voor alle deelnemers was er een medaille en een oorkonde als aandenken. Iedereen kan dan ook terugzien op een meer dan geslaagde middag. Voor herhaling vatbaar. Een groot compliment aan de organisatie: Dian Willems, Joyce Snoeks, Chantal Roelofs en Wouter Spijkers. Hartelijk dank aan iedereen die aan dit succes heeft bijgedragen.

Op naar het Dansfestival 2019!